We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Thuis kerst vieren blijft toch voor velen favoriet. Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken, maar wil je wel heerlijk eten? Met deze kerstmenu’s voor thuis zit je helemaal goed.

Heerlijk eten, geen gestress: bestel een kerstbox. We hebben de lekkerste kerstdiners voor thuis voor je op een rij gezet. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten, zo houden we het overzicht samen actueel.

Kerstmenu’s voor thuis

Granada Food and Wine

Ook dit jaar levert Granada weer een heerlijke kerstbox vol koude en warme Spaanse hapjes. Begin met de Pinxtos, die hartig en zoet met elkaar combineren. Dan is het door naar de huisgerookte zalm en paté van gevogelte, gevolgd door een Spaanse vissoep. Het hoofdgerecht bestaat uit kabeljouwgestoogde Ibericowangetjes en bavette. Je sluit af met brownie en Churros. 

Om het helemaal af te maken bestel je er een kaas- of vleesplankje bij. Ook heb je de keuze uit twee wijnpakketten bijpassende wijn om bij te bestellen. Deze bestaan uit een fles witte en een fles rode wijn, het tweede pakket daarboven op nog een fles cava.

Prijs: € 50 p.p., minimaal 2 personen
Inhoud: 3 a 4 gangen
Wijn? Twee wijnpakketten bij te bestellen, respectievelijk € 22,50 en € 37,50
Afhalen: 25 december tussen 11:00 en 14:00
Bestellen: 072-5128115
UIT072 review: Granada

Fernando’s

Ook Fernando’s helpt je dit jaar met een heerlijk kerstdiner. Zet net als een echte chef een fantastisch 4-gangenmenu op tafel met o.a. Fernando’s paté, gerookte coquilles en parelhoender met polenta en stoofpeer en sluit af met sticky toffee pudding.

Je krijgt er zelfs twee flessen wijn bij.

Prijs: 2 persoons box voor € 150,- (€ 75,- p.p.)
Inhoud: 4 gangen
Wijn? incl. 2 flessen
Afhalen: 25 dec tussen 12:00 en 14:00
Bestellen: info@fernandosalkmaar.nl
UIT072 review: Laat je culinair verrassen

’t Fnidsen

Helaas, al helemaal uitverkocht.

Ook ’t Fnidsen levert je een box om van te watertanden. Vooral de vleesliefhebber likt zijn lippen af met het 4-gangen menu met Gerookte Rib Eye en Hertenbiefstuk, onderbroken door een Bisque van rivierkreeft. Als afsluiter staat witte chocolade met gezouten caramel, merengue en kaneel. Mocht je dan nog hartige trek hebben dan kun je er nog een heerlijk kaasplankje aan toevoegen.

Prijs: € 50,- p.p.
Inhoud: 4 gangen
Kaas? kaasplankje bij te bestellen voor € 12,50 p.p.
Afhalen: 24 december 15:00 – 16:00
Bestellen: fnidsenalkmaar.nl/kerst
UIT072 review: Flexibel tafelen en borrelen

Smoking Buddha

Bij Smoking Buddha vinden ze de kerstdagen ook te kort duren en daarom komen zij met een menu dat niet alleen op 24 en 25 december afgehaald (of bezorgd!) kan worden, maar ook op 31 december. Kies voor een 4- of 5-gangen menu, met daarin onder andere: shortrib met tijmjus, zalm, gepofte knoflooksoep, schorseneren en stoofpeertjes. Het is ook mogelijk een geheel vegetarisch menu te bestellen. Als je wil selecteren ze perfect passende wijn bij de gerechten. Bel ze en laat je adviseren.

Prijs: € 45,- p.p. (4-gangen) / 52,50 p.p. (5-gangen)
Inhoud: 4 en 5 gangen
Wijn? Wijnarrangement per gang mogelijk op aanvraag

Afhalen (of bezorgen): 24, 25 en 32 december tussen 12:00 en 14:00
Bestellen: smokingbuddha.nl

VERS eten en drinken

Ook bij VERS kunnen zowel vegetariërs als vleeseters hun hart ophalen met een heerlijk kerstmenu voor thuis. Beide menu’s bestaan uit een proeverij, een hoofdgerecht en een grand dessert. Een korte selectie: flensje met granaatappel, uiensoep, hertenstoofpotje (of regenboogworteltartellete) en witte chocoladecasserole. Super flexibel te bestellen als 1-. 2- of 3-gangen menu, dat je uit kunt breiden met een bijpassend wijn- of thee-arrangement.

Prijs: vanaf € 22,50 p.p.
Inhoud: 1, 2 of 3 gangen 
Wijn? Wijn vanaf € 10,90 p.p., thee vanaf € 3,85 p.p.

Afhalen: 24 dec 15:00-17:00, 25 dec 12:00-14:00, 26 dec 12:00-14:00
Bestellen: 072-511 0822 of info@versetenendrinken.nl

Rijsttafel Express

Wat dacht je van een Indonesisch kerstmenu? Rijsttafel Express serveert je een kerstrijsttafel waar je je lippen bij aflikt. Op het menu vind je bijvoorbeeld: daging rendang, saté ayam, sayur lodeh, gado gado met rijst, bami goreng en nasi goreng. En dat voor een schappelijk prijsje.

Prijs: € 24,50,- p.p.
Inhoud: basisgerechten, vlees, groenten, bijgerechten en verrassing bij de koffie
Afhalen (of bezorgen): 25 en 26 december
Bestellen: derijsttafelexpress.nl

Meer tips

Hebben we een kerstbox gemist in bovenstaand overzicht? Laat het ons weten, dan vullen we dit artikel aan.