We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Podium Victorie: hét poppodium van Alkmaar en omstreken

Podium Victorie is de ontmoetingsplek in Alkmaar voor iedereen die op zoek is naar beleving van popcultuur. Cultuur, omdat (pop)muziek voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leefwijze is en omdat muziek leven in een stad brengt.

Het is echter niet alleen de centrale ligging die het podium aantrekkelijk maakt. Op vrijdag zijn er concerten en op zaterdag dansavonden, met onder andere Exclusive 90’s, Club Fresh en Gramdioos. Naast de gevestigde en opkomende namen in het weekend is het bovencafé op donderdagavond bestemd voor lokaal en regionaal talent, met onder andere Open Podium en Legio Regio. Op de laatste donderdag van de maand is er de PopQuiz.

Podium Victorie bestaat sinds september 2008, en opende officieel in januari 2009 haar deuren. Victorie werkt onder auspiciën van Stichting Podium Victorie. Circa januari 2017 opent Victorie een nieuw pand op Overstad.

Victorie op Overstad

De bouw van het nieuwe Victorie start in april 2016. Het pand wordt in januari 2017 opgeleverd, zodat Podium Victorie het pand dan kan gaan inrichten.

Het gebouw is ontworpen door DP6 Architecten uit Delft, winnaar van de ontwerpwedstrijd. Het bevat een grote zaal voor 800 bezoekers en een muziekcafé voor kleinere optredens. De vormgeving sluit aan bij de wat ruige sfeer op Overstad. De gevel bestaat vooral uit staal en aluminium met een industrieel gekleurde coating. De lichtgevende letters op de spanten van het gebouw springen in het oog en maken onderdeel uit van de architectuur van het gebouw.

podium-victorie-exterieur-nacht

Het gebouw is aan de straatzijde transparant, zodat van buiten goed te zien is wat er binnen gebeurt. Het dakterras is een functionele toevoeging aan het gebouw dat sfeer geeft en kan worden gebruikt voor ontmoetingen.

Net als het exterieur heeft ook het interieur een ‘stoere’ uitstraling. Ruige betonwanden, een plafond van houten latten die op een schijnbaar willekeurige manier getimmerd zijn en kanalen deels in het zicht. Door de grote vide in de foyer ontstaat een sterk ruimtelijk beeld. Hierdoor ontstaat een open en vriendelijke sfeer in het gebouw.

Openingstijden Victorie

Podium Victorie is geopend van woensdag t/m zaterdag, met regelmatig programma op de zondagen.

  • Woensdag van 20:00 – 01:00
  • Donderdag van 20:00 – 02:00
  • Vrijdag van 21:00 – 04:00
  • Zaterdag van 22:00 – 04:00

Kaart wordt geladen...