We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaars Cityblog UIT072 bestaat 4 jaar! Tijd voor een korte terugblik met iedereen die dit project mogelijk heeft gemaakt en met jou, als vaste bezoeker. Samen laten we wekelijks zien wat voor leuks Alkmaar en omstreken te bieden heeft.

Hoe is Alkmaars Cityblog UIT072 ontstaan

Het was een warme zomerse dag in 2012, op het toen nog rustige onontdekte strand van Stadsstrand de Kade. Een klein groepje jongemannen sprak, onder het genot van een koude Corona, over de plannen voor het weekend.

“Is er vanavond niet wat leuks te doen in de stad?” was de vraag die opkwam. Telefoons verschenen voor een zoektocht langs social media, verdwaalde mails en sms’jes en matig onderhouden sites. Terwijl 1 van de jongens verzuchtte dat “er in Alkmaar toch niks gebeurt” bedacht Niels het concept van een site die het leukste van Alkmaar verzamelt en overzichtelijk presenteert.

De site is in 2012 ontwikkeld omdat er wat miste: er gebeurt zoveel leuks in Alkmaar, maar er was geen site die jou gemakkelijk helpt om te weten waar je moet zijn.

Hoe gaaf zou het zijn om direct te zien wat er vandaag en binnenkort in Alkmaar te doen is én welke (nieuwe) hotspots de moeite waard zijn om te bezoeken? Het idee voor UIT072 was geboren.

5 maal dank!

Na 4 jaar is het een mooi moment om even terug te kijken. Straks wat statistieken, maar eerst… 5 zaken waar we trots op zijn en die een bedankje verdienen:

1. Jij! Bedankt fans!

Het klinkt cliché, maar is toch echt waar: dankzij de vele positieve reacties van fans werken we met een grote groep Alkmaarders met veel plezier aan dit platform. Blijf het vooral bezoeken en vertel het aan die paar vrienden die nog geen vaste bezoeker zijn.

2. Het UIT072-team

Wist je dat UIT072.nl wordt gemaakt door een topteam van slimme, knappe, fantastische Alkmaarders?Nu het jaar ten…

Geplaatst door UIT072.nl op Donderdag 29 december 2016

En nu we het toch genoemd hebben: al 4 jaar een blog bijhouden met interessante en relevante artikelen kan alleen met een groep knappe koppen. Een grote schouderklop voor alle redacteuren, gastbloggers en fotografen. En dan vergeten we ook de ontwerpers, online marketeers, deadlinenajagers en taalnazi’s niet. Dank!

NB. We zijn altijd op zoek naar nieuwe teamleden! Vind jij het leuk om te schrijven, te redigeren, te tekenen of iets anders wat kan passen bij UIT072? Join the club!

3. De hotspots

Lang leve een stad die elke maand leuker wordt! Dankzij de grote hoeveelheid hotspots kunnen wij je telkens nieuwe leuke tips geven. Vooral ook dankzij de ondernemers die in Alkmaar en omgeving nieuwe projecten neerzetten.

Van leuke koffie-lunch-borreltentjes (Spotlight), stadscafés (De Ritsz) en comfortstores met veganistische daghap (Soepp) tot strandpaviljoens waar je (ook ’s winters) op hoog niveau kan eten (Hemingway’s). Houd UIT072 in de gaten of tip ons als je zelf wat leuks start.

4. De vrienden van UIT072

UIT072 Teamoverleg @ Hekelstraat

De teamoverleggen van UIT072 combineren gezelligheid en productiviteit, zoals hier in de Hekelstraat

We maken UIT072 zonder een cent subsidie. Gelukkig hebben de helden van team UIT072 een handige combinatie van intrinsieke motivatie en betaald werk naast dit mooie project. Maar alsnog is het bouwen en onderhouden van een groeiende site niet gratis.

Even een dankbare shout-out dus naar onze vrienden en sponsors: de online performance experts van Rebel Internet, het mooiste poppodium boven het Noordzeekanaal: Podium Victorie en het cultureel hart van 072: Theater de Vest. Ook bijdragen aan UIT072? Neem contact op of bekijk de advertentiemogelijkheden.

5. De nieuwe ideeën

Toen UIT072 in januari 2013 startte, lag de focus op evenementen, met een minieme beschrijving van de hotspots. Hotspots en todo’s werden gebundeld tot lijstjes, zoals de maandtips, en al snel werden de korte beschrijvingen complete reviews en verschenen de eerste testjes.

In 2015 kwam de eerste shop op UIT072.nl en in 2016 werd begonnen met columns en interviews met artiesten van Alkmaers Bodem. Maar altijd bleef de verbindende factor Alkmaar en wat de stad (en regio) leuk en interessant maakt.

In 2017 gaan we weer verder met nog meer frisse en leuke ideeën. Tipje van de sluier? We gaan van de site meer een community maken: na de zomer kun je op UIT072.nl een eigen account aanmaken met veel extra mogelijkheden. Van Alkmaars Cityblog naar hét online platform voor Alkmaar en omstreken!

Heb jij ook iets leuks voor UIT072? Laat het ons weten!

Highlights

Wist je dat er over de afgelopen 4 jaar meer dan een half miljoen paginaweergaves zijn geweest op UIT072.nl? Het bezoek verdubbelt grofweg elk jaar, dus je snapt onze doelstelling voor 2017.

Al jaren een groeiend succes

Unieke sessies op UIT072.nl (2013-2016)

Het bezoek op UIT072.nl groeit jaar op jaar.

Met 5.400 fans op Facebook is UIT072 één van de grootste online platformen uit de regio. Maar je kan ons natuurlijk ook volgen op Twitter en Instagram. Hoor jij al bij de eerste 1.000 volgers?

Fans uit Alkmaar en 072

Herkomst fans van UIT072 (2016)

Met de kleinere dorpen (Oudorp, Koedijk, Limmen, etc) komt 86% van de fans echt uit 072.

Natuurlijk niet erg schokkend, voor een site die zich richt op Alkmaar en omgeving: 86% van de UIT072-lezers komt uit het 072 gebied. Met natuurlijk het overgrote deel uit Alkmaar zelf.

Vrouw en jong

Leeftijd en geslacht fans van UIT072 (2016)

UIT072 bereikt een interessante doelgroep: 75% is tussen 18 en 45

UIT072 weet de jongere helft van Alkmaar te bereiken. Maar liefst 75% is onder de 45 jaar, waarvan het grootste deel tussen 25 en 35. En wist je dat ⅔ van de UIT072-fans vrouw is?

De populairste…

IJkgebouw Alkmaar (voorkant)De populairste hotspot van afgelopen jaar? Het IJkgebouw. Na 6 jaar leegstand opende in mei 2016 weer een nieuw volwaardig restaurant in het Victoriepark Alkmaar. Prachtige styling en lekker eten zorgen voor een nieuwe topstek in Alkmaar!
Haring in AlkmaarPopulairste test: de lekkerste haring van Alkmaar. De verse Hollandse Nieuwe was een mooie aanleiding om met jouw hulp te kijken waar je de lekkerste haring in Alkmaar eet. 
De Brug Draait DoorDe meest bezochte todo van Alkmaar was De Brug Draait Door. Dit jaarlijks terugkerende feestje op de Platte Stenenbrug zou dit jaar voor het eerst met toegangskaartjes werken, maar dat plan werd later teruggedraaid.
Versierd AlkmaarDe populairste shop van Alkmaar was Versierd, overigens op de voet gevolgd door de toppers uit 2015: Bierwinkel Alkmaar en Inde Soete Suyckerbol. Drie totaal verschillende shops die elk unieke voorbeelden zijn van de verscheidenheid die Alkmaar zo’n leuke winkelstad maakt.

Ideeën, tips of vragen?
Tot zover onze terugblik op 4 jaar UIT072! We hopen dat je het met net zoveel plezier gelezen en gevolgd hebt als wij hebben bij het maken van de content. En natuurlijk is dit project nog lang niet ten einde. We blijven groeien en hebben jouw hulp daarbij nodig!

Doe mee met UIT072

Was UIT072.nl in 2013 nog begonnen als eenmansproject, inmiddels werkt er een klein team aan de site. Allemaal Alkmaarders met liefde voor de stad.

UIT072 staat altijd open voor Alkmaarders die willen bijdragen! Dus kun je leuk schrijven, vind je het gaaf om diep in een onderwerp te duiken of houd je er juist van om teksten te verbeteren of op te leuken?

Wil je meewerken aan de leukste en grootste cityblog van Alkmaar? Mail ikdoemee@uit072.nl!

Heb je een hotspot of event welke je onder de aandacht wil brengen? Ook dan horen we het graag!

Tips, vragen of ideeën?

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]