We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Spotlight Alkmaar: coffee and more

Alkmaar is een nieuwe horecazaak rijker! Vanaf 6 september opent Spotlight op het Scharlo, en natuurlijk waren we er met UIT072 als eerste bij.

De wat oudere lezer zal het misschien nog weten: sinds ongeveer 12 voor Christus zat Du Passage op het Scharlo. Tot deze zaak enkele jaren geleden sloot, de trieste aanblik van een leeg pand achterlatend.

Maar wat een geluk, de jonge horeca-ondernemer Wendell Greve zag kansen met deze unieke locatie! Hij liet het interieur grondig vernieuwen met als resultaat een prachtige horecazaak. UIT072 sprak Wendell over zijn nieuwe zaak.

Waar komt de naam Spotlight vandaan?

We waren op zoek naar een pakkende en hippe naam voor onze nieuwe zaak. Zo kwamen wij op Spotlight, met de achterliggende gedachte dat we onze nieuwe zaak en onze gasten graag in de spotlight willen zetten.

Wat is het concept en waarom heb je hiervoor gekozen?

Het concept van Spotlight bestaat heel kort gezegd uit vier woorden: ontbijt, lunch, koffie en borrel. Dat is duidelijk, en dat zijn de vier woorden waarmee we ons goed gaan onderscheiden.

“Ontbijt, lunch, koffie en borrel”

Doordeweeks richten wij ons op ontbijt, koffie en lunch. Je kan gezellig in onze mooie zaak of op ons terras zitten, maar het is ook mogelijk om de lunch mee te nemen. Lekker makkelijk!

Het weekend is zowel in de middag als in de avond het domein van de borrel. We zijn tot 23.30 uur geopend voor iedereen om gezellig te komen borrelen.

Noukka_Signe_UIT072_Spotlight-6

Koffie <3!

Wat maakt Spotlight uniek?

Wat Spotlight uniek maakt zijn de invloeden vanuit de steden London en New York. Ook vinden wij muziek een belangrijke bron om inspiratie uit te halen. Dit zie je vooral terug in ons interieur, de vormgeving en ons menu.

We vinden ‘voor ieder wat wils’ erg belangrijk, dus dat merk je in alles bij ons. Met het aanbod van verschillende soorten koffie en thee, smoothies, speciaalbieren, cocktails, gin-tonics en heerlijke wijnen is er voor ieder wat wils.

Wat was de inspiratie voor het interieur?

Het interieur omschrijven wij als retro met een moderne twist. Hierin hebben wij het thema muziek in verwerkt en een aantal leuke eye-catchers. Kijk bijvoorbeeld even naar de vloer onder je voeten als je in het smalle gedeelte staat! Hier zijn we erg trots op en we vinden de reacties erop erg leuk om te zien.

Retro met een moderne twist

Zelf vind ik de platen aan de wand ook een leuke gimmick (red. wij van UIT072 ook!). Door deze combinatie van stijlen en invloeden maken wij van Spotlight een gezellig en sfeervol geheel!

Noukka_Signe_UIT072_Spotlight-4

Strakke bar met stijlvolle lampen


Noukka_Signe_UIT072_Spotlight-3

Oude elementen als detail: mooi!

Ga je nog iets speciaals doen voor scholieren?

Voor de scholieren en studenten die bij ons komen, is er een leuke korting! Zo krijgen ze op vertoon van hun scholieren- of studentenpas 10% korting. Ook gaan we in de loop van tijd leuke acties doen, zoals wekelijks een ander (speciaal) broodje.

Wat wil je volgend jaar rond deze tijd bereikt hebben?

Over een jaar hopen we een echte aanwinst voor Alkmaar te zijn waar onze gasten graag komen. We gaan ons uiterste best doen daarvoor en we hebben er als team het volste vertrouwen in!

Noukka_Signe_UIT072_Spotlight

Een volle zaak tijdens de opening!


Extra van Wendell

Leuk om te weten

  • Het thema muziek komt niet alleen terug in het interieur: ook de broodjes en smoothies van Spotlight zijn vernoemd naar muzieknummers en artiesten.
  • Aanrader: het broodje Rebound Chick (warme pulled chicken met pittige saus).
  • Binnenkort start Spotlight met evenementen waar muziek, eten en borrels centraal staan, daarover later meer.

De favoriete hotspots van het team van Spotlight!

We hebben veel favoriete hotspots in Alkmaar! Zo komen we graag bij 1480, of in de nieuwe Club Mood op het Waagplein. Als we daar toch al zijn willen we ook nog wel eens gezellig zitten bij Samen.

Ook drinken we graag een borrel bij ’t Moddermannetje, dat ook nog eens praktisch om de hoek ligt en zitten we graag met onze voeten in het zand bij Stadstrand de Kade.

Spotlight

Scharlo 1
1815 CN Alkmaar

Facebook
Instagram


Openingstijden

  • Ma – do: 08:00 uur – 18:00 uur
  • Vr: 08:00 uur – 23:30 uur
  • Za: 10.00 uur – 23:30 uur
  • Zo: 10:00 uur – 18:00 uur


Kaart wordt geladen...