We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het einde van het jaar is de tijd voor feestjes, lekker eten en… terugblikken! Voor UIT072 was 2017 weer een topjaar, waarin we mochten genieten van het moois wat Alkmaar te bieden heeft. Eigenlijk dus een heel jaar in het teken van feestjes en lekker eten 🙂

Wij laten je nog één laatste keer (dit jaar) meegenieten, met het grote UIT072 jaaroverzicht! Dit was het beste van 2017 en zijn onze tips voor 2018:

Beste van 2017: de nieuwkomers

De nieuwkomers van 2017

Als Alkmaars Cityblog is het handig en vooral erg leuk dat Alkmaar blijft groeien en bloeien! Ook in 2017 openden weer veel leuke nieuwe restaurants hun deuren. Dit zijn onze 4 aanraders:

Hofman Alkmaar

Hofman AlkmaarBegin 2017 startte Hofman. In het pand van de oude drukkerij met dezelfde naam opende Bezembinder-telg Maud een mooi restaurant dat in het teken staat van ‘shared dining’.
Lees onze review van Hofman

Nola Social AlkmaarIn maart kwam Nola Social. Ze gingen een fikse uitdaging aan, door liefst 3 nieuwe concepten neer te zetten in het grote pand van Samen aan het Waagplein. Laagdrempelig op een stijlvol hoger niveau.
Lees onze review van Nola Social

Fernando raspt Parmezaan

Fernando's AlkmaarDe faam was Fernando vooruit gesneld, na onze eerdere positieve ervaringen van zijn kookkunsten bij The Bourbon Room. Maar in zijn nieuwe restaurant Fernando’s maakt hij het wederom waar.
Lees onze review van Fernando’s

Turfmarkt Alkmaar

Turfmarkt AlkmaarLast but not least: begin deze maand opende het nieuwste restaurant van Alkmaar de deuren. Bij Turfmarkt geniet je van verse vis, lekkere vega gerechten en perfect vlees van de Josper grill.
Lees onze review van Turfmarkt

Beste van 2017: restaurant

Beste Alkmaarse restaurant van 2017

We hebben ook dit jaar weer veel heerlijke restaurants mogen bezoeken in Alkmaar. Om hieruit een beste restaurant uit te kiezen, is haast onmogelijk. Want hoe vergelijk je een heerlijke rijsttafel van Bali met de huiselijke sfeer van Heerlijk Nel? En wat is heerlijker: de klassieke topgerechtjes van ’t Stokpaardje of de Franse keuken vol streekgerechten van Le Bon? Niet te doen!

Toch is er één restaurant wat eruit springt. Je vergeet bijna dat ze in februari van dit jaar pas hun 1-jarig bestaan vierden, want deze 2 dames knalden het hele jaar door!

In september wonnen ze de prijs voor beste amuse tijdens Culinair Plaza 2017. In oktober kwamen ze nieuw binnen in de Lekker 500 en genoten we (weer) tijdens de Amusetour. En deze maand (december 2017) werden ze in De Telegraaf getipt als belofte én wonnen ze de 1e prijs in de dessert design wedstrijd van Passion Hi Magazine.

Belangrijker: ook tijdens onze review van Rue de la Plume werden onze hoge verwachtingen overtroffen. Gefeliciteerd Truus en Beppie, jullie zijn de verdiende winnaars van Beste restaurant van 2017 en zijn daarmee UIT072 Tip voor 2018!

Rue de la PlumeAlkmaarse restaurant tip 2018
Rue de la Plume

 

Beste van 2017: café

Beste Alkmaarse café van 2017

Net als bij restaurants kent Alkmaar ook een grote verscheidenheid aan kroegen. Elk met hun eigen charme, waarbij de verschillen onderling al net zo groot zijn als de verschillen tussen Waagplein en Platte Stenenbrug.

Maar ook hier kunnen we in 2017 niet om één hotspot heen. We kunnen er lang of kort over zijn, maar als je wordt uitgeroepen tot nummer 3 café van Nederland ben je natuurlijk het Beste café van 2017 en UIT072 Tip voor 2018!

Gefeliciteerd Café de Koning

De Koning, AlkmaarAlkmaarse café tip 2018
De Koning

 

Beste van 2017: de shops

Leukste nieuwe shop in Alkmaar

In Alkmaar was het een komen en gaan van shops dit jaar. Bovendien viel Alkmaar in de prijzen, zowel met een plek in de Top 10 Leukste Winkelstraten als de prijs voor beste Nederlandse winkelstad.

Na een jarenlange afwezigheid keerde bovendien Oilily terug op het Waagplein. Als pop-up store, maar toch. De prijs voor beste Alkmaarse shop van 2017 gaat dit keer na lang beraad naar een landelijke keten. Omdat het de stad nét weer wat leuker maakt:

Dille & Kamille AlkmaarAlkmaarse shop tip 2018
Dille & Kamille Alkmaar

 

Social: Instagram

Meest populair op Instagram

Weet je nog? Een zomerse nacht in juli bracht wat vrolijke baldadigheid in de Koningsstraat. Op zondag 9 juli 2017 werden tientallen fietsen ondersteboven aangetroffen.

https://www.instagram.com/p/BWU1TbxlL_W/?taken-by=uit072

Volg: UIT072 op Instagram

Ook populair op Instagram

Nieuwe winkels in Alkmaar zijn populair op UIT072! Dat blijkt ook uit de stats op ons Instagram account. De terugkeer van Oilily op het Waagplein en de komst van Dille & Kamille naar Alkmaar waren 2 berichten die eruit sprongen.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BcACVx2HFzK/]

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BacGUTrn-TO/]

Social: Facebook

Meest populair op Facebook

Het populairste bericht op onze Facebookpagina is opvallend genoeg niet eens door onszelf bedacht. Het resultaat van een op het eerste gezicht onbeduidende poll op Zoover (nog geen 400 stemmen) ging viral, zoals dat heet.

Meer dan 373.000 personen werden bereikt, met bijna 8.000 reacties, opmerkingen en deelacties als resultaat:

https://www.facebook.com/uit072/posts/1344546412321711

Ter vergelijk: de omgedraaide fietsen bereikten ‘slechts’ 166.000 personen.

Volg: UIT072 op Facebook

Ook populair op Facebook

Tussen alle populaire Facebook berichten springen er een paar dit jaar bovenuit. Allereerst de oude V&D, wat inmiddels alweer bijna de oude Topshelf is. Het blijft de gemoederen bezig houden:

Topshelf sluit de winkel in Alkmaar. Wat lijkt jou een goede bestemming voor het oude V&D Alkmaar?Op 23 november…

Geplaatst door UIT072.nl op Dinsdag 21 november 2017

Maar gelukkig komen er ook af en toe toevalstreffers voorbij die vrolijker stemmen. West-Friese country bijvoorbeeld:

https://www.facebook.com/uit072/videos/1362415420534810/

En natuurlijk een eigen succesverhaal: UIT072 werd gevraagd door de NS om onze mooie stad uit te lichten op hun veelbezochte platform NS Favourites:

Heel gaaf! Alkmaar staat deze maand in de spotlight bij de NS. Een online magazine vol tips, gemaakt door UIT072.nl!

Geplaatst door UIT072.nl op Woensdag 4 oktober 2017

Dit was ook in 2017

Weet je nog…

Misschien ben je het alweer vergeten, maar er gebeurde nog veel meer in Alkmaar dit jaar. Weet je dit nog?

Help jij mee in 2018?

Op naar 2018!

Al met al was 2017 weer een topjaar in Alkmaar! En 2018 belooft nóg mooier te worden: dan bestaat UIT072 alweer 5 jaar in zijn huidige vorm. Help jij mee om het grootste en leukste platform voor cultuur en hotspots van Alkmaar nog verder te groeien? Laat het ons weten en doe mee!