We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het centrum van Alkmaar aan het Canadaplein, in de volksmond Cultuurplein genoemd, ligt TAQA Theater De Vest. Rondom het Canadaplein zijn 5 culturele partners gevestigd: het Theater, het Stedelijk Museum, Artiance Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk en Bibliotheek Kennemerwaard.

Grand Café De Studio, gelegen naast het theater, is het horecamiddelpunt van het Alkmaarse Cultuurplein met eten en drinken voor passanten, zakelijke en culturele bezoekers.

Ontsnap aan de sleur van de dag

TAQA Theater De Vest is een theater met een sterke programmering in een prettige omgeving. Dé plek om even te ontsnappen aan de sleur van alle dag. Naast de verschillende voorstellingen die TAQA Theater De Vest programmeert, worden gedurende het hele jaar in Alkmaar nog meer activiteiten georganiseerd:

Zomer op het Plein
In de maanden juni, juli en augustus wordt er ieder jaar een gratis festival georganiseerd op het Canadaplein in Alkmaar: Zomer op het Plein. Een gratis toegankelijk programma voor jong en oud met soul, jazz, hiphop, kleinkunst, cabaret en veel activiteiten. Daarnaast biedt het Europaplein elke zondagmiddag in juni een podium voor activiteiten van Zomer in De Mare waar gratis nationaal en internationaal straat- en circustheater voor alle leeftijden wordt geprogrammeerd.

Kijken Kijken Kopen
TAQA Theater De Vest heeft in 2015 op koopzondag het evenement Kijken, Kijken, Kopen georganiseerd waarbij de winkels van de binnenstad een podium worden voor allerlei korte, bijzondere theatervoorstellingen, dansvoorstellingen, muziekoptredens, cabaretvoorstellingen, circusacts en poëzie voordrachten. In zo’n 30 winkels in Alkmaar worden de hele dag door activiteiten georganiseerd.

Try-Out Café
Ben jij een theaterliefhebber en in voor avontuur? Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret, muziektheater en singer-songwriters? Kom dan naar het Try Out Café! In een café-achtige setting wordt in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest elke laatste zondag van de maand om 16.00 uur het nieuwste aanstormende talent geprogrammeerd. Na afloop kun je kennismaken met de makers, met op de achtergrond de klanken van lokaal singer-songwriter talent. Daar wil je bij zijn!


Kaart wordt geladen...