We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Yes! Dry January is voorbij! De rest van het jaar staat voor ons in het teken van wijn. En onze wijnblogger Wouter is voor jou op pad gegaan om de 5 leukste wijnevenementen van 2024 op een rij te zetten.

Amusetour Alkmaar

Amusetour 2024 februari

Wanneer? 11 februari
Kaarten? amusetour.nl
Meer info? Amusetour Alkmaar

Op 11 februari kun je weer een mooie collectie restaurants en wijnen ontdekken op 1 zondagmiddag. Op een gezellige route door Alkmaar krijg je bij 6 verschillende restaurants een gerechtje met bijpassende wijn. Elk jaar uitverkocht, dus wees er snel bij!

Vini Amici

Vini Amici + Grote Kerk Alkmaar

Vini Amici is het grootste evenement in deze lijst. Na de succesvolle eerste editie in 2023 wordt de tweede editie weer een feestje. Georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk in samenwerking met lokale en regionale wijnwinkels en lokale horeca. Met maar liefst 350 open wijnen een feest voor wijnliefhebbers.

Wanneer? 22, 23, 24 maart
Kaarten? viniamici.nl

Wijn & Spijs Wandeling

Wanneer? 17 maart, 30 juni, 15 september, 24 november
Kaarten? wijnspijs.nl

Net als bij de Amusetour loop je met de WijnSpijs wandeling langs 6 restaurants en bij elk restaurant krijg je een heerlijke wijn-spijs combinatie. Voor 17 Maart zijn de eerste 5 restaurants al bekend!

Beaujolais Nouveau Dag

Wanneer? 21 november
Waar? Roest

Het duurt nog even, maar net als ieder jaar is het op de 3e donderdag van november Beaujolais Primeur dag! Dit jaar valt dit wereldwijde evenement op 21 November. “Le Beaujolais Nouveau est arrivé” en dit vier je bij wijnbar Roest. Eigenaar Joost schenkt de piepjonge wijnen van verschillende Château’s voor je in en verzorgt er heerlijke gerechtjes bij.

Wining & Dining avonden

Wanneer? Maandelijks
Wie? Wouter
Meer info? wijnmetwouter.nl

Zelf organiseer ik maandelijks gezellige Wining & Dining avonden in verschillende restaurants in de regio. De chef van het deelnemende restaurant kookt mooie gerechten waarbij ik, vaak verassende wijnen schenk! Een ontspannen avondje beleving waarbij je misschien nog wel iets opsteekt over wijn. Kijk op m’n website voor data en locaties!

Bonustip in 072

Ok, Heiloo is geen Alkmaar, maar dit nieuwe wijnevenement op fietsafstand is té leuk om niet te benoemen:

Wijnfestival Heiloo

Wanneer? 5, 6, 7 april
Waar? Witte Kerk in Heiloo
Meer info? Facebook
Kaarten? Wijnfestival Heiloo

Proef, eet en beleef in de prachtige witte kerk in Heiloo. Tijdens Wijnfestival Heiloo staan meer dan 100 verschillende wijnen open om te proeven en te drinken. Heerlijke bijpassende gerechtjes worden verzorgd door Herberg Jan en Restaurant Rails én je kunt genieten van Live Muziek waarop gedanst mag worden.
 Koop snel je kaarten!