We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Foto’s: Robert van der Eng

We waren al kind aan huis bij La Locanda: heerlijk eten, smaakvolle wijnen en dat alles met uitzicht op de iconische Accijnstoren. Met de recente veranderingen zijn we natuurlijk extra nieuwsgierig hoe de zaken er nu voor staan. Tijd voor een hernieuwde kennismaking dus!

Exact een jaar geleden schreven we onze eerste review over La Locanda. Toen al waren we verrast over de kwaliteit van de gerechtjes die uit het minikeukentje kwamen. Het afgelopen jaar kreeg La Locanda een compleet nieuwe keukenbrigade, aanvulling in de bediening en een bijgeschaafd concept. Tijd voor een nieuw bezoek om te zien (en te proeven) wat er is veranderd!

Wisselend menu waar je op jouw manier van geniet

La Locanda wisselt het menu regelmatig. Hoe je van het menu geniet is aan jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het 4 gangen Chefs Menu of je kiest uit de losse gerechtjes. Wij laten ons verrassen door onze gastheer.

We starten met de Oeuf Mayonnaise, een bistroklassieker om je vingers bij af te likken. Bij La Locanda zelfs te bestellen met kaviaar als supplement, om lekker decadent te doen. Op tafel komt een mooie toegankelijke Verdejo uit Jumilla (Spanje), die ook lekker gaat met de eitjes.

Met de gerechten die volgen maken we een kleine wereldreis. Allereerste de tartaar van gamba met 3 soorten mayo en radijsbouillon. Wat een geniaal gerecht! Zacht, kruidig, smaakvol en subtiel. Heerlijk begin!

Next stop: geroosterde aubergine met labneh, tahin en granaatappel. Comfortfood uit de Levant, rokerig met een frisse bite. We zijn inmiddels overgestapt op een Pinot Grigio, die met zijn frisse en fruitige smaak goed past bij de aubergine.

Chef Stefan in de keuken van La Locanda

Dan volgt zalm op een bedje van paddenstoelen, nori crumble en noedels in paddenstoelenbouillon. Knapperige erwten en de umami smaak van de bouillon geven een mooie diepte aan het gerecht. We drinken er een frisse en elegante Chardonnay bij.

We sluiten de warme gerechten af met buikspek met witte asperge, zure appel en aardpeer. Een bord vol smaken, waar we een Negroamaro bij drinken.

Natuurlijk sluiten we af met een dessert. Op tafel verschijnen een kaasplankje met vier verschillende kazen, waaronder de Pierre Robert die ook nog los op tafel komt. Zoetigheid is er met het dessert van de dag: La Locanda’s interpretatie van de vlaflip. Dit is een uitstekende Panna Cotta met framboos, hangop, munt en vanilleijs. Deze heerlijkheden worden begeleid door een Tawny Port en een heerlijke PX sherry. Een mooie afsluiter van de avond, waar we ongehaast van smullen.

Nieuwe mogelijkheden

Dat we lekker konden eten bij La Locanda, wisten we al. Het niveau lijkt met de nieuwe keukenbrigade nog een stapje hoger te zijn geworden! Verrassende combinatie en mooi opgemaakt.

Perfect is dat je de gerechtjes naar keuze kan combineren. Wil je gewoon een wijntje doen aan de bar met één gerechtje? Geen probleem. Op het terras een biertje en een bitterbal? Ook prima. Of besluit gewoon na het proeven van de eerste hap dat je toch voor het viergangenmenu gaat.

Vanaf april komt er nog een optie bij: een High Wine. De gerechten van het moment in een iets kleiner formaat met bijpassend wijnarrangement (in samenwerking met de Gouden Ton). Perfect voor de namiddag, al dan niet in het zonnetje.

Meer over La Locanda

Leuk om te weten

  • De gerechtjes zijn allemaal ter grootte van een tussengerecht
  • De wijnselectie wordt verzorgd door de Gouden Ton

La Locanda

Bierkade 24
1811 NJ Alkmaar

072 582 36 85
info@lalocandaalkmaar.nl
lalocandaalkmaar.nl

Openingstijden

  • Zie website

Kaart wordt geladen...