We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Deze zondag voor het eerst een nieuw concept in Alkmaar: Dinch. Dit walk en dine concept heeft al een aantal steden aangedaan en streek vandaag voor het eerst in Alkmaar neer. UIT072 was uiteraard nieuwsgierig, en was bij de primeur.

Na een late zondagse brunch liepen we vol verwachting de stad in. We zijn bekend met de Amusetour, maar dit concept is toch nét even anders.

Dinch staat voor een late lunch en een vervroegd diner. Verdeeld over 3 restaurants eet je in 3 gangen een voor- , hoofd- en nagerecht. Je eet deze gerechten aan een grote tafel waarbij het idee is dat je in steeds een andere tafelsetting ook andere mensen ontmoet. Tussen de gangen door wandel je naar het volgende restaurant.

#1 Voorgerecht, amuse en aperitief bij Granada

Een fijne starter: Bruschetta met tomaat en ricotta, toast met parmaham, en smakelijke olijven

Gevolgd door een ceviche van zeebaars, avocado, crispy corn en truffel.

Onze start was op het volle en zonnige terras van Granada. We werden hartelijk ontvangen en kregen een zeer fruitige sangria als aperitief. Deze werd al snel vergezeld door een amuse  die bestond uit een bruschetta met tomaat en ricotta, een krokante toast met parmaham, en heerlijke groene olijven. Hierna volgde als voorgerecht een ceviche van zeebaars met crispy mais, avocado en truffel. Hierbij bestelden we een bijpassende Sauvignon met citrustonen en een fris blond biertje met een licht bittere afdronk.

Gerecht: Bruschetta, parmaham en olijven & Ceviche
Wijn: Sauvignon (Grand Crevette) uit Languedoc
Bier: Wild Jo van brouwerij de Koninck
Review: Lees ook onze review van Granada’s Wildavond

#2 Hoofdgerecht bij Wolf

Verrassend malse diamanthaas met een jus van rode wijn.

De vegetarische risotto met paddenstoelen, truffel en gegrilde groenten.

We vervolgden onze culinaire route bij Restaurant Wolf. Voorheen bekend als Restaurant Lounge MIJ. Wij kozen voor de vegetarische risotto en de diamanthaas. Op advies van de bediening bestelden we hierbij een pinot grigio. De risotto zelf viel wat tegen, maar de paddenstoel en truffel maakten veel goed. De diamanthaas was heerlijk zacht, en de jus van rode wijn paste hier per erg goed bij.

Gerecht: Risotto met paddenstoelen en truffel & Diamanthaas met zomergroenten en jus van rode wijn
Wijn: Pinot Grigio (Grillo)
Review: Lees onze review van Wolf (toen het nog MIJ heette)

#3 Dessert bij De Ritsz

Het nagerecht: een ‘sticky toffee pie’ met vanille-ijs en caramelsaus. Erg fijn!

Als afsluiter namen we een dessert bij de Ritsz. Bij deze gang was het een verrassing wat we geserveerd kregen. We bestelden een zomers biertje en wachtten geduldig af. Al snel werden we verrast met een Sticky toffeepie met vanille-ijs. Een mooi opgemaakt, maar ook zeer smakelijk toetje. De vriendelijke bediening kwam even langs om te vertellen hoe de verschillende gangen in zowel de serre, de tuin en in het restaurant werd geserveerd. Ze hebben de verschillende groepen gasten aan zowel een gezamenlijke tafel, als aparte tafels het eten geserveerd.

Gerecht: Sticky toffee pie met vanille-ijs
Bier: Vedett extra ordinary IPA & Jopen Extra Stout
Review: De Ritsz: het nieuwe stadscafé van Alkmaar

Conclusie

Dinch is een leuk concept, waarbij de spreiding van de gangen over de middag erg fijn was, zodat het een ontspannen wandeling was tussen de verschillende gerechten. Nadeel van de 3 gangen, is dat op het aperitief na, de drankjes niet inbegrepen zijn. Dit maakte het grote verschil met de amusetour. Bij het voorgerecht en hoofdgerecht zijn we echter goed geadviseerd en sloot de wijn mooi aan bij de gerechten. Het is een leuke manier om tijdens een middag sfeer te proeven in verschillende restaurants.

Wil je ook een middag happen en stappen? Er komt dit jaar nog een DINCH in andere steden, waaronder Haarlem, Purmerend en Hoorn. Kijk op Dinch.nl voor locaties en kaarten.

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.