We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  20:00

HERR ALT, Maya Link, Nachtleven

Zangeres Maya Link en producer Herr Alt vieren op donderdag 11 april hun samenwerking met een debuutshow in Podium Victorie en treden daarmee voor het eerst samen groot naar buiten. Hun liveshow ‘Galbi’ voert je mee naar het kloppende hart van het nachtleven en nodigt je uit op de dansvloer. Soms kwetsbaar met Nederlandstalige teksten en fragmenten uit het Arabisch, dan weer zo hard en diep als een clubnacht.

Maya Link, geboren in de Amsterdamse Pijp en opgegroeid in de polder rondom Alkmaar, startte een aantal jaren geleden een verkenning naar haar Arabische roots. De familie van haar moeder arriveerde vanuit Bagdad, Irak in de jaren 50 zonder onderkomen of bezittingen in Montreal, Canada. ‘Lang heb ik mijn Joods-Arabische roots geheim gehouden, omdat de geschiedenis ervan niet heel bekend was, omdat ik bang was niet begrepen te worden, bestempeld tot iets of iemand die ik niet ben. Waar het in het dagelijks leven nog wel eens lastig kan zijn om uit te dragen wie je daadwerkelijk bent, vond ik in muziek een middel om me vrij van barrières te kunnen uitdrukken.’ Haar poëtische teksten zijn van persoonlijke aard waarbij ze de taboes doorbreekt door te zingen over thema’s als de rol van vrouwen, onzekerheid, onveilige relaties en wat het betekent als er verschillende culturen in je besloten liggen.

Link & Herr AltAls kunstenaar werkt Maya al jaren samen met uiteenlopende muzikanten, en de afgelopen jaren mede van Arabische afkomst, om te leren hoe zij de taal en traditie kan integreren in haar performances. De afgelopen jaren was elektronische producer en muzikant Herr Alt nauw betrokken bij haar projecten, hun ontmoeting bleek een match made in heaven. Nu besluiten ze samen het podium te betreden als duo. Ze vinden in hun samenwerking allebei de ruimte om muzikale grenzen te verkennen en te verleggen.

De zanglijnen van Maya worden versterkt en gedragen door het karakteristieke geluid van Herr Alt, een elektronische alleskunner met ingenieuze beats, modulaire synth klanken en fuzzy gitaarpartijen. ‘Mijn ideale muziek weet zich los te weken van genres. De muzikale samenwerking met Maya gaat heel vanzelfsprekend en verkent precies wat ik muzikaal interessant vind’, aldus Herr Alt. Via een zwoele elektronische popsong kun je dus ook zomaar terechtkomen op een Midden-Oosterse rave.

“De nacht en elektronische muziek, het brengt een fascinerend publiek samen”

‘We zijn allebei grote liefhebbers van de nacht en elektronische muziek, het brengt een fascinerend publiek samen. Toch vinden we in de buurt niet genoeg alternatief op uitgaansgebied wat ook nog muzikaal interessant is. Je zoekt toch iets wat een beetje voelt alsof het niet kan of mag. In Alkmaar hebben we al jaren geen échte underground nachtclub meer dat tot de kleine uurtjes door kan gaan. En als die er wel zou zijn, is die dan ook écht voor iedereen? We hopen in ieder geval met onze live show iets neer te zetten dat daar in de buurt komt’

Link en Herr Alt werken graag toe naar een totaalbeleving. De liveshow wordt versterkt met de beelden van visueel kunstenaar Robert Kleen en het geheel neemt het publiek mee in een muzikaal universum dat wars is van conventies en grenzen, een safespace waar iedereen zichzelf kan zijn en alle culturen kunnen samenkomen. ‘Precies zoals de nachtcultuur volgens ons hoort te zijn.’ aldus Maya Link. Na afloop gaat het feest nog even door op de dansvloer met DJ Stefnitz, die menigmaal in de beroemde kerk van Ruigoord vele nachtdieren in beweging heeft gebracht.

Tickets: PodiumVictorie.nl

Meer over Link & Herr Alt

Maya Link

Maya Link – Podiumdier

Maya Link is één van de meest vrolijke en kleurrijke personen die Alkmaar rijk is. Een geboren podiumdier, een vakvrouw, trotse moeder en door de jury en het publiek gekozen tot winnaar van de Rabobank Cultuurprijs in de categorie ‘Podiumkunsten’.

Lees verder…

HERR ALT: rush

Herr Alt – Unieke muziek uit Alkmaar

We ontmoeten HERR ALT bij Stadsstrand De Kade, bestellen een biertje en beginnen gelijk te kletsen over muziek en zijn invloeden. Hij speelt pas vanaf zijn 18e gitaar maar eigenlijk begon zijn liefde voor muziek al eerder en dan raak ik ook gelijk een gevoelige snaar.

Lees verder…


Kaart wordt geladen...