We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  12:00 - 17:00

Op 1 en 2 juni 2024 tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Wat voor ambachten waren er toen? Wat hield de mensen bezig? Hoe zagen de rijken eruit, en wat als je de pest had? Kom langs en ga op avontuur in het Alkmaar van 1573! Dit jaar is extra speciaal, want Kaeskoppenstad viert haar 15-jarig jubileum!

Tijdens Kaeskoppenstad worden de cityblogs verwisseld voor ‘ouderwetse’ kranten, staat ambacht weer centraal en luisteren we geen Taylor Swift, maar traditionele muziek uit die tijd. En dat is slechts een tipje van de sluier. Oftewel: dat wil je meemaken!

Nieuwe route

Kaeskoppenstad heeft voor deze jubileumeditie een nieuwe route in petto. Waar je voorgaande edities het festijn betrad op de Voordam, begint de route nu bij het Fnidsen. Je loopt meteen in het hart van de oude binnenstad, met de mooie oude gevels en karakteristieke straatjes.

Route Kaeskoppenstad 2024

Je vervolgt je weg naar het sfeervolle Luttik Oudorp, waar je ondergedompeld wordt in het leven van toen. De was wordt gedaan, de weeskinderen zijn een dagje uit, de barhangers lallen en de bloemenmeisjes huppelen vrolijk rond. Er worden allerlei ambachten gedreven en de zwaarvechters zorgen voor spektakel. Op de nieuwe Kade van Vernuftigheid vind je de bekende eyecatchers van Kaeskoppenstad, zoals de duikboot van Drebbel, maar ook nieuwe creaties zoals een indrukwekkende zaagmolen!

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Kaeskoppenstad staan te trappelen om er een geweldig evenement van te maken. En ze kunnen nog wel wat hulp gebruiken, bij het uitdelen van de kleding voor de figuranten en voor de catering. En ook kappers zijn van harte welkom.

Claim je tijdslot

Om te voorkomen dat het in de smalle straten van Kaeskoppenstad te druk wordt, zijn er ook dit jaar tijdsloten tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Online kun je nu alvast je favoriete tijdstip boeken. Ben je binnen, dan mag je zolang blijven als je wilt!

Praktische info

Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 juni. De deuren van d’Oude Stad openen om 12.00 uur en sluiten om 17.00 uur. De ingang vind je op het Waagplein, in het centrum van Alkmaar.

Toegangsprijzen en tickets

Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 4,75 (online) of € 6 (aan de kassa). Kinderen tot en met 12 jaar zijn slechts € 1,50. Wel betaal je online nog € 1,50 administratiekosten per boeking.

Koop je tickets


Kaart wordt geladen...