We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is weer december. Tijd voor de feestdagen, lekker eten en gezelligheid met vrienden en familie! Maar in Alkmaar ook een maand met winterse kraampjes, foodtrucks en veel muziek. Met trots en plezier presenteren wij onze 10 tips voor december in Alkmaar.

1. Alkmaar Smult

Alkmaar Smult headerDe foodtrucks komen naar Alkmaar! Op 18, 19 en 20 december 2015 worden de Noorderkade en het Ringersplein in kerstsfeer omgetoverd voor het gratis foodtruckfestival ‘Alkmaar SMULT

2. Countdown 2015 Live

Het grote succes van vorig jaar  vroeg om een vervolg. Dus ook dit jaar is er in Podium Victorie weer een avond vol met live muziek met de Top2000 als uitgangspunt. Zet 24 december (Kerstavond) in de agenda en kom gezellig langs!

TipWin 2 vrijkaarten voor Countdown Live!

3. Showhero Glazen Huis 2015

Van 18 december 16:00 uur tot en met 20 december 16:00 uur sluiten Showhero-organisatoren Lucas Bugter en Maurice van der Poll zich net als vorig jaar 48 uur lang op in het Showhero Glazen Huis op het Canadaplein in Alkmaar.

4. NYE: het gezelligste feestje van Alkmaar

Als de oliebollen op zijn, de champagne van het plafond druipt en je wangen plakken van het drie-zoenen-geweld van je omstanders, is het tijd voor het echte feest.

5. Pubquiz @ Gunnery’s

December: ook de tijd van gezellig spelletjes spelen. Is Triviant jouw favoriete bordspel? Of zit je hoofd vol nutteloze feitjes? Doe dan eens mee met een pubquiz! In Gunnery’s elke eerste maandag van de maand.

6. Winterfair

Na een succesvolle eerste editie is op zondag 13 december de 2e Winterfair in de Oude Stad van Alkmaar. Kraampjes, muziek en deelnemende horeca maken er een winters feestje van.

7. Festen

Een klassieker in Filmhuis Alkmaar! Op 7 december kun je eenmalig de prijswinnende Dogma 95-film van Thomas Vinterberg op het grote doek zien: Festen.

8 t/m 10. Optredens in Theater de Vest

Ook in TAQA Theater de Vest kun je natuurlijk fijn opwarmen deze maand! Onze 3 aanraders:

Dolf Jansen – Hardverwarmend

Dolf JansenWaar hoort u bij? Waar zou u graag bij horen? Deze en vele andere vragen komen langs in de nieuwe voorstelling van veelvuldig multitalent Dolf Jansen.

Jacqueline Govaert – Zo zit dat dus

Jacqueline GovaertIn ‘Zo zit dat dus’ staat Jacqueline Govaert (ex-Krezip) alleen op de bühne en geeft ze antwoord op vragen over haar songs en haar muzikale heden en verleden.

De Gelukkigste Dag

ohnny de Mol en Johanna ter SteegeEen steenrijke dertiger en een pittige cateringdame zijn in ‘De Gelukkigste Dag’ zijn een avond tot elkaar veroordeeld.

Missen we iets? Laat het ons weten: tips@uit072.nl.

Alkmaars nieuwste hotspots

Nieuw in Alkmaar

Alkmaar bruist: regelmatig verschijnen er nieuwe leuke restaurants en winkels in de stad. Probeer deze 3 Alkmaarse hotspots eens uit deze maand:

1. Bierwinkel Alkmaar

Bierwinkel Alkmaar

Stiekem al anderhalve week open, vanaf deze maand officieel geopend: Bierwinkel Alkmaar. Inmiddels al 278 speciaalbieren op voorraad. En groeiende.

2. Meat & Co

Meat & Co Alkmaar

Steaks, hamburger en spareribs. Van de houtskool grill. Meat & Co wordt een eigentijds ingericht grill restaurant in hartje Alkmaar. Open vanaf half december.

3. Fabers

Kreeft en tournedos bij Restaurant Fabers, Alkmaar

En nog meer steak! Wij zijn dol op tournedos en lobster, dus erg benieuwd naar Restaurant Fabers. Vanaf half december geopend in het oude Schuttersgildehuis.

Zit er wat leuks bij? Deel het dan met je vrienden!

Wil je meewerken aan UIT072 of heb je tips? Stuur ons een berichtje via Facebook of mail info@uit072.nl.