We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit jaar vieren we Kerst anders dan normaal. Geen diner in jouw favoriete restaurant, maar wel de lekkerste kerstmenu’s die je gemakkelijk zelf thuis op tafel kunt toveren. Een tikkeltje anders maar minstens net zo lekker. Hier is 20 keer een kerstmenu voor thuis.

De horeca is zeker tot en met 19 januari dicht. Maar er is 1 klein lichtpuntje: je mag nog wel je Kerstdiner (of een andere dinerbox) bestellen voor thuis! Toch lekker eten met Kerst, zonder kookstress. En je steunt er nog de plaatselijke horeca mee ook!

Neem dus snel een kijkje in onze lijst met liefst 20 Alkmaarse Kerstdiners en bestel je Kerstmenu op tijd. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten, zo houden we het overzicht samen actueel.

Kerstmenu’s voor thuis

Rue de la Plume

Rue de la Plume

Koken kun je aan Rue de la Plume wel overlaten. We zijn dan ook erg blij dat ze met kerst iedereen van hun kookkunsten willen laten genieten. Wat de dames voor jullie bedacht hebben is een feestelijk 4-gangenmenu.

Het menu (o.a. marbre met kalf en kreeft, visje uit het seizoen en rouleau van gevogelte) bevat niet alleen een amuse vooraf, maar zelfs een dessert amuse vóór het dessert. Daarnaast is het menu ook inclusief brood, boter en olijfolie.

Prijs: € 75 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Wijn? Piccolo cava als amuse
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: 072 520 12 12
UIT072 review: Rue de la Plume: culinaire top

’t Stokpaardje

Met liefst 7 gangen is het Culinair Kerstmenu van ’t Stokpaardje het meest uitgebreide kerstdiner van Alkmaar. Luxe en met de klassiek Franse stijl van ’t Stokpaardje.

In het menu heerlijke gerechten zoals tonijncarpaccio, coquilles St Jacques, gebraden duivenborst en tournedos van Hollandse hazenrugfilet. Schappelijk geprijsd bovendien: € 75 p.p. inclusief passende wijn.

Prijs: € 75 p.p.
Inhoud: 7 gangen
Wijn? incl. 2 flessen
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: CulinairVerwenpakket.nl
UIT072 review: ’t Stokpaardje: klassiek culinair

Fernando’s

Fernando’s is met Rue de la Plume en ’t Stokpaardje het derde Alkmaarse restaurant uit de Lekker 500 die jou een supermarktruzie om de laatste prei gaat besparen. Zet net als een echte chef een fantastisch 6-gangenmenu op tafel met o.a. gerookte coquilles met gekonfijte zuurkool en een pasteitje met wildragout en paddestoelen.

Je krijgt er zelfs twee flessen wijn bij.

Prijs: € 75 p.p.
Inhoud: 6 gangen
Wijn? incl. 2 flessen
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: 06 519 65 853
UIT072 review: Laat je culinair verrassen

Neder

Neder belooft je een culinaire reis door Nederland. Gewoon thuis aan de Kersttafel. Dat klinkt als iets dat je niet wilt missen. Het 5-gangenmenu neemt je per gang mee naar een andere plaats in Nederland. Ga van de Wadden naar de Beemster en zo door naar de Hoge Veluwe. Je beleeft deze reis niet enkel door wat je eet maar ook door wat je drinkt. Het menu wordt namelijk begeleid door drankjes van Nederlandse bodem. Om je nog meer nieuwsgierig te maken onthullen wij vast de vierde gang: makreel met duindoorn, oester, pastinaak, wortel, postelein en hangop.

Prijs: € 69,- p.p.
Inhoud: 5 gangen
Drank? Drankjes van Nederlandse bodem
Afhalen: 24 dec
Bestellen: 06 537 29 978
UIT072 review: Lees onze review van Neder

’t Fnidsen

 

Heb je wel eens van Gâteau Opéra gehoord? Het is het kerstdessert van ‘t Fnidsen. Het is een dessert met chocola, karamel, koffie en vanille roomijs. Vier smaken die zonder meer hand in hand gaan. Het menu van het ‘t Fnidsen bestaat uit 4- of 5-gangen. Hoeveel gangen het worden is geheel aan jou. Ga je voor het 4-gangenmenu? Dan mis je wel het hert met rode kool en aardappel.

Prijs: € 45,-/55,- p.p.
Inhoud: 4 of 5 gangen
Wijn? Uit te breiden met een bijpassend wijnarrangement
Afhalen: 24, 25, 26 en 27 dec
Bestellen: 072 844 32 34
UIT072 review: Lees onze review van ’t Fnidsen

Granada Food and Wine

Even geen tapas bij Granada maar een smakelijk 6-gangenmenu, uiteraard wel met een Spaans tintje. In het menu vind je vooraf Cecina de Leon, dit dungesneden rundvlees smelt letterlijk op je tong. Bij het hoofdgerecht heb je de keuze uit: gestoofd konijn of een Spaanse entrecote. Bij het menu krijg je ook nog een broodje vooraf en één fles bijpassende wijn per twee personen (uiteraard een Spaanse). Salud!

Heb je kleine eters? Granada heeft ook een speciaal kerstmenu voor kinderen (€ 16,60 p.p.)

Prijs: € 42,50 p.p.
Inhoud: 6 gangen
Wijn? incl. 1 fles
Bestellen en afhalen: tot 21 dec
Bestellen: granadafoodwine.restaurant
UIT072 review: Lees onze review van Granada Food and Wine

Turfmarkt

Liever iets minder gangen? Dat kan! Turfmarkt heeft een 4-gangenmenu voor jou samengesteld waarbij je ook een keuze hebt in het hoofdgerecht. Ga je voor ossobuco of toch liever voor zeebaars? Het hoofdgerecht gaat gepaard met gratin dauphinois, king boleet en tuinbonenantiboise. Er is ook een speciaal menu voor de vegetariërs. De menu’s hebben uiteraard ook een dessert maar als je nog meer zoetigheid wilt kun je er ook nog bonbons bij bestellen voor € 1,- p.st.

Prijs: € 44,50 p.p.
Inhoud: 4 gangen

Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: online
UIT072 review: Lees onze review van Turfmarkt

Abby’s

Ook Abby’s heeft menu’s met 4 gangen. Ja je leest het goed: meerdere menu’s. Je hebt de keuze uit een vis, vlees of vegetarisch kerstmenu. De menu’s bestaan uit een voorgerecht, een soepje, een hoofdgerecht en een proeverij dessert. Voor wie dat lekker vindt is het menu uit te bereiden met een kaasplankje van Daan Blankendaal.

Naast deze complete diners kun je bij Abby’s ook een kerstborrelpakket bestellen om de avond mee te beginnen. Dit pakket bevat allemaal lekkere hapjes, waaronder: wildzwijnham met balsamico uitjes en gevogelte paté met vruchten compote (€ 21,50). Je kan nog vroeger beginnen, Abby’s heeft zelfs een kerstbrunch met onder andere een wortel-bataat gember soepje, dun gesneden wildzwijn ham, Hoissin style eendenborsfilet en krab met gremolata en limoenmayonaise.

Prijs: € 49,50 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Wijn? apart te bestellen kerstwijnen
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: restaurantabbys.nl
UIT072 review: Lees onze review van Abby’s

De 13 Balcken

De 13 Balcken heeft twee 4-gangenmenu’s voor jullie bedacht. Een daarvan is volledig vegetarisch. Alleen al voor de huisgemaakte bonbons, die je bij beide menu’s krijgt, zou je hier willen bestellen. Je begint je diner met een proeverij, bestaande uit drie gerechtjes en een soepje. Vervolgens mag je gaan genieten van een stukje tarbotfilet met risotto en beurre blanc. Voor de vegetariërs is er risotto met gemarineerde champignons en truffel. Ben je al overtuigd?

Prijs: € 49,50 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Extra? incl. doosje huisgemaakte bonbons
Afhalen: 25, 26 en 27 dec
Bestellen: 13balcken.nl
UIT072 review: Lees onze review van de 13 Balcken

Roberto

Bij Roberto kun je gaan voor een Italiaanse kerst die 5-gangen lang zal duren. Je begint met een zelfgemaakt broodje met tapende en aioli. Bij dit menu is er ook de mogelijkheid om te kiezen uit het hoofdgerecht, ga je voor: varkensrollade met appel en mosterd of gepocheerde kabeljauw met saffraan en pastinaak? Het menu is uit te breiden met drie heerlijke Italiaanse kazen (€ 7,50).

Prijs: € 42,50 p.p.
Inhoud: 5 gangen
Extra? kaasplankje met 3 Italiaanse kazen a € 7,50
Afhalen: 24 dec
Bestellen: 072 582 35 68
UIT072 review: Lees onze review van Roberto

Vito

Een andere Italië liefhebber is Vito. Zij maken er helemaal een feest van en hebben geen kerstmenu maar een heus 4-gangen feestdagenmenu met amuse. Bestellen is al mogelijk vanaf 15 december en kan tot en met de 31e. Wil jij de feestdagen dus wat eerder beginnen, dan kan dat. Dit menu bevat typisch Italiaanse smaken zoals: dungesneden bresaola met parmezaan, balsamico en basilicum en ravioli gevuld met gestoofde en gebraden kip met een saus van rode wijn en speculaas. Loopt het water je al in de mond?

Prijs: € 37,50 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Extra? Boerenbrood met dip
Afhalen: 16 – 31 dec
Bestellen: 072 511 31 78
UIT072 review: Wijnspijs Wandeling Alkmaar 2020

Smoking Buddha

Bij Smoking Buddha vinden ze de kerstdagen ook te kort duren en daarom komen zij met een menu dat de hele kerstvakantie te bestellen is (vanaf 19 december t/m 3 januari). Kies voor 4- of 5-gangen plus amuse, met in de hoofdrol: kalfssukade met truffel, knoflookjus, pommes Anna en schorseneren. Ze bieden ook vegetarische kerstmenu’s aan, zowel 4- als 5-gangen. Zelfs een bijpassend wijnarrangement kan geregeld worden.

Wat ook super leuk is is het Smoking Buddha kerstpakket (€ 60,-). Dit pakket bevat heerlijke Italiaanse delicatessen om mee te starten en alle ingrediënten om een hoofdgerecht mee op tafel te zetten. Zelfs aan een zoete afsluiter is gedacht.

Prijs: € 42,50/48,50 p.p.
Inhoud: 4 en 5 gangen
Afhalen: 19 dec – 3 jan
Bestellen: smokingbuddha.nl

Heerlijk Nel

Nog een zaak die je graag een hoop werk uit handen neemt is Heerlijk Nel. Het Heerlijk Thuis Kerstdiner dat zij aanbieden bestaat uit 5-gangen plus een amuse. Dat is alleen nog niet alles, je krijgt er per twee personen ook nog twee flessen wijn bij. Liever geen wijn? Zonder is ook mogelijk. Het menu bevat echte winterse smaken zoals: lamsfilet met knolselderijpuree, stoofpeer en honing-tijmsaus. Voor de niet vleeseters is er ook een vegetarisch menu.

Heerlijk Nel biedt ook een aperitief pakket aan met prosecco en luxe hapjes en een kaasplank met: 4 soorten kaas, noten, huisgemaakt dadelbrood, druivencompote en glaasje port.

Prijs: € 55,- p.p.
Inhoud: 5 gangen
Wijn? incl. 2 flessen wijn per 2 personen
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: heerlijknel.nl
UIT072 review: Lees onze review van Heerlijk Nel

Soepp

Met het kerstmenu van Soepp kom je zeker aan je twee ons groenten voor die dag. In dit 4-gangenmenu speelt groente namelijk een grote rol. Sterker: het is het enige 100% vegan kerstmenu van Alkmaar! Met als hoofdgerecht een mond vol: gevulde rollade met paddenstoelen cranberrysaus, geroosterde drie kleuren wortel met frisse yoghurt-karwijsaus, spruitjes, peertjes gestoofd in witte wijn en vanille en rozemarijn aardappeltjes. Als dat niet smakelijk klinkt, dan weten wij het ook niet meer.

Prijs: € 31,25 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Afhalen: 24 dec
Bestellen: soeppzooi.nl
UIT072 review: Lees onze review van Soepp

De Koning

De creativiteit van de horeca is ongekend, dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. De Koning is absoluut een van die creatievelingen. Zij heb een kerstmenu met een geheel eigen karakter. Begin je kerstdiners met het koningsplateau. Een starter met een variëteit aan lekkere hapjes. Bij het menu is ook één fles bijpassende wijn inbegrepen per 2 personen. Voor het hoofdgerecht is er de keuze uit: chateaubriand (400 gram) met zwarte knoflookjus of een hele kalkoen (ja een hele!) met appel-saliejus. Beide gerechten worden aangevuld met: aardappeltaart, cranberry compote en haricots verts met spek. Uiteraard wordt er afgesloten met een smakelijk dessert.

Prijs: € 38,50 p.p.
Inhoud: plateau, hoofd-, bijgerechten en desert
Wijn? incl. 1 fles bijpassende wijn per 2 personen
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: online
UIT072 review: Lees onze review van de Koning

De Kleine Waarheid

We zijn aangekomen bij het 4-gangemenu van de Kleine Waarheid. Een menu met verschillende opties in het voor- en hoofdgerecht. Een van die hoofdgerechten is: gekonfijte eendenborst met Elzasser zuurkool, gratin, cranberry compote en portsaus. Je kunt het al bijna ruiken als je het leest!

Bij dit menu is er ook de mogelijkheid om een wijnarrangement te bestellen (€ 12,55 p.p.). Zelfs aan de kinderen is gedacht, voor hen is er ook een 4-gangenmenu zodat zij gezellig mee kunnen eten (19,50 p.k.). 

Prijs: € 39,50 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Wijn? Arrangement bij te bestellen (€ 12,55 p.p.)
Afhalen: 25, 26 en 27 dec
Bestellen: 072 512 47 24
UIT072 review: Lees onze review van de Kleine Waarheid

Javaanse Meisjes

Wie het ook net even anders doet is Javaanse Meisjes. Voor dit diner moet je kerstbrunch al goed verteerd zijn want honger hebben is een pre. Wat je krijgt zijn een soort van meerdere gangen met een opbouw naar een complete rijsttafel. Begin je diner met tempeh chips, Balinese kip en tonijntartaar en stort je vervolgens op een speciale kersteditie rijsttafel, o.a. met: Ron’s beroemde boneless spareribs met sambalsaus. Ook dit menu bevat een zoete afsluiter.

Maak het af met een wijnarrangement. Het arrangement bestaat uit drie flessen wijn die perfect zijn afgestemd op dit Aziatische kerstmenu. (€ 36,-)

Prijs: € 49,50 p.p.
Inhoud: 4 gangen
Wijn? Arrangement bij te bestellen (€ 36,-)
Afhalen: 24 dec
Bestellen: javaansemeisjes.nl
UIT072 review: Lees onze review van Javaanse Meisjes

Hofman

Zin in veel verschillende smaken? Dan zit je bij Hofman goed. Bij dit 3-gangenmenu bestaan zowel het voor- als hoofdgerecht uit drie gerechtjes. Zo vind je in het voorgerecht: steak tartaar, gerookte zalm, burrata en meer. Net als het voorafje is ook het hoofdgerecht opgebouwd uit vlees, vis en vegetarische items. Wil je meer? Geen probleem. Breidt je menu uit met: kreeftensoep, lazy ribs en een kaasplankje. 

Prijs: € 37,50 p.p.
Inhoud: 3 gangen
Extra? Kreeftensoep 0,5 liter, lazy spare ribs en 4 soorten kaas
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: 072 582 36 12
UIT072 review: Lees onze review van Hofman

Heeren van Sonoy

Toch jammer dat je dit jaar niet in het restaurant of in het torentje van deze prachtige locatie kunt dineren. De ambiance moet je dus zelf creëren maar wat er op tafel komt kun je gewoon aan de Heeren van Sonoy overlaten. Het 6-gangenmenu dat zij aanbieden begint met een proeverij van vier gerechtjes. Verder heb je de keuze uit wel vier hoofdgerechten, waaronder: eendenborst met pastinaakcrème, bramenjus en bospeen. Dit menu bevat zelfs een spoom. Geen idee of je dat lekker vindt? Dan moet je misschien maar gewoon bestellen om daar achter te komen.

Denk je nu: mij niet gezien met al die gangen, ik ga gewoon gourmetten! Maak het jezelf dan gemakkelijk en bestel de gourmetbox die zij speciaal voor deze kerst hebben samengesteld (28,50 p.p.). 

Prijs: € 39,50 p.p.
Inhoud: 6 gangen
Wijn? apart te bestellen
Afhalen: 24, 25 en 26 dec
Bestellen: online
UIT072 review: Lees onze review van de Heeren van Sonoy

IJkgebouw

Hier wederom een menu waar je niet alleen met kerst van kunt genieten. Dit 5-gangenmenu is namelijk al vanaf 18 december te verkrijgen. De chefs van het IJkgebouw hebben hun best gedaan om iets lekkers voor bij jou op de kersttafel te bedenken. Hoe heerlijk klinkt dit: ballontine van kwartel met gevogeltesaus en paddenstoelen. Ook chocoladeliefhebbers komen aan hun trekken. Zij kunnen zich alvast gaan verheugen op een chocoladetaartje. Alleen het woord smelt al op je tong. 

Dit menu kun je laten begeleiden door een selectie van prachtige wijnen. Welke wijnen er in het wijnarrangement zitten zie je terug in het menukaartje. (€ 37,50 p.p.)

Prijs: € 59,50 p.p.
Inhoud: 5 gangen
Wijn? Arrangement bij te bestellen (€ 37,50 p.p.)
Afhalen: 18 t/m 30 dec
Bestellen: ijkgebouw.nl
UIT072 review: Lees onze ontmoeting met ’t IJkgebouw

Uit India

Ook van al dit heerlijks kun je voor en na de kerstdagen genieten. Dit menu is namelijk 10 dagen lang te bestellen! Het is dan ook geen kerstmenu maar een decembermenu. Uit India heeft een authentieke en volledig vegetarische keuken en dat proef je terug in deze december special. Geniet van de verwarmende Indiase geuren door de velen kruiden die gebruikt worden in de gerechten. Zelfs niet vegetariërs zullen hier zonder twijfel van smullen. Kies zelf of je je 3 of 4 gangen lang wilt wanen in de specerijen-hemel van India.

Prijs: € 27,50/40,- p.p.
Inhoud: 3 en 4 gangen
Afhalen: 21 t/m 31 dec
Bestellen: uitindia.nl
UIT072 review: Lees onze review van Uit India

Meer tips

Interesse in een dinerbox, maar niet rond Kerst? Bekijk dan ons overzicht met meer dan 10 thuisdiners in Alkmaar. Meer aanbod voor afhalen en bezorgen in Alkmaar vind je natuurlijk op THUIS072.

Hebben we een dinerbox gemist in bovenstaand overzicht? Laat het ons weten, dan vullen we dit artikel aan.