We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

18× tips voor het nieuwe theaterseizoen in Alkmaar

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar het nieuwe theaterprogramma van De Vest staat online! Je kan dus nu kaarten reserveren voor meer de 200 voorstellingen.

Teveel om een keuze uit te maken? Wij helpen je met onze 18 tips voor het theaterseizoen 2022-2023 in Alkmaar, verdeeld in 5 categorieën:

  1. Voor de musicalfan
  2. Voor de vertrouwde namen
  3. Voor de ontdekkingsreiziger
  4. Voor de boekenwurm
  5. Voor de muziekliefhebber

1. Nieuwe grote musicals

Alkmaar verwelkomt in het nieuwe seizoen grote musicals zoals ‘Charlie and the Chocolate Factory’ (november) en Broadway-hit ‘The Prom’ (februari). Ook wordt de all-time favorite ‘Grease’ (mei) nieuw leven ingeblazen. Bijzonder wordt de musical ‘Checkpoint Charlie’ (februari) met liedteksten van Stef Bos, over de gevolgen van het ontstaan van de Berlijnse muur.

Musical
Nov ’22, feb ’23, mei ’23
€ 28,50 – € 59

2. Bekende namen

Ellen ten Damme

Een nieuw theaterseizoen is niet compleet zonder grote shows. Herman van Veen komt twee avonden in april met een gloednieuw programma naar De Vest, Tineke Schouten staat 15 oktober op het podium met haar nieuwe programma ‘Dubbel’. En na het grote succes van ‘Paris-Berlin’ en ‘Casablanca’ komt ook Ellen ten Damme 7 april met een nieuwe opzwepende show: ‘BAROCK’, vol verrassende en herkenbare songs.

Cabaret | Show
Okt ’22, apr ’23
€ 30 – € 37,50

3. Vers van de Vest: theaterserie met flinke korting

Vers van de Vest

Naast oude bekenden is Theater de Vest ook de plek om nieuwe makers te ontdekken, voor een prettig prijsje. Bij Vers van de Vest kies je uit 20 zorgvuldig geselecteerde voorstellingen en concerten jouw eigen combinatie vanaf € 8,50 per ticket (inclusief drankje en garderobe)!

Divers
Sep ’22 – Mei ’23
5 voor € 50 | 10 voor € 85

4. Boeken op het toneel

Zit je normaal het liefste met je neus in de boeken? Ook dan komt er genoeg naar Alkmaar om je naar het theater te lokken! Voor de jongere boekenwurmen komt ‘De regels van Floor’ naar het toneel, net als de geremixte versie van de klassieker van Godfried Bomans: ‘Erik of het klein insectenboek’.

De thriller musical Carrie is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Stephen King. Anthony Burgess’ A Clockwork Orange komt 50 jaar na de verfilming weer in het theater. Recente Nederlandse bestsellers krijgen een podium met o.a. Hendrik Groen en Komt een vrouw bij de dokter. Met recht voor ieder wat wils!

Boeken op het toneel
Hele seizoen
Vanaf € 20

5. Muziek in het theater

3Js

Tenslotte zijn ook bands en artiesten niet meer weg te denken uit het theater. Een greep van wat je dit seizoen in Alkmaar kan beluisteren: Spinvis komt langs met nieuwe en bekende nummers, gevonden teksten en wonderlijke beelden. Ilse de Lange gaat op theatertour met nieuwe muziek en natuurlijk al haar grote hits.

The Kik hertaalt Eurovisie, 3JS vieren hun vijftienjarig jubileum en Waylon komt met anekdotes en muziek uit het rijke leven van een eenvoudige, getalenteerde jongen.

Theaterconcert
Sep ’22 – Jan ’23
€ 25 – € 50

Extra