We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  11:00 - 18:00

gratis, pop-up, singer-songwriter

21 april 2018 is het weer zo ver: Record Store Day. En niemand minder dan Waylon komt naar Pop-Eye Alkmaar om dit intieme muziekevenement met ons te vieren!

“Everybody’s got a little outlaw in ‘em!”

Met het jaar waarin hij voor de tweede keer voor Nederland gaat deelnemen aan het songfestival, zou je denken dat de rest van de wereld juist niet kan wachten. Maar niets is minder waar. Waylon bedient eerst een deel van zijn eigen Nederlandse fans voordat hij afreist naar Portugal om heel Europa te gaan verrassen.

Maar Waylon komt natuurlijk niet alleen. Net als andere jaren gaan we er weer twee drukke dagen van maken met ontzettend veel live muziek en veel goede nieuwe vinyl releases. In de muziekvoorstelling Unsung Heroes – waarmee Anne Soldaat en Yorick van Norden op het moment in het theater staan – worden artiesten geëerd die het verdienen om niet vergeten te worden.

Uiteraard mag ook het lokale talent niet ontbreken. De Alkmaarse heren van Mr Stone and the Black Dogs komen hen heerlijke rock op de vroege ochtend brengen, later op de dag volgt Casa de la Muerte met hen XXL bezetting en bombast. Met Rose Marin uit Heerhugowaard vervolgt het weer wat intiemer.

Tot slot nog een laatste lokale naam: Skotwal.

Skotwal – Trudy

West-Friese countryband Skotwal heeft een nieuwe clip, met ons mooie Alkmaar in de hoofdrol ♥🎬 Volledige clip: youtu.be/0RZ2NdJ_8rY🎸 Meer over Skotwal: www.skotwal.nl

Geplaatst door UIT072.nl op Woensdag 8 november 2017

Daarnaast hebben we ook nog artiesten elders uit het land; vroeg op de morgen krijgen we de Amsterdamse surfrock van Stories from Shamehill en gaan alle remmen los met het Utrechtse Don Jae!

Maar niet alles blijft bij optredens. Schrijfster van het geweldige boek Volgens Willem, Yael Vinckx, komt met haar rad van fortuin verhalen vertellen om de dag compleet te maken.

De complete programmering voor de zaterdag is rond. De programmering voor zondag volgt volgende week nog met een aantal heel leuke verassingen!

Meer over Record Store Day

De winkelvloeren van meer dan 100 onafhankelijke platenzaken in Nederland veranderen op Record Store Day in verschillende podia door het land verspreidt, met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen; of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day, er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.

Bovendien verschijnen op Record Store Day zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Honderden releases komen op Record Store Day 2017 in zeer kleine oplages uit. Nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk zijn het bijzondere items.

Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk en laat je als bezoeker proeven van de lol van het verzamelen van het fysieke product. Met een arsenaal aan optredens en ambassadeurs als Typhoon, Kensington, Triggerfinger, Blaudzun, Tim Knol, Eefje de Visser, Jett Rebel en, internationaal, Dave Grohl, Josh Homme, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Jack White, Metallica en St. Vincent is Record Store Day het grootschaligste kleinschalige muziekevenement ter wereld.

Bekijk de volledige releaselijst van dit jaar.

Optredens bij Pop-eye Alkmaar

Programma zaterdag

 • 10.00 Mr Stone and the Black Dogs
 • 11.00 Stories from Shamehill
 • 12.00 Don Jae
 • 13.00 Casa de la Muerte
 • 14.00 Unsung Heroes (Anne Soldaat + Yorick van Norden)
 • 14.30 Skotwal
 • 15:15 Waylon
 • 16.00 Rose Marin
 • 16.30 Yael Vinckx

Programma zondag

 • 13.00 Scarlet Rose
 • 14.00 A.J. Croce
 • 15.00 Juriaan Singels
 • 16.00 Tea Rex

Meer in april: Dit is er deze maand te doen in Alkmaar.


Kaart wordt geladen...