We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, dus weer een lijstje met leuke evenementen, speciaal voor jou geselecteerd!

1. Andre Kuipers

André Kuipers-De VestHoe vaak kom je oog in oog met een man die in de ruimte is geweest? Niet vaak hè? 6 januari komt de bekendste astronaut van Nederland naar Alkmaar. Daar moet je bij zijn in TAQA Theater de Vest!

2. Mothership of Led Zeppelin

mothership-led zeppelinDit is niet zomaar een coverband, of een tribute. Dit is een waar eerbetoon aan de beste rockband die de wereld ooit gezien heeft. Zorg dat je 13 januari aanwezig bent in Podium Victorie!

3. Alkmaars Eigenste

Alkmaars Eigenste FestivalHet grootste binnenfestival van Alkmaar, waar verschillende disciplines samenkomen. Ieder jaar is het weer een succes, ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog! Zien we je op 21 januari in KOEL310?

4. BGL Theaterweekend 2017

Op 20, 21 en 22 januari 2017 wordt in Nederland voor de tweede keer het BankGiro  Loterij Theaterweekend georganiseerd. Meer dan 50 Nederlandse theaters bieden die dagen een gevarieerd en aansprekend programma aan. Uiteraard ook ons eigen TAQA Theater de Vest!

5. Lemmy Lives!

Wat hebben de zangers van de bands Peter Pan Speedrock, Birth of Joy, The Deaf, The Charm The Fury, Stream of Passion, Heideroosjes, STAVAST en Voltage gemeen op 21 januari? Ze treden allemaal op tijdens het eerbetoon aan rockicoon Lemmy, tijdens Lemmy Lives! in Podium Victorie.

6. Comedy Diner

Houd jij van stand-up comedy? Dan wil je dit niet missen! Tijdens een heerlijk 3-gangendiner in Café De Waag wordt je tussen de gangen door vermaakt door 3 stand-up comedians van Comedy Café Amsterdam.

Lees onze review van het Comedy Diner

7. Zin op Zondag – Lebbis in de Kerk

Lange tijd was de kerk de plek waar mensen samenkwamen om na te denken over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Iedereen worstelt wel eens met deze door de katholieke kerk benoemde zonden. De editie op 15 januari wordt verzorgd door Hans Sibbel (Lebbis).

8. The Dirty Daddies

Moeders en dochters, wees gewaarschuwd: The Dirty Daddies are coming to town! Podium Victorie heeft de eer om deze roemruchte partyrockers te verwelkomen op vrijdag 20 januari 2017. Nederlands meest ultieme festivalband in levende (en goddelijk getatoeëerde) lijven aanschouwen in Alkmaar?

9. Alles is CUT #2

Na een succesvolle eerste editie kon een vervolg niet achterblijven: 30 januari is de filmavond ‘Alles is Cut‘ terug in Filmhuis Alkmaar! UIT072 huisfotograaf/-filmer presenteert een nieuwe film van Nederlandse bodem, nieuwe SOEPP, nieuwe sprekers en nieuwe muziek. Er is beperkt plek (100 kaarten, vol=vol).

10. Verhuisfest – Victorie

Het moment is daar: 28 januari is het allerlaatste feestje in het oude pandje in de Breedstraat! Daarna is Podium Victorie terug met een heel mooi nieuw pand aan de Pettemerstraat.

Afgelopen maand in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Alkmaarse cafés

Populairste cafés Alkmaar
In november konden bezoekers van UIT072 stemmen op hun favoriete café. Na ruim 4.000 stemmen weten we het: dit zijn de populairste cafés van Alkmaar!

2. Hemingway’s

Hemingway's Winter Lodge
In de winter naar een strandpaviljoen? Ja! Warme sferen en prachtige culinaire creaties van chef-kok Jeroen Klepper: welkom in Hemingway’s Winter Lodge.

3. Shoptips Alkmaar

December shopping in Alkmaar
We verzamelden de leukste Alkmaarse shoptips voor de afgelopen cadeaumaand, maar ook in januari zijn ze nog relevant. Ken jij al deze shops al?

Extra