We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ben jij (net als wij) trots op ons mooie stadje Alkmaar? Lijkt het je leuk om eens (of vaker) te schrijven over een leuk onderwerp naar keuze? En wil je dit artikel delen met tienduizenden lezers in de regio 072? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat zoeken we?

We schrijven al 10 jaar over alle leuke dingen die in Alkmaar gebeuren. Met succes: UIT072.nl wordt maandelijks tienduizenden keren bezocht, op Facebook volgen 10.000 mensen ons en ook op Instagram tikken we bijna de 4.000 volgers aan. Op het succesvolste online platform van Alkmaar bereik je als schrijver dus een groot lokaal publiek:

Als columnist schrijf je maandelijks over een onderwerp wat speelt in Alkmaar of wat past bij één van de categorieën op UIT072: Eten & Drinken, Shopping, Cultuur of Politiek.
Als redacteur schrijf je over de leuke plekken in Alkmaar, de tofste evenementen in de stad of interview je interessante Alkmaarders.
Schiet jij de mooiste foto’s, maak je graag een videoreportage of ben je misschien grafisch goed bezig? Ook dan hebben wij een podium voor je.
UIT072 is sterk online. Voel jij je meer thuis achter de schermen, als online marketeer, developer of misschien juist eindredacteur, projectmanager of deadlinebewaker? Kom bij het team!
Meedoen? Mail ikdoemee@uit072.nl

Wie zijn wij?

Wij zijn UIT072. Een groep Alkmaarders tussen de 25 en 50 jaar die samen het leukste van de stad (en vlak daarbuiten) belichten. We schrijven over lekker eten & drinken, leuke events, maar ook over de lekkerste thuisdiners of de beste hotspots voor bezorgen in Alkmaar. We interviewen gave artiesten uit Alkmaar en pikken regelmatig zelf een feestje mee – als het kan.

En soms maken we gewoon iets voor de fun, zoals een Alkmaarse 30 Seconds of ludieke video’s met de Alkmaarse horeca.

Kort gezegd: Alkmaars Cityblog UIT072 schrijft over het leukste van Alkmaar.

Heb jij schrijfambitie? Wij hebben een podium!

Vind jij het ook leuk om bij te dragen aan het grootste en leukste online platform van Alkmaar en omstreken? Top! Doe dan mee!
Stuur een kort mailtje naar ikdoemee@uit072.nl. Nog vragen? Neem gewoon even contact op met info@uit072.nl.

Wat wil je schrijven?

UIT072 is Alkmaars City Blog. We schrijven al 8 jaar over alle leuke dingen die in Alkmaar gebeuren. Als (gast)redacteur kun je over van alles schrijven, als het maar met Alkmaar te maken heeft.

Denk aan:

We kunnen nog wel even doorgaan, maar eigenlijk is heel veel mogelijk. Zolang het maar over de toffe dingen in Alkmaar en de 072-regio gaat. Denk aan cultuur, shopping, eten & drinken. Maar voor recepten en leuke columns maken we ook graag een plekje.

Niet schrijven, maar op andere manier bijdragen?

Ben je geen schrijver, maar beter met een camera of een computer? Laat dan ook van je horen! We zoeken ook altijd fotografen, filmers, designers, online marketeers en andere creatieve helden.

What’s in it for you?

Bij UIT072 werken we allemaal vrijwillig mee om leuke initiatieven te ontdekken. Je krijgt dus niet betaald als teamlid of gastredacteur.

Wat je wel krijgt, is een superleuk team van enthousiaste Alkmaarders waar je ook veel van kan leren. Je krijgt de mogelijkheid om veel te ontdekken, natuurlijk je eigen portfoliopagina met alle artikelen van jouw hand en veel vrijheid. Zodra het weer kan, brainstormen we gezamenlijk onder het genot van een drankje over nieuwe artikelen en projecten.

Enthousiast? Doe mee!

Doe ook mee

Wat vragen we?

  • Nieuwsgierig enthousiasme
  • Leuke artikelen (of andere hulp)
  • Regelmatig een post (bijv. maandelijks)
  • Binding met regio (je woont en/of leeft in 072)

Wat bieden we?

  • Een leuk team waar je ook veel van kan leren
  • Kans om jezelf te ontwikkelen en te promoten
  • Vrijheid: schrijf waar en wanneer je wilt
  • Regelmatig leuke events, uitjes en borrels

PS. Ben je beter met camera of achter de computer? We zoeken ook videohelden en handige hulp met eindredactie, montage en grafische zaken. Of tip een vriend.