We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Heeren van Sonoy

In de 15e eeuw werd ten noorden van de stad Alkmaar een klooster gebouwd. Dit “Sint Maria Magdalena” klooster ligt tegenwoordig, door de stadsuitbreidingen, midden in de stad Alkmaar . In 1574 werd het gebouw, dat naar de dracht van de nonnen ook wel “Het Witte Hof” genoemd werd, gekocht door Diederick van Sonoy. Tijdens de strijd tegen de Spanjaarden was hij een belangrijk luitenant van Willem van Oranje en tevens gouverneur van het Noorderkwartier.

Aan het einde van de 16e eeuw is het complex over gegaan in handen van Mr. Willem Bardes. Hij liet het voormalig klooster verbouwen tot een riante behuizing. Hij breidde het pand tevens uit met de opvallende achtkantige uitkijktoren.

In de 18e eeuw is het pand ingericht als ‘diaconie Oude Mannen en Vrouwen huis’. Vervolgens is in 1978 het pand opgesplitst en heeft het haar huidige indeling gekregen met verschillende winkeltjes, woningen en natuurlijk Restaurant De Heeren van Sonoy. Het gehele complex wordt ook wel Hof van Sonoy genoemd.

Restaurant De Heeren van Sonoy, een prachtige plek waar de Alkmaarse historie en  hedendaags culinair genieten elkaar op sublieme wijze ontmoeten.


Kaart wordt geladen...