We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als je over de Bergerbrug de binnenstad van Alkmaar binnengaat, is Bistro de 13 Balcken het eerste restaurant wat je tegenkomt. Tenminste, als we Bodrum Doner Kebap even voor het gemak niet bij de restaurants rekenen. Want bij de 13 Balcken zit je wel op een iets hoger niveau.

Dagverse Franse keuken

Chef Maarten Baars en sous-chef Daan Niewenhuis werken uitsluitend met dagverse producten, veelal uit de omliggende streek van Alkmaar. Het persoonlijke contact met onze leveranciers draagt bij aan het succes van onze bistro en mooie stukken vlees en vis worden zelf gesneden en geportioneerd.

De menukaart is Frans georiënteerd, met enkele internationale uitstapjes en wordt met de seizoenen mee 4 keer per jaar vernieuwd. Elke week is er een verse vis van de markt op te vinden. Niet onbelangrijk: samen met drievoudig vinoloog van het jaar Udo Goebel is een gevarieerde wijnkaart samengesteld die mooi bij de gerechten past.

Wat aten en dronken we?

De 13 Balcken - BouillabaisseDe keuze viel op de Bouillabaisse Marseillaise (Zuid-Franse vissoep met zalm, roodbaars, kabeljauw, gamba, brood en rouille) en de Stoofspecialiteit van het huis (kapucijners, haricots verts, bacon, piccalilly en supermals rundvlees). Erg lekker!

Daarbij een prima huiswijn van Cape Bridge. Zowel de Chardonnay als de Cabernet Sauvignon Shiraz waren prettig en met € 3,70 per glas vriendelijk geprijsd.

Eindconclusie

De 13 Balcken overstijgt gemakkelijk het gemiddelde grand café niveau. Verwacht geen sterrenkwaliteit, maar wel gewoon goed eten en drinken, met erg goede bediening tegen een vriendelijke prijs.

Reserveren bij de 13 Balcken

Bistro de 13 Balcken
Goede en vriendelijke bedieningPrima huiswijn onder € 4 per glasGoede prijs-kwaliteit verhouding
Matige amusesBeperkte kaart
4.4Topper
TripAdvisor score
Eer.nu score
Iens score
Lezer waardering 5 Stemmen