We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bevrijdingsdag, 5 mei, valt dit jaar op een zondag. Voor de meesten van ons een vrije dag, dus tijd voor een feestje! Als je net zo bent als wij, denk je meteen aan Bevrijdingsfestival, maar wist je dat er nog veel meer te beleven is in Alkmaar?

Om te beginnen: we zijn fan van Cultuurpark de Hout! Een prachtige stek in het gras, waar enthousiaste vrijwilligs elk jaar weer veel leuke, relaxte en verrassende dagen organiseren. Maar op 1 dag lijkt De Hout bijna te bezwijken onder het eigen succes: Bevrijdingsfestival op 5 mei. Wat als je deze gezellige drukte wilt omzeilen?

Wij gingen voor je op zoek naar alternatieven op Bevrijdingsdag in of vlakbij Alkmaar. Check onderstaande 5 tips:

1. Vinyl Freedom #Bevrijdingsdag

Vinyl Freedom

Op De Kade wordt vrijheid gevierd met alles wat een feestje nodig heeft: een dansvloer, fijne geluiden van Casper & Bert, met ouderwets Vinyl uit roestige koffers. Een gezellige kampvuur, af en toe een beetje zon en lekker eten.

Wanneer? 14:00 – 24:00
 Waar? Stadsstrand de Kade
 MeerFacebook

2. Vrijheid Blijheid

Een dag waarop niets moet en alles mag. Bij mooi weer kun je op je eigen kleedje aan De Waterkant zitten. Neem gerust je gitaar, mondharmonica, cajon of andere akoestische instrumenten mee. Wie weet ontstaat er iets moois – in alle vrijheid natuurlijk!

Wanneer? 11:00 – 20:00
 Waar? Waterkant Alkmaar
 MeerFacebook

3. Meditate 4 Freedom

Meditate 4 Freedom

Het is wel even wat anders: Bevrijdingsdag vieren in stilte. Op het strand met uitzicht over de zee deden vorig jaar bijna 100 mensen mee aan de groepsmeditatie voor vrijheid en wereldvrede. Dit jaar krijgt Meditate 4 Freedom een herkansing.  Na afloop krijg je een gratis drankje bij Strandpaviljoen Noorderlicht in Bergen aan Zee.

Wanneer? 12:00 – 12.30
Waar? Strand Bergen aan Zee
Meer: Facebook

4. Bevrijdingspop Heerhugowaard

Bevrijdingspop Heerhugowaard

Van de rust in de drukte. Aan de andere kant van Alkmaar vindt je nog een 5 Mei Festival: Bevrijdingspop Heerhugowaard. Dit jaar is Drukwerk (Schijn ’n lichie op mij, Je loog tegen mij, Carolien) de grote headliner, maar er is nog meer divers programma voor jong en oud publiek.

Wanneer? 10:30 – 21:30
Waar? Raadhuisplein
Meer: Facebook

5. Tall, Fat en The Ugly (live muziek)

Tall, fat en the ugly in Alkmaars Koffiehuis

Liever relaxt 1 bandje in een knusse setting? De meest gezochte band van Alkmaar treedt op in Alkmaars Koffiehuis. The Tall, the Fat and the Ugly spelen voornamelijk bluegrass en songs met een bluegrass dressing erover.

Wanneer? 19.00 – 22.00
Waar? Alkmaars Koffiehuis
Meer: Facebook

Meer in mei

Tips Mei Alkmaar

De 10 tips voor Mei in Alkmaar

Wil je weten wat er verder in Alkmaar te doen is, deze bomvolle mei-maand? Bekijk onze maandtips voor de 10 leukste todo’s. Deze maand vieren we de vrijheid, dansen we in een bootje, eten we uit karretjes, kweken we een paar groene vingers en nog veel, heel veel meer.