We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is december, tijd om te gaan shoppen. Een “kinderhand” is gauw gevuld, maar het is natuurlijk het leukste om met iets heel origineels op de proppen te komen. Wij hebben de 10 leukste winkeltjes van Alkmaar voor jullie op een rij gezet.

Het is natuurlijk het makkelijkst om Sint’s favoriete webwinkel aan te slingeren of een enkele stop te maken bij een van de speelgoedwinkels en de zak vol te stoppen. Of je gaat op strooptocht langs de vele leuke, eigenzinnige of bijzondere winkeltjes die Alkmaar rijk is.

1. Bloosom

bloosom alkmaar

In deze te gekke winkel verkopen ze allerlei leuke spulletjes voor in huis. De meest exotische planten, vaasjes met gedroogde bloemen, insecten in hars en zelfs complete ecosystemen. Mijn persoonlijke favoriet is de anti snurk plant, een musthave voor iedereen met een snurkende partner.

ma t/m za
Langestraat 11
Bloosom op Facebook

2. Van Delft – de Pepernotenfabriek

Van Delft de Pepernotenfabriek is een walhalla voor elke pepernotenfan. In de winkel kijk je je ogen uit. Van witte chocolade tot stroopwafel en van limoncello tot Irish coffee smaak, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. De meest bijzondere vind ik de gin-tonic smaak, een topcadeau voor een echte gin-tonic fan.

ma t/m zo
Laat 151
pepernotenfabriek.nl

3. De vrolijke boekenwurm

boekwinkel alkmaar

Deze fantastische boekenwinkel is een paradijs voor ieder kind. Wanneer je, net als ik, gek bent op Nijntje en de Gruffalo, is dit de place to be. Deze winkel heeft een hoog aaibaarheidsgehalte: bij bijna elk boek hebben ze ook een knuffel om het verhaal tot leven te laten komen.

Nieuw in de winkel zijn 2 boeken over het jongetje Sep, van de Alkmaarse schrijfster Ingeborg Bijlsma. Op 24 november kun je bij De vrolijke boekenwurm zelfs een exemplaar laten signeren, zodat je echt een uniek, persoonlijk cadeau hebt.

maandag t/m zondag
Houttil 52
devrolijkeboekenwurm.nl

4. Perron4

Perron 4 (LEGO Winkel)

Voor ieder kleine en grote LEGO-fan is Perron4 de ultieme droom. Een winkel met alleen maar LEGO. Met de treinbaan in het midden en verder honderden dozen lego in allerlei soorten en maten, opgestapeld tot aan het plafond, kijk je hier je ogen uit. Een aanrader vind ik de LEGO adventskalender, de leukste manier om af te tellen tot de kerst.

maandag t/m zondag
Breedstraat 11
perron4.nl

5. De Spellentoren

spellentoren alkmaar

Bordspellen, kaartspellen, educatieve spellen, strategische spellen, familiespellen of puzzels en breinbrekers, als je van spelletjes houdt, moet je zeker even bij de Spellentoren langsgaan. Ook voor uitleg over een spel kun je hier terecht en je mag er zelfs een spel komen spelen.

Voor schoencadeautjes ben je hier uiteraard ook aan het goede adres, want naast alle spelletjes hebben ze ook een mooie collectie trading card games zoals Pokemon.

dinsdag t/m zondag
Koningsweg 28
despellentoren.nl

6. De Houten Trein

Bij speelgoedwinkel De Houten Trein kijk je je ogen uit. Naast de prachtige collectie houten speelgoed, hebben ze ook boeken, spelletjes, kleurpotloden in heel veel verschillende kleuren en zelfs met naam gepersonaliseerde houten lampen. Betreden op eigen risico: de kans dat je deze winkel met lege handen verlaat is zeer klein.

maandag t/m zondag
Voordam 3
dehoutentrein.nl

7. In de Soete Suyckerbol

Een echte oud-Hollandse snoepwinkel mag niet ontbreken in deze lijst. Alleen de etalage al is een plaatje om te zien. Je kunt er kiezen uit snoepjes waarvan je niet eens wist dat ze bestonden en alles wordt verpakt in een echte, ouderwetse, bruine, papieren puntzak. Het ultieme schoencadeautje shop je bij “Inde Soete Suyckerbol”

maandag t/m zondag
Voordam 4
indesoetesuyckerbol.nl

8. What is Hip

What is Hip - binnen

Een ieder die toe is aan wat hips, kan daarvoor terecht bij de woonwinkel What is Hip. De spullen die je hier kunt kopen passen dan wellicht niet in iedere schoen, je scoort er zeker hoge ogen mee op pakjesavond of onder de kerstboom.

woensdag t/m zaterdag
Huigbrouwerstraat 16
whatiship.nl

9. Sencha 

Sencha Alkmaar: interieur

Eenmaal moe en hongerig van al dat shoppen, is een bezoek aan Sencha een mooi moment voor een break. Ze hebben er een heerlijke kaart met koffie, thee en de lekkerste taartjes. Daarnaast is deze lunchroom tevens een woonwinkel, waar je zeker nog even verder kunt kijken voor leuke, gekke en bijzondere cadeautjes.

dinsdag t/m zondag
Koorstraat 19
sencha-lunchstore.nl

10. Bierwinkel Alkmaar

Bierwinkel Alkmaar

Bierwinkel Alkmaar

Indien degene voor wie je een cadeau moet scoren een groot bierliefhebber is, moet je absoluut een bezoekje brengen aan deze winkel. Door de waanzinnige verscheidenheid aan bieren uit zowel binnen als buitenland, is er voor iedere bierdrinker wel wat te vinden in Bierwinkel Alkmaar.

woensdag t/m zondag
Ridderstraat 14A
bierwinkelalkmaar.nl