We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als Alkmaars Cityblog gaan we graag langs alle nieuwe initiatieven die Alkmaar een stukje leuker maken. Na de vele culinaire wandelingen, muzikale uitstapjes en een enkele comedian is het tijd voor wat nieuws: we gaan naar 2 mentalisten van wereldniveau! Of, nog beter, ze komen naar ons toe. Tussen de gerechten van een 5-gangendiner wel te verstaan.

Rob & Emiel kende ik zelf vooral van De nieuwe Uri Geller, een tv-programma uit 2008 waar mentalisten de strijd met elkaar aangingen. In dat seizoen werden ze derde met een aantal memorabele acts.

Tien jaar later zijn mentale illusies helemaal hot, mede dankzij het populaire programma Mindf*ck (waarvan presentator Victor Mids overigens mee deed in seizoen 2 van De nieuwe Uri Geller, maar dat terzijde). Goede timing voor de Heeren van Sonoy om Rob & Emiel in 2018 5 keer naar Alkmaar te halen!

Wie zijn Rob & Emiel
Rob & Emiel zijn niet alleen maar bekend van een SBS-programma van 10 jaar terug. Op tv waren ze o.a. te zien bij DWDD en Pauw & Witteman en diverse eigen tv-programma’s. Ook zijn ze internationaal prijswinnend: als duo behaalden ze 8 keer goud behaald op het NK Magic én werden ze in 2009 Wereldkampioen Mentalisme!

Wat is Rob & Emiel Magic Cabaret Diner?

De belofte van het Magic Cabaret Theater Diner is een complete avond uit, waarbij je als bezoeker de hele avond in de watten wordt gelegd. En die belofte wordt waar gemaakt: een 5-gangendiner wordt 3 maal afgewisseld door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Een sterk avondvullend programma voor een scherpe prijs.

Het eten

De Heeren van Sonoy kennen we als een mooie klassieke locatie met prima eten. We schreven al eerder over de Proefpourri, we hadden een kort bezoekje bij de Wijnspijs Wandelingen van 2016 en 2017. Bovendien scoorden de Heeren hoog bij de beste terrassen van Alkmaar en de tips voor Valentijnsdag.

Het diner tussen het magical cabaret bestaat uit een vast menu van 5 toegankelijke en smakelijke gerechten.

Voor een lekkere steak tartaar (voorgerecht) en scroppino (spoom) kun je ons sowieso altijd wakker maken. Met het pittige tussengerechtje (mosterdsoep) en het smakelijke hoofdgerecht (picanha) en dessert (chocolademousse met macarons) ga je zeker niet met trek naar huis.

Maar de avond wordt pas echt magisch tussen de gerechten door.

De magie

Al aan het begin van de avond heet Rob iedereen welkom. Hij vertelt de goed bezette dinerzaal van Heeren van Sonoy wat de bedoeling is van de avond. Tussen de gangen van een heerlijk diner zal hij ons driemaal meenemen naar het zaaltje aan de achterkant van het restaurant, wat voor de gelegenheid is omgebouwd in een klein theatertje.

De ervaren heren bouwen de avond goed op. De eerste minishow, na het voorgerecht, is een rustig opwarmertje. Het betere goochelwerk wordt afgewisseld met wat grappen en grollen. Toch lukt het om vermakelijk te blijven, voor zowel de jongere als oudere delen van het publiek.

Na het eerste deel is het weer terug aan tafel voor het tussengerecht en de spoom. En natuurlijk wordt er na elke minishow een hoop nagepraat over de trucs. De afwisseling werkt goed: het is fijn om de gangen af te wisselen met enkele korte performances.

Rob & Emiel kaart truc

Het sterke mentalisme wordt voorafgegaan door wat opwarmende trucjes

De tweede minishow laat al een stuk meer zien van de kwaliteiten van de heren. Vooral de schaaktruc kan rekenen op een hoop respect en waardering van de zaal.

De dinerzaal luistert geboeid naar RobTussen de shows door vertelt Rob boeiend over de levensloop van de heren. Telkens wanneer het tijd is voor de volgende minishow duikt hij op, voorin het restaurant, en vraagt de gasten zich om te draaien.

Het verhaal wat hij vertelt gaat over doorzettingsvermogen, groei en doelgericht te werk gaan. Een mooi, inspirerend betoog, wat voor Rob & Emiel eindigt in een gouden medaille bij het Wereldkampioenschap Mentalisme in 2009. De perfecte inleiding voor het finalestuk: dé gouden truc waarmee ze wereldkampioen werden.

Verbazingwekkend. Indrukwekkend. Bizar. Gekmakend.

Alleen al deze laatste minishow maakt deze avond de moeite meer dan waard. Zelden is een theaterzaal(tje) in 10 minuten zó spectaculair verwonderd achtergelaten! Hierover heb je niet alleen bij het dessert wat na te praten, maar lang daarna nog.

Ook na het diner nemen de sympathieke mentalisten overigens ruimschoots de tijd voor een praatje aan tafel. Maar het geheim van de magie hebben we niet kunnen achterhalen…

Meer weten?

Zelf ook naar Rob & Emiel’s Magic Cabaret Diner?

Wij namen vorige maand een voorproefje voor je, maar dit jaar komen Rob & Emiel weer terug naar Alkmaar!

  • Het volgende Magic Cabaret Diner is maandag 22 januari 2018
  • Andere shows dit jaar: 20 feb, 19 mrt, 17 apr, 24 mei
  • De avond is geschikt voor stellen, kleine gezelschappen en groepen
  • Prijs: € 49,50 (incl. 5-gangen diner en show(s), excl. dranken)
  • Avondvullend: van 19.00 uur tot 23.30
  • Reserveer bij Heeren van Sonoy:  072 – 5121222
Kaart wordt geladen...