We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het sociale leven in Alkmaar staat op een laag pitje. Evenementen zijn afgelast, horeca en culturele instellingen zijn gesloten. Minimaal tot 6 april moeten we de dagen thuis slijten. Hoe kom je ze door? Dit zijn onze 10 tips voor een echt Alkmaars thuisprogramma!

1. Bestel een maaltijd bij een Alkmaars restaurant

Steun de lokale horeca in deze moeilijke tijden! Alle Alkmaarse restaurants moeten dicht t/m 6 april. Een aantal restaurants vangt dat op met thuisbezorging. Van een saté van Granada tot een culinaire maaltijd van Fernando’s en nog veel meer daartussen. Daarvoor hebben we een speciaal online platform opgezet: THUIS072. Dit is de lekkerste manier om een bedrijf in nood te steunen 😋

Bezorgen of afhalen in Alkmaar: het complete overzicht op THUIS072

2. Doe een virtuele tour door Stedelijk Museum Alkmaar

Toorop Expo - Panorama #1

Ook de musea zijn gesloten. Stedelijk Museum Alkmaar vangt dat op met een virtuele audiotour door de tentoonstelling Collectie Paul Rijkens.  Ook delen ze op Facebook en Instagram de komende tijd leuke (teken)opdrachten en weetjes voor alle leeftijden.

Meer info op THUIS072

3. Speel een Alkmaars (kaart)spelletje

Hoe goed ken jij onze stad eigenlijk? Wat is de officiële naam van de Kneppelbrug? Wie scoorde het vaakst voor AZ Alkmaar in de Nederlandse competitie? Deze en nog 398 andere wetenswaardige en grappige vragen vind je in het kaartspel ‘Alkmaar, zijn er nog vragen?‘.

Je koopt het kaartspel o.a. bij De Spellentoren

4. Luister thuis naar Bertje Doperwtje

Bertje Doperwtje - Typisch Alkmaar - 4x3

Ok, deze tip is niet voor iedereen. Mis je het kenmerkende stemgeluid van deze Alkmaarse groene held, nu je het rondje winkelen in Alkmaar moet uitstellen? Laat het thuis door de boxen schallen.

Luister Bertje online via Spotify, YouTube, iTunes of SoundCloud

5. Koop een cadeaubon van een Alkmaarse zaak

Om je favoriete eettentje, kapper of andere onderneming te steunen, kun je bij veel Alkmaarse ondernemers (online) een cadeaubon of tegoedbon kopen. Zo steun je nu lokale ondernemers in Alkmaar en heb je later een leuk cadeautje voor jezelf of iemand anders.

Deze Alkmaarse ondernemers bieden een cadeaubon aan

6. Bekijk een film van Filmhuis Alkmaar thuis

Fan van de betere arthouse film? Ook Filmhuis Alkmaar sluit noodgedwongen de deuren tot 6 april. Maar niet getreurd! Via de online videodienst Picl kijk je nieuwe films en gemiste films thuis. Je betaalt € 4,99 of € 8,50 per film en daarmee steun je ons eigen filmhuis. Op Facebook tipt Filmhuis Alkmaar de beste films.

Bekijk thuis films van Filmhuis Alkmaar via Picl

7. Doe creatief thuis met Artiance

Drie weken zonder muziek, tekenen, schilderen, theater maken, zingen en dansen is lastig vol te houden. Daarom komt Artiance met #ThuisMetArtiance: elke werkdag om 13.30 een nieuwe opdracht die je thuis uit kan voeren. Alleen of met het hele gezin. Elke week wordt uit de inzendingen eentje beloond met een prijs.

Meer info op Facebook

8. Bekijk de Alkmaarse serie LOIS terug

De thrillerserie LOIS, gebaseerd op de boekenreeks van Simone van de Vlugt, brengt je via de tv op veel Alkmaarse plekken. Zo is er gefilmd in Schutterwei (de oude gevangenis) en het IJkgebouw en hebben meer dan 100 Alkmaarders gefigureerd in de serie.

Kijk LOIS terug via AVROTROS.nl

9. Lees of luister een boek van de bibliotheek

‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch gewoon binnen? Met een boek!’ Wat lees jij? #ikleesthuishttps://www.onlinebibliotheek.nl/

Geplaatst door Bibliotheek Kennemerwaard op Donderdag 19 maart 2020

Als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen? Onder dat motto stelt de bibliotheek een uitgebreid aanbod aan boeken gratis beschikbaar! Ook het assortiment luisterboeken is uitgebreid: er zijn er meer dan 80 beschikbaar, inclusief recente bestsellers als De Meeste Mensen Deugen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Download de gratis app voor luisterboeken

10. Bekijk een theatervoorstelling van De Vest thuis

De zalen van Theater de Vest zijn de komende tijd gesloten, maar dat betekent niet dat je niet meer van theater kan genieten! Vele gezelschappen hebben opnames van voorstellingen online beschikbaar gemaakt, zodat jij van een heerlijk avondje theater kunt genieten. Gewoon vanuit je huiskamer! Theater de Vest heeft een handig overzicht van al het theater voor thuis voor je gemaakt.

Bekijk het Theater voor Thuis overzicht bij de Vest

 

Tip ons

Meer tips: laat het ons weten!

Hebben we een leuk Alkmaars initiatief over het hoofd gezien? Laat het ons weten!

[ninja_form id=’8′]