We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het belooft een prachtige zomer te worden, want Zomer op het Plein en Zomer in De Mare gaan door! Beide festivals worden samengevoegd in de maanden juni, juli en augustus. Om de bezoekersstroom te reguleren, vinden de festivals dit jaar binnen plaats.

In een prachtig aangeklede Grote Zaal van TAQA Theater De Vest waan je je in festivalsfeer. Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken, worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. En ook in de Grote Kerk zijn interessante exposities te bezoeken.

Zomer op het Plein én in de Mare

Elk weekend tussen 26 juni en 8 augustus kun je in de Grote Zaal van Theater De Vest genieten van grote namen als Trijntje Oosterhuis, Tim Akkerman, Roxeanne Hazes, Sjors van der Panne, Sven Hammond en meer. Er is dans van Dans 155 en in samenwerking met Filmhuis Alkmaar een filmavond met twee mooie films.

En elke woensdag tussen 7 juli en 4 augustus waan je je in De Vest in de sfeer van de Rekerhout en kun je op ongedwongen manier kijken naar verrassend straattheater voor de hele familie. Er zijn verschillende circusdisciplines te zien: van acrobatiek of trampoline tot absurdistisch theater.

Onze top 10 aanraders

We begrijpen dat je niet elk weekend en/of woensdag tijd hebt om in de stad te chillen. Dus ook al is er zo veel moois – laat je zeker niet beperken door onze tips – wij helpen je een keuze te maken uit het gevarieerde programma. We hebben voor jou onze top 10 aanraders voor Zomer op het Plein/Zomer in de Mare 2021 op een rijtje gezet:

1. Talentstage met Tim Akkerman

Vanavond shinen de studenten van het Conservatorium Haarlem in Alkmaar! Tijdens het Talentstage treden zij in ensembles op en laten hun muzikale talent zien. Voor het slotoptreden selecteerde Tim Akkerman (ex-leadzanger van Di-Rect) uit alle studenten van de conservatoriumopleiding een eigen begeleidingsband The Ivy League. Samen verzorgen ze een spetterende set.

Theaterconcert | Jong talent
27 juni – 13.30 en 16.00 uur
Entree € 5,00

2. Expositie De Zilveren Camera in Grote Kerk

Zilveren camera winnaar 2021

© Kees van de Veen (winnaar Zilveren Camera 2020)

Indrukwekkende foto’s van Nederlandse fotografen met het oog op actualiteit. De Zilveren Camera 2020 omvat foto’s uit 10 verschillende categorieën als regio, internationaal, documentaire, politiek, sport, kunst en cultuur en natuur en wetenschap. Fotografen werkten noodgedwongen met letterlijk meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde.

Expositie | Grote Kerk
9 t/m 27 juni – tijdsloten van 11:00 t/m 16:00 uur
Entree is gratis

3. Knot on Hands & Duo Berlingo acrobatiek

De drie acrobaten van Knot on Hands zoeken in Brace for Impact naar de grenzen van evenwicht. In hun zoektocht naar die balans, vinden ze verschillende nieuwe manieren om vooruit te komen en zich door de ruimte te bewegen. Duo Berlingo bouwt in hun voorstelling met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken.

Familievoorstelling | Acrobatiek
7 juli – 16:00 en 19.00 uur
Entree € 2,50

4. Dorona Alberti zingt James Bond

Dorona Alberti (leadzangers van Gare du Nord) en haar ensemble dompelen zich onder in de wereld van spionage en glamour in dit grootse, maar ook intieme, theaterconcert. De meest iconische songs van vroege en recente James Bond-films komen voorbij. Laat je meenemen in het leven van Bond; van de glamour tot zijn pijn.

Theaterconcert | Filmmuziek
10 juli – 19:30 en 21.30 uur
Entree € 5,00

5. Expositie Thomas Trum in Grote Kerk

Deze zomer lanceert de Grote Kerk Alkmaar een bijzonder programma: Nieuw Licht. Kunst in de Grote Kerk Alkmaar. Voor dit programma wordt elk jaar een kunstenaar uitgenodigd om nieuw werk te maken geïnspireerd door de kerk. Voor de eerste editie is grafisch kunstenaar Thomas Trum benaderd.

Expositie | Grote Kerk
9 juli  t/m 12 september – tijdsloten van 11.00 t/m16.00 uur
Entree is gratis

6. Film – La Piscine

Ruim 50 jaar na dato zwijmelen met Romy Schneider en Alain Delon. Destijds omschreven als dé mooiste mensen uit de showbizz. Het was groot nieuws toen regisseur Deray het stel – vijf jaar na het einde van hun relatie – voor de hoofdrollen vroeg. Ze schitteren in en rond het zwembad van een villa nabij Saint-Tropez in een psychologisch misdaaddrama.

Film | Klassieker
17 juli – 21:30 uur
Entree € 5,00

7. 155 & Maas theater en dans – Stuk

Stuk is een stuk met drie (of toch 4?) stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. Stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor.

Dans | Comedy
23 juli – 19:30 en 21.30 uur
Entree € 5,00

8. CaboCubaJazz – Maurino

Het internationale ensemble CaboCubaJazz mengt op onnavolgbare wijze de melancholie van de Kaapverdische eilanden met opzwepende Cubaanse rumba en salsa, geheel in de avontuurlijke geest van de hedendaagse jazz. Aansluitend een optreden van Maurino: dansbaar, rauw en persoonlijk, Maurino is een unieke ‘future latin’ sound, die in het voorjaar van 2020 het licht zag. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn; het nieuwe soloproject van de gedreven TenTemPiés-frontman Maurino Alarcón gaat geen enkel genre uit de weg.

Muziek | Latin
25 juli – 13:30 en 16.00 uur
Entree € 5,00

9. One of Each |  (Un)folded

One of each is een uitnodiging om de subtiele verschillen te ontdekken die specifiek zijn voor elke danser. Niet één, maar twee lichamen, met ieder een eigen identiteit. Is het voor de twee mannen, na zo lang samen gedanst te hebben, nog mogelijk om los van elkaar te komen? Daarna een trampoline voorstelling: twee speelse figuren nemen je mee op reis. Onderweg ontdekken ze een trampoline die ze gaan opzetten met acrobatiek en humor. Indrukwekkende trampolinekunsten maken het verhaal van de twee tegengestelde karakters compleet.

Familievoorstelling | Dans | Acrobatiek
4 augustus – 16:00 en 19.00 uur
Entree € 2,50

10. Yori Swart

Ze staat bekend om haar warme en soulvolle stem en heeft een eigen unieke manier van gitaarspelen. Yori Swart combineert pop, blues en country en haar honger naar melodieën, songteksten en alternatieve gitaarstemmingen heeft geresulteerd in een eigenzinnige maar soulvolle songwriting-stijl. Ondanks haar relatief jonge leeftijd gaf Yori al vele shows, zowel solo als met een begeleidingsband.

Theaterconcert
7 augustus – 19:30 en 21:30 uur
Entree € 5,00

Extra

Volg Zomer op het Plein op Facebook en Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Vragen? Stuur een e-mail naar post@zomerophetplein.nl

Zomer op het Plein en Zomer in De Mare worden mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand Café Klunder. Met dank aan Winkeliersvereniging De Mare, theaterbureau HH Producties (Huub Heye & Tanja Ruiter), alle vrijwilligers en andere betrokkenen.