We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat de Grote Kerk Alkmaar dit jaar 500 jaar. Dit wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk. Een letterlijk hoogtepunt is hierbij de unieke ‘Klim naar de Hemel’.

‘Klim naar de hemel’ en ontdek wat Grote Kerk Alkmaar al 500 jaar ziet!

Van 1 mei tot 1 augustus is iedereen welkom om een kijkje te nemen op het balkon dat tegen de Grote Kerk aan gebouwd wordt. Ontdek wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet!

Klim naar de Hemel (specs)

‘Het Laatste Oordeel’ van dichtbij

Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering van Jacob van Oostsanen, bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van Van Oostsanen, met alle fraaie en bizarre ‘Jeroen Bosch-achtige’ details, van dichtbij te zien!

https://www.instagram.com/p/BgBHyBYFIKC/

Naar de hemel

Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes leidt een trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Dichterbij de hemel kun je in Alkmaar niet komen. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Vanaf deze hoogte wordt beter inzichtelijk wat een indrukwekkende constructie deze laat-Gotische kerk is. En natuurlijk is het genieten van het overweldigende uitzicht!

Vroege vogels bestellen tickets nu al

Klim naar de hemel is in ieder geval drie maanden open voor publiek, van 1 mei tot en met 31 juli. De klim is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Per uur kunnen maximaal 150 mensen de Klim ondernemen.

De capaciteit is beperkt en daarom is het slim snel kaarten te boeken. Dat kan nu tegen een speciaal ‘vroege vogel’ tarief van € 7,50, geldig voor volwassenen in de maand mei. Voor kinderen t/m 5 jaar geldt de gehele periode een tarief van € 1,-.

Kaarten bestellen kan via klimnaardehemel.nl