We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

November is natuurlijk de maand van Sint Maarten en de intocht van de goedheiligman maar er staat deze maand nog veel meer voor de deur! Wat dacht je van een eigen filmfestival? Een tweede editie van IT=Alkmaar of een paar fijne wandelingen met bier of wijn. En om het natte koude weer te vergeten een vooruitblik op je komende (zon)vakantie!

De events die je niet mag missen deze maand

1. IT=Alkmaar

IT=Alkmaar

IT=Alkmaar is terug! Dit jaar draait het event om topsport en het beste uit jezelf halen. De locatie? Wat is zou er beter bij het thema passen dan De Meent Bauerfeind?Kom vooral langs op woensdag 13 november.

2. WijnSpijs Culinaire (herfst) Wandeling

Een van de lekkerste wandelingen door de stad! De WijnSpijs wandeling komt op 3 november voor de tweede keer in 2019 in Alkmaar. Dé manier om 6 goede restaurants te ontdekken in combinatie met een frisse herfst wandeling.

3. Vakantie Familiedag

Zonvaart Reizen Familiedag

Het zijn weer koude, regenachtige en donkere dag. Tijd voor vakantie dus. Op 3 november is  HAL25 de ideale plek om de nodige vakantie prikkels op te halen tijdens de Reizen Familiedag.

 

4. Open Dag Regionaal Archief Alkmaar

Games en floppy's open dag Regionaal Archief AlkmaarDat het Regionaal Archief Alkmaar veel en veel meer is dan vergeelde documenten, stofnesten en spinnenwebben laten ze zien tijdens de open dag op 9 november. Naast de toch al boeiende depots kan je ook terug in de tijd van de gamewereld met allerlei retrogames

5. Popronde Alkmaar

Header Popronde 2019De Popronde doet Alkmaar weer aan! Vrijdag 8 november kun je op heel veel plekken genieten van toffe optredens: 35 bands die door heel Alkmaar spelen op diverse podia. Wij hebben voor jou 5 vette tips!

6. Grand Opening Ringers Winkelcentrum

Grand Opening Ringers WinkelcentrumDe Grand Opening van Alkmaars nieuwste pareltje op winkelgebied! Op 9 november wordt Ringers Winkelcentrum officieel geopend met veel muziek, entertainment, echte Ringers chocolade en natuurlijk met een kijkje bij de nieuwe winkels en horeca!

7. Culinaire Biertour Alkmaar

Heerlijk-nel-bierOp een zondagmiddag 6 verschillende (speciaal)bieren proeven, mét 6 culinaire gerechtjes? Op 17 november komt de Culinaire Biertour voor de tweede keer in Alkmaar voor een hele fijne herfstwandeling én een after party.

8. Dit is Alkmaar

Dit is Alkmaar De VestHoe Nederlands is ons Alkmaar eigenlijk? Marcel van Rosmalen, Roelog de Vries en Jan Dirk van der Burg nemen je in ‘Dit is Alkmaar’ op 23 november in de Vest mee op een hilarische zoektocht naar wat zo er zo typisch Alkmaars is

9. Filmfestival Alkmaar

Het Filmhuis Alkmaar heeft voor het eerst haar eigen filmfestival; Filmfestival Alkmaar. Van 7 t/m 10 november is het een groot filmfeest voor alle soorten cinema-liefhebbers.

10. Alkmaar Connects – Meet & Eat

Alkmaar Connects Meet & EatZin om lekker te eten & nieuwe mensen te leren kennen? Je bent welkom op zondag 17 november in Het Nieuwe Warenhuis voor het 2e Alkmaar Connects Diner voor locals & nieuwkomers!

 

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor oktober

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. In de maand oktober hebben wij 3 filmtips voor jou!

1. Sons of Denmark

In het klimaat van het ultranationalistische Denemarken van 2025 moet de negentienjarige Zakaria in actie te komen, voor zijn eigen veiligheid en die van zijn familie. Maar om te doen wat hij denkt dat nodig is om het politieke tij te keren, moet hij zich aansluit bij een radicale organisatie.

Tickets en meer info

2. J’ai Perdu mon Corps

Een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant. In deze uiterst gevoelige en briljante animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam.

Tickets en meer info

3. Sorry We Missed You

Sinds de kredietcrisis worstelt het gezin Turner met geldproblemen. Het kost veel energie en stress om het hoofd boven water te houden. De familieleden weten wat ze aan elkaar hebben, maar de uitdagingen waarvoor ze staan zullen gevolgen hebben voor hun hechte band.

Tickets en meer info

Extra
  • De hele maand november kies jij de Leukste Bartender van Alkmaar. STEM NU!
  • Tips voor hotspots/events of interesse in samenwerken? Mail: tip@uit072.nl.
  • Wil je meehelpen? Schrijf mee!
  • Zit er wat leuks bij? Deel het dan met je vrienden!
  • Volg UIT072 ook op Facebook en Instagram.