We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinterklaas. Kerst. December is dé maand voor cadeautjes. Gelukkig is er in Alkmaar genoeg keuze. Maar als je met wat origineels wil aankomen, moet je verder kijken dan de gebruikelijke speelgoedwinkels. Dit zijn onze 8 tips voor december shopping in Alkmaar.

1. Kuhne Design

Kuhne Design AlkmaarEen eigenzinnige winkel in hartje Alkmaar. Een shop die je niet mag missen in je zoektocht naar unieke hippe items voor je interieur. Cadeaus in alle prijsklassen, zowel vintage als nieuw.

Marktstraat 6a, Alkmaar
Meer over Kuhne Design

2. De Houten Trein

De Houten TreinZodra je de drempel van deze prachtige speelgoedwinkel binnen stapt kom je ogen te kort. Er rijden treintjes rond, mooie lampjes aan het plafond, overal waar je kijkt is wat te zien.

Voordam 3, Alkmaar
dehoutentrein.nl

3. Sencha

Sencha LunchstoreNaast koffie en heerlijke taartjes koop je bij Sencha ook leuke accessoires voor in huis. Van verantwoorde take away koffiebekers tot prachtige meubels van gerecyclede materialen.

Koorstraat 19, Alkmaar
Meer over Sencha Lunchstore

4. Dobla Store

Dobla Store etalageJe kan ons altijd blij maken met chocolade als cadeau (tip!). En gelukkig hebben we in Alkmaar één van de beste chocolademakers ter wereld! De flagship store van Dobla vind je vlak achter de Waagtoren.

Mient 2, Alkmaar
doblastore.nl

5. SOEPP

Interieur SoeppPauze tussen het shoppen? Ga lunchen bij Soepp. De kleine ruimte staat vol met vintage meubels en spulletjes. Bijna alles in de winkel is te koop, dus tijdens het lunchen kun je gewoon door winkelen.

Hekelstraat 31, Alkmaar
Meer over SOEPP

6. De Blok Conceptstore

De Blok ConceptstoreOok in de oude Ringersfabriek in Alkmaar vind je een leuke conceptstore. Bij De BLOK vind je hippe cadeaus en duurzame producten van het seizoen rechtstreeks bij de boer vandaan.

Noorderkade 1027, Alkmaar
Meer over De BLOK

7. Perron 4

Perron 4 (LEGO Winkel)En nog een persoonlijke favoriet in Alkmaar. Zodra je bij Perron 4 binnenstapt, voel je jezelf weer even kind. In dit kleine winkeltjes verkopen ze LEGO en niks dan LEGO. Zowel voor kinderen als volwassenen.

Breedstraat 11, Alkmaar
perron4.nl

8. Kerstwinkel Alkmaar

Kerstwinkel AlkmaarBij de (pop-up) Kerstwinkel Alkmaar zijn exclusieve kerstspulletjes te koop. Denk aan handgemaakte ornamenten en thema’s als Coca Cola, Elvis Presley of Frozen.

Langestraat 102, Alkmaar
Meer over Kerstwinkel Alkmaar

Veel shop plezier!

We hopen dat je hiermee vandaag nog de laatste Sint-inkopen kan doen. Of anders een leuk kerstcadeautje kan vinden. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe shops in Alkmaar? Volg UIT072 op Facebook.

Missen we nog een favoriet uniek winkeltje in Alkmaar? Laat het ons weten: shoptip@uit072.nl!