We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is april en de lente is nu écht in aantocht. Dat zien we ook  terug in de evenementen die op het programma staan in Alkmaar en vlak daarbuiten. Van leuke muziek tot lekker eten, wij hebben weer een mooi lijstje tips voor je verzameld. Ditmaal met 6 events én 4 (ver)nieuw(d)e hotspots.

De 6 events die je niet mag missen deze maand

1. Koningsdag in Alkmaar

SLAM Koningsdag: Win TicketsNatuurlijk is april de maand van Koningsdag! In Alkmaar heb je 27 april ruime keuze uit leuke activiteiten, van kleine feestjes tot het SLAM! Koningsfeest (30.000 bezoekers). Wij zetten het voor je op een rijtje én we geven 5×2 tickets weg voor SLAM!Koningsdag!

2. Paul met band

Paul de Munnik met bandNa zijn alom geprezen eerste album “Nieuw” verschijnt begin 2018 het nieuwe album van Paul de Munnik. Gewapend met de nummers van deze albums en zijn prachtige stem belooft het programma PAUL MET BAND een heerlijke avond te worden: 10 april in De Vest.

3. The Mysterons

MysteronsPsychedelica, Indiase en Turkse invloeden, repetitief minimalisme die aan Philip Glass doet denken, Portishead-achtige soundscapes en jaren ’60 sounds. The Mysterons komen naar Alkmaar: vrijdag 20 april in Podium Victorie.

4. Ten-Hut

Ten-HutDeze jongens weten van toeten en blazen! Op 31 maart startten ze hun nieuwe tour bij Stadsstrand de Kade en 15 april doet Ten-Hut weer 072 aan! Energieke live performance in een pop/funkjasje. Verwacht een feestje met veel blazers in Taverne Bergen.

5. DINCH Alkmaar

Wolf Alkmaar (gerechtje)Nieuw in Alkmaar: Dinch! Lekker uit eten in drie restaurants op één middag of avond. Tijdens dit evenement presenteert ieder restaurant een lekker voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Je hebt hierbij de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Op 8 april voor het eerst in Alkmaar.

6. Record Store Day (met Waylon)

Waylon21 april is het weer zo ver: Record Store Day. En niemand minder dan Waylon komt naar Pop-Eye Alkmaar om dit intieme muziekevenement met ons te vieren! Maar Waylon komt natuurlijk niet alleen. Net als andere jaren gaan we er weer twee drukke dagen van maken met ontzettend veel live muziek en veel goede nieuwe vinyl releases.

Nieuwe horeca

Welke restaurants gaan er open in Alkmaar?

Altijd leuk: nieuwe horeca in Alkmaar! Deze maand zijn we benieuwd naar de opening van:

1. Aloha Café: burgers en cocktails op de Platte Stenenbrug

Het gastheerschap van Fitz, gecombineerd met heerlijke burgers en fijne cocktails. En dat voor een betaalbare prijs! Aloha Café bestond natuurlijk al een paar jaar op de Gedempte Nieuwesloot, maar vanaf half april kun je terecht bij een grondig verbouwde locatie op de Platte Stenenbrug.

2. Wereldwijd wordt Restaurant Uma

Je kent Wereldwijd waarschijnlijk als het eerste all-inclusive all-you-can-eat concept in Alkmaar. Onbeperkt eten én drinken voor een vaste prijs. Dat wordt deze maand omgegooid. Na een flinke verbouwing komt er per half april een Japans all-you-can-eat concept wat we kennen van Motto Sushi en Kokusai. Restaurant Uma is nog steeds onbeperkt eten voor een vaste prijs, maar ditmaal zonder de drankjes bij de prijs in.

3. Stadskaffee Laurens: Bezembinder breidt imperium uit op het Kerkplein

Na vorig jaar Hofman te hebben geopend, neemt Hans Bezembinder nu ook het grote pand ernaast over. Dat betekent dat Fellini na 2 jaar Alkmaar weer gaat verlaten. Hopelijk behouden ze de cocktails en de Gin & Tonics. Verder hebben we alle vertrouwen dat Stadskaffee Laurens een nieuwe hotspot in Alkmaar wordt. Het Kerkplein bruist!

4. Bloem wordt Groenlokaal

Vaarwel Bloem, welkom Groenlokaal! Na 2 jaar houden Michael en Irma het voor gezien met Bloem. Vanaf deze maand wordt het plekje in de Hekelstraat overgenomen door Romaike. Groenlokaal wordt een toffe plek waar je in een relaxte en botanische sfeer kan genieten van een groene lunch, thee, koffie, taart, planten en zelfs kan logeren.

Populair in Alkmaar

Heb je dit al gelezen?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Klim naar de Hemel

Klim naar de Hemel (impressie)
Altijd al eens boven op de Grote Kerk willen staan?

2. Boom wint prijs

Proeflokaal de Boom wint Gouden Spatel 2017
Het beste speciaalbiercafé van Noord-Holland.

3. TV-opnames in Alkmaar

Simone van der Vlugt met boeken over Alkmaar
Nieuwe tv-serie Lois speelt zich af in Alkmaar.


Extra