We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, dus weer een lijstje met leuke evenementen, speciaal voor jou geselecteerd!

1. Alkmaars Eigenste

Alkmaars Eigenste FestivalWe kunnen (en willen) er deze maand niet omheen: het grootste binnenfestival van Alkmaar, met heel veel live muziek van Alkmaarse bodem. Zien we je op 20 januari in KOEL310?

Meer info

2. Rob & Emiel: Magic Cabaret Theater Diner

Rob & Emiel Magic Cabaret Theater Diner - FBIets totaal anders: tijdens deze compleet verzorgde avond word je verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Cabaret, magic, mentalisme én 5 gangen. Op 22 januari bij Heeren van Sonoy.

Lees onze review

3. Nieuw Nederlands Peil

Drie bands van eigen bodem, die het stadium van ’talentvol’ en ‘hard aan de weg aan het timmeren’ eigenlijk al ver voorbij zijn. Dit is de crème de la crème van de nieuwe lichting muzikanten – deze bands zijn hét Nieuw Nederlands Peil! Vrijdag 12 januari in Podium Victorie.

Meer info

4. BGL Theaterweekend 2017

Van 26 t/m 28 januari 2018 wordt in Nederland voor de derde keer het BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd. Meer dan 50 Nederlandse theaters bieden die dagen een gevarieerd en aansprekend programma aan. Uiteraard ook ons eigen TAQA Theater de Vest!

Meer info

5. Joe Sumner (Fiction Plane) + Marten Fisher

Joe Sumner, zoon van Sting, zanger en bassist van Fiction Plane, komt 18 januari naar Podium Victorie voor zijn enige show in Nederland!

Facebook Event

6. Jazz Café met Benjamin Herman

Nieuw! De Plein Zaal van Theater De Vest verandert 29 januari in een intieme Jazz Club. Onder het genot van een drankje kun je luisteren naar een afwisselende line-up met de top van de Nederlandse jazz. Deze editie: Benjamin Herman (saxofoon) en Jesse van Ruller (gitaar), begeleid door Marc Schenk (percussie) en Kasper Kalf (bas).

Meer info bij De Vest

7. Sunday Live

Na de succesvolle start in 2017 gaat Sunday Live dit jaar door! Sluit je weekend goed af met singer-songwriters, fingerfood en cocktails in de sfeervolle huiskamersetting van Spotlight. Eerste editie van 2018 is op 21 januari met o.a. Sterre Weldring.

Meer info

8. Billy (met Q&A door Theo Maassen)

Billy (door Theo Maassen)Zaterdag 13 januari vertoont Filmhuis Alkmaar het regiedebuut van Theo Maassen: Billy. Na afloop is er een Q&A met Theo Maassen.

Meer info

9. Bandpresentatie Charmless i

Een jaar na het uiteen vallen van de band Steed is Alex Pasveer terug met Charmless i. Een nieuw jaar, nieuwe songs een nieuwe band en een nieuw album in de maak. De Alkmaarse band is te zien op Alkmaars Eigenste, maar presenteert zichzelf alvast op 11 januari in Taverne (Bergen).

Facebook Event

10. Culinaire tip: 2 themadiners

Last but not least: 2 culinaire tips in Alkmaar (omdat we niet konden kiezen…)

Frans themadiner in Granada

Deze maand weer een themadiner in Granada! Op 26 januari kookt gastkok Patrick Sinot een Frans bourgondisch 5-gangenmenu.

Facebook Event UIT072 review

Michelinchef in ’t IJkgebouw

Wilco Berends van De Nederlanden is gastchef in ’t IJkgebouw en heeft een speciaal menu samengesteld. Dineren op sterrenniveau dus 24 januari!

Facebook Event

Extra