We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Soepp heeft een nieuw concept! Iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond een heerlijke veganistische daghap voor maar 10 euro. Wij mochten voorproeven bij de try-out.

Biologisch, streekgebonden en duurzame daghap

Ondertussen is deze ontzettend leuke zaak al lang en breed een begrip. Vrijwel iedere Alkmaarder kent de heerlijke soepjes, of heeft weleens naar binnen gekeken naar de vrolijke vintage inrichting. Vanaf 8 september kan je er ook prima avondeten.

De – eveneens leuke – dames van Soepp kregen de laatste tijd meer en meer de vraag of er niet ook een lekkere vaste maaltijd gegeten kon worden. Om dan toch in het kader van biologisch, uit de streek en duurzaam te blijven is er gekozen voor een veganistische daghap. En stiekem ook een beetje omdat je als Alkmaarder dat vrijwel nergens echt smakelijk kunt eten.

Om aan deze terechte vraag te voldoen is Soepp op donderdag-, vrijdag en zaterdagavond tot 20.30 uur geopend.

Noukka_Signe_UIT072-SOEPP-5-154kb

Soepp is een van de meest gezellige plekken van Alkmaar en omgeving <3

Zoals de trouwe lezers wellicht weten is dat ons eigen Noukka vegetarisch is, maar dat opperhoofd Niels en ondergetekende behoorlijke carnivoren zijn. Gelukkig houden we gezamenlijk wel van enorm lekker eten, dus klopt ons hartje vol verwachting in afwachting van wat er komen gaat.

Vers van de moestuin op het bord

We beginnen met een klein voorgerecht. Soep – hoe kan het ook anders – vanuit de moestuin met een pittig koekje van spinazie. Noukka eet alsof ze dit soort dingen dagelijks eet (hahaha), de vleeseters kijken elkaar aan: dit is prima te doen. Meer dan prima zelfs!

Noukka_Signe_UIT072-SOEPP-1

Courgettesoep met amandelen en een heerlijk hartig koekje van spinazie

Deze kleine smaakmaker smaakt naar meer. De altijd lieflijke Sophie van Soepp vertelt over het concept, en waarom ze denkt dat dit een succes is:

”We krijgen zo enorm veel mensen die willen blijven eten, dat we daar wat mee willen doen, dit past perfect in ons straatje.”

Keukenprinses Annemijn van Soepp eet zelf al veganistisch, dus de keuze was snel gemaakt. En die keuze is uitstekend. Zeker als de daadwerkelijke daghap onze kant op komt. Maar het komt niet alleen bij Annemijn vandaan. Het gehele team denkt mee over de gerechten, en dat leidt weer tot bijzonder lekkere creaties!

We gaan unaniem voor de veganistische hamburger met chips van zoete aardappel. Een pittige bonenburger met huisgemaakte guacamole en tomatensalsa. Fantastisch!

Veganistische hamburger van Soepp

Pittige bonenburger met huisgemaakte guacamole en tomatensalsa

Even ter duiding: uwer redacteur droomt over hamburgers. Hoe vetter hoe beter, en meer vlees is per definitie goed. Deze veganistische burger bestond uit bonen, en smaakt heerlijk. Heerlijk!

Maar natuurlijk zijn er niet alleen burgers: wekelijks heb je de keuze uit 3 verschillende gerechten. Deze keer waren dat naast de vegaburger de gevulde paprika met zoete couscous en de smaakvolle curry met met pompoen en zoete aardappel. Natuurlijk proefden we deze ook en wederom waren we positief verrast!

Noukka_Signe_UIT072-SOEPP-4

Gevulde paprika en curry met pompoen, geflankeerd door rode rijst

Noukka kijkt alsof ze zojuist twee mensen heeft overtuigd tot het Evangelie der Vega’s, wij knikken met een volle maag. Dit is meer dan prima. En dat voor 10 euro.

Wij zijn fan. Dat waren wel al, maar nu zijn we nog meer fan! Er rest niets meer dan te zeggen dat je snel eens een daghap moet eten bij Soepp. Wellicht kom je ons tegen.

Meer over Soepp
  • Vrijwel alles in de zaak is te koop.
  • De binnentuin/het kleine terrasje is een van de leukste plekken van Alkmaar.
  • De soep is ook enorm goed, voor het geval je niet van vast eten houdt.
  • Meer vega? Bekijk ons overzicht met vegetarische hotspots in Alkmaar.
Kaart wordt geladen...