We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Koning bestaat precies 3 jaar! Zelden heeft een café zichzelf in zo’n korte tijd zo enorm op de kaart gezet in Alkmaar. Het café verbetert om de haverklap en dat is te merken. UIT072 ging op staatsiebezoek bij De Koning!

De Koning

Nog maar enkele jaren in Alkmaar, maar dit gezellige café (of eetcafé, feestcafé, hoe noem je het eigenlijk?) is een begrip geworden in Alkmaar in omstreken. Ook de redactie en lezers van UIT072 zijn fan.

Dat is natuurlijk meer dan logisch. De Koning heeft een kwaliteit waar je U tegen kunt zeggen. Dit heeft zich vorig jaar vertaald naar een welverdiende eerste plek in onze lijst met de beste terrasjes van Alkmaar.

2016 was sowieso een fantastisch jaar voor De Koning. In de landelijke terras top 100 werd een 61e plek behaald en in de landelijke café top 100 werd er een solide 13e plek behaald!

Niet alleen op deze vlakken is De Koning #winning bezig, je kunt er ook nog eens prima eten. Ontzettend lekker eten zelfs als je het vergelijkt met de rest van de (eet)cafés in Alkmaar.

Plankje brood De Koning

Brood en smeerseltjes, altijd fijn

Bar Daan Piet Hein De Koning

Kastelein Daan en bedrijfsleider Piet-Hein

Smullen

Wat staat er zoal op de kaart? Lekker voor bij de borrel of als voorgerechtje is de charcuterie met Italiaanse vleeswaren van delicatessenzaak Mercato uit Heerhugowaard. Lekker op het terras in de zon, lekker voor je hoofdgerecht. Prima!

De Koning Alkmaar zalm en paling

Combinatieplankje van gerookte zalm en paling

De toast met zalm en paling is ook een ontzettende aanrader. Paling is sowieso top, en er zijn weinig zaken in de omgeving die het op de kaart hebben staan. Vanwege de schaarste wel wat aan de prijs, maar de smaak maakt het waard.

Toch zitten vooral de vleesliefhebbers hier vooral goed. Dat is niet gek, want het vlees komt allemaal van de Josper grill en dat geeft een heerlijke sterke houtsmaak aan het vlees. De hamburger is al in de gehele omgeving bekend, net als de spareribs (tip: die zijn ook voor een zeer schappelijke prijs als borrelhap te bestellen). Ook van de grill: heerlijke tournedos.

Kan je nou niet kiezen tussen deze vleesgerechten (net als wij)? Deel dan met je tafelgenoot/tafelgenoten de proeverij, dan krijg je van alles een beetje. Aanrader! Uiteraard zijn deze gerechten ook zelf als hoofdgerecht te bestellen. Lekker met een gepofte aardappel of aardappelkrullen.

Proeverij - De Koning Alkmaar

Burger, ribs & tournedos: een heerlijk trio

Proeverij De Koning Alkmaar

Smullen van Proeverij de Koning!

Bij het dessert – een lekker chocoladetaartje met ijs – kregen we een koffie die eveneens in de wijde omgeving bekend is. De Koningskoffie. De ingrediënten zijn geheim, en dat is meer dan logisch. Als we wisten hoe we deze warmmaker zouden maken dan hielden wij dat ook lekker ons geheim.

Koningskoffie

Koningskoffie

Meer dan een café

Naast de gewone bieren van de tap en de speciaalbieren op fles, heeft De Koning ook zijn eigen bier. Deze wisselt regelmatig, dus laat je telkens opnieuw verrassen. Geen bierliefhebber? Natuurlijk heeft De Koning ook wijnen die bij een koning horen!

Los van de zeer goede ingrediënten voor de mens, wordt je hier ook nog eens geholpen door een superenthousiast team van hoge klasse. Wat ons opvalt is dat ze dagelijks bezig zijn om de service nog beter te maken. Zo heeft onlangs het voltallige team een cursus barista gevolgd, om nou net even beter dat kopje koffie te maken.

Moge duidelijk zijn dat we hier dus te maken hebben met een café waar de naam café eigenlijk niet goed op zijn plaats is. Welk stempel we hier wel op moeten drukken is ons nog niet duidelijk, maar dat we zeer onder de indruk zijn is een feit. Ga je met volgende keer met ons mee op staatsiebezoek bij de Koning?

Meer over de Koning

Verder nog?

  • Sinds mei 2016 heeft De Koning zijn eigen bier: Konings Vriend
  • De Koning serveert 1 van de lekkerste hamburgers en steaks van Alkmaar
  • Ook als café prijswinnend, als beste terras en 1 van de beste cafés van Alkmaar
  • Sinds eind maart staan er nieuwe stoelen en vierkante tafels én is er een stukje zonnig terras bijgekomen
Ook op UIT072?

De Koning Eten & Drinken

Verdronkenoord 114
1811 BH Alkmaar

072 220 3436
dekoning-alkmaar.nl

Openingstijden

Ma-wo: 11:00 – 01:00 uur
Do: 11:00 – 02:00 uur
Vr-za: 11:00 – 03:00 uur
Zo: 11:00 – 02:00 uur

Kaart wordt geladen...