We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De succesvolle Alkmaarse thrillerreeks over rechercheur Lois Elzinga van bestseller auteur Simone van der Vlugt wordt verwerkt in een tv-serie. De driedelige dramaserie Lois is eind 2018 te zien op NPO 1.

Drie succesvolle boeken van Van der Vlugt vormen de basis van deze serie:

  • Aan niemand vertellen (2012)
  • Morgen ben ik weer thuis (2013)
  • Vraag niet waarom (2014)

Elke aflevering is gebaseerd op een deel uit deze trilogie. De opnames zijn in maart 2018 en spelen zich voornamelijk af in Alkmaar, de thuisbasis van hoofdpersonage Lois.

Wie doen er mee aan Lois?

Lois wordt geregisseerd door Lourens Blok (Vechtershart, Nieuwe Buren) en geschreven door Thomas van der Ree (Smeris, Riphagen).

De hoofdrol is voor Noortje Herlaar. Hiernaast zijn er rollen voor Nora El Koussour, Raymond Thiry, Kay Greidanus en Bart Klever.

Unieke Nederlandse dramaserie

De serie is met 90 minuten speeltijd per aflevering uniek in de Nederlandse dramawereld. In het buitenland heeft dit format zich al vaker bewezen met grote successen als BBC series Sherlock Holmes en Wallander.

“Ik vind het geweldig en een eer dat er een nieuwe dramaserie wordt gemaakt, geïnspireerd op mijn trilogie over rechercheur Lois Elzinga. Ook al ben ik nauw betrokken bij de totstandkoming van het script, het blijft spannend hoe aan het verhaal en Lois gestalte wordt gegeven. Ik kan niet wachten tot ik haar op de buis zie.”

Na de verfilming van De Reünie is dit voor Van Der Vlugt de eerste dramaserie geïnspireerd op haar boeken. Er zijn in totaal 340.000 exemplaren van de boekenreeks verkocht. De serie Lois wordt uitgezonden door AVROTROS en geproduceerd door Endemol Shine Nederland.

Afleveringen

De afleveringen van Lois worden eind november en begin december uitgezonden.

Aflevering 1

(woensdag 28 november)
Als de Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga met een serie moorden in haar stad te maken krijgt, leidt het spoor naar een schijnbaar niet bestaande vrouw. Als Lois haar ware identiteit toch weet te achterhalen, brengt ze zichzelf daarmee in groot gevaar.

Aflevering 2

(woensdag 5 december) 
Als de 13-jarige Britt op weg naar huis door een onbekende man wordt meegenomen, zetten rechercheur Lois Elzinga en haar team een grote zoekactie op. Als het spoor echter de grens over leidt, dreigt Lois haar grip op de zaak te verliezen.

Aflevering 3

(woensdag 12 december)
Als een serie schijnbaar willekeurige steekpartijen Alkmaar in zijn greep houdt, staat het team voor een raadsel. Als een spoor van rechercheur Lois Elzinga naar een bekende leidt, komt zij voor een groot dilemma te staan.

Over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Tegenwoordig woont ze met haar man en kinderen in Alkmaar.

Interview: ‘Simone van der Vlugt: “Ik voel me vereerd om Alkmaar zo op de kaart te mogen zetten”