We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bijgekomen van Koningsdag?! Mooi! Maak je dan maar klaar voor een bomvolle mei-maand. Deze maand vieren we de vrijheid, dansen we in een bootje, eten we uit karretjes, kweken we een paar groene vingers en nog veel, heel veel meer.

De events die je niet mag missen deze maand

1. Bevrijdingsfestival in de Hout

Logo 5 mei vier vrijheid

Zondag 5 mei vieren we onze vrijheid in de Hout! Jong en oud vermaakt zich op het Bevrijdingsfestival 2019. Muziek, optredens, informatie en cultuur. Ga speeddaten met veteranen, die je meenemen in hun verhalen. Voor de kinderen zijn er onder andere een zweefmolen, springkussens, schminkt en Wipneus en Pim.

2. De Microclub x Victorie

microclub victorie alkmaar Een hit in steden als New York, Londen en Berlijn en nu ook in Nederland. Microclubbing. Niet meer wachten tot middernacht om los te gaan en vervolgens vlak voor (of na) het ontbijt thuis komen. Op vrijdag 3 mei start je avondje clubben in de Victorie om 20.00.

Tip: Win vrijkaarten voor Microclub bij UIT072!

3. DailQ Filmquiz in het Filmhuis

Filmquiz FilmhuisFilmkennis en liefhebbers opgelet! Op 12 mei organiseert Filmhuis Alkmaar samen met DialQ de 6e editie van de wereldberoemde DailQ Filmquiz. Dit jaar voor het eerst in Alkmaar!

4. Comedy Spotlight

Comedy Alkmaar SpotlightDonderdag 16 mei gaan we gewoon nog een potje gieren van het lachen. De derde editie van Comedy Spotlight komt er weer aan! Ook deze ronde laten 4 nog onbekende stand-up comedy talenten onder aanvoering van MC Jacob Adriani je gieren van het lachen.

Tip: Lees ook ons interview met Jacob Adriani

5. Eten op Rolletjes

Eten op rolletjesVeel eten uit alle windstreken, drinken, muziek, een fijne sfeer en dat allemaal buiten! Foodtruckfestival Eten op Rolletjes strijkt 17 t/m 19 mei neer op terrein rond de Gasfabriek. Een heerlijk openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin.

Tip: De leukste 8 Foodfestivals in Alkmaar in 2019

6. Alkmaar Pride Filmfestival

Het laatste weekend van mei staat Alkmaar in het teken Alkmaar Pride. Speciaal voor dit weekend start het Filmhuis Alkmaar vanaf 22 mei met het Alkmaar Pride Filmfestival met aantal bijzondere, ontroerende en spraakmakende LHBT-films,  unieke voorpremieres, klassiekers en absolute must-sees.

7. Alkmaar Pride

Alkmaar Roze weekend

Dit weekend kleurt Alkmaar weer helemaal roze, roze in alle tinten. Van 23 t/m 26 mei is het Alkmaar Pride. Een weekend vol feest, muziek, sport en op zaterdag 25 mei de grachtenparade!

8. De Hout op Stelten

Hout op steltenWe gaan met z’n allen naar de camping!! Voor De Hout op Stelten op zaterdag 26 mei wordt Cultuurpark de Hout om getoverd tot ‘camping de Hout. Compleet met douches, pizza’s bakken, sterke verhalen rond het kampvuur en natuurlijk heel veel theater en muziek.

9. Plantmaar

Groene markt PlantmaarStekjes, plantjes, zaden, bio, eco en groen is helemaal hip. Dus voor iedereen die van groen houdt is er zaterdag 4 mei er goed nieuws; de groene markt bij de Gasfabriek Plantmaar, is er voor iedereen met (en zonder) groen vingers.

 

10. Meet & Eat [cancelled]

UIT INDIA Alkmaar

Niet per se uit op een date, maar je vindt het wel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Op het eerste Meet & Eat Event van UIT INDIA ontmoet je op 22 mei nieuwe interessante mensen, onder het genot van lekkere Indiase hapjes en drankjes.

.

 

 

Nog meer tips

Alvast een dikke tip voor juni!

10. Woodlands

Woodlands FestivalWoodlands, het meest artistieke en relaxte festival in Bergen is dit jaar terug met een nieuwe opzet! Zaterdag 1 juni heeft een eclectisch programma vol muziekstijlen en je kunt je laven aan heerlijke biertjes in de Speciaalbiertuin of aan de wijn in de wijnbar.

Tip: binnenkort kun je bij UIT072 vrijkaarten winnen voor Woodlands!

 

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor Mei

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. Naast de LHBT-films rond Alkmaar Pride hebben we nog 3 filmtips voor je deze maand:.

1. Ganz: How I Lost My Beetle

Dit is het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. In de film brengen zijn familie en bewonderaars zijn verloren erfgoed weer tot leven.

Tickets en meer info

2. Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-Spelen

De verhalen van Meneer de Uil zijn terug! En er is nog steeds genoeg te beleven in het Grote Dierenbos: de picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen, Stoffel de Schildpad wil leren vliegen en het is tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen.

Tickets en meer info

3. Le Grand Bain

Een groepje mannen van middelbare leeftijd duiken in de in de kunst van het synchroonzwemmen. Deze ontroerende Franse tragikomedie schetst met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt.

Tickets en meer info

 

Extra