We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In de Alkmaarse UITagenda zetten we de leukste todo’s overzichtelijk voor je op een rij. Dit is er te beleven in Alkmaar in mei.

De events die je niet mag missen deze mei in Alkmaar

1. Bevrijdingsfestival Alkmaar

Logo 5 mei vier vrijheidDe viering van Bevrijdingsdag verhuist dit jaar van Cultuurpark de Hout naar de Gasfabriek aan de Helderseweg. Bouw daar mee aan een kartonnen kunstwerk, kom kijken naar het feestelijke programma op het podium en geniet op het terras met wat lekkers van de foodtrucks.

Zo 5 mei
Meer info

2. Vrijheidsmaaltijd

VrijheidsmaaltijdThere is no such thing as a free lunch, zeggen ze in Amerika. Maar op 5 mei organiseert Soul Beach toch echt de gratis Vrijheidslunch! Vanaf 13:00 uur op het terras, met uitzicht op zee, strand en duinen. Lekkere gerechtjes en drankjes om de vrijheid te vieren!

Zo 5 mei
Meer info

3. Alkmaar City Run by Night

Alkmaar City Run by NightDe avond voor Hemelvaartsdag staat dit jaar weer volop in het teken van Run & Swing in het centrum van Alkmaar. De Alkmaar City Run by Night kent zijn 10e Jubileumeditie waarbij bijna 10.000 hardlopers aan de start verschijnen. De routes over 5 en 10 km lopen door sfeervolle straten en over gezellige horecapleinen.

Wo 8 mei
Meer info

4. Lente Bokkentocht

Lentebokkentocht

Fan van Lentebok? Zet dan vrijdag 10 mei in de agenda! Voor het eerst in 5 jaar is het weer tijd voor Lente Bokkentocht.

Loop langs 6 verschillende zaken (BruintjeAlkmaars Koffiehuis, Alkmaars BierhuisGunnery’s Irish PubDe PilarenCafé Paradiso). Overal krijg je een glas lentebok én een bijpassend hapje.

Vr 10 mei
Stempelkaarten (€ 27,50) zijn verkrijgbaar in alle deelnemende cafés.

5. Vroeg Pieken

Vroeg Pieken

Wil jij je weekend vroeg op de vrijdagavond inluiden? Kom dan naar Vroeg Pieken! Vroeg Pieken start om 20:00u en zorgt ervoor dat je om 00.30u helemaal voldaan aan je weekend bent begonnen.

Vr 10 mei
Meer info

6. Moederdag!

Tips voor Moederdag in AlkmaarOnze vijfde tip is vooral een reminder: op zondag 12 mei is het alweer Moederdag! Wees er op tijd bij om nog wat te regelen. Wij tippen de High Sangria bij Granada, de uitgebreide bijzondere Moederdagbrunch bij Soul Beach of de klassieke brunch bij Eendracht in ’t IJkgebouw.

Zo 12 mei

7. Yes in my Backyard

Yes In My Backyard

Op het prachtige festivalterrein, in de achtertuin van het centrum van Alkmaar, geniet je van theater, live-concerten en spoken word in sfeervolle tenten, straattheater op het gras, activiteiten voor groot en klein, live terras-sessies met een speciaalbiertje in je hand en lekker eten van de foodtrucks.

Vr 17 – zo 26 mei
Meer info

8. Alkmaar Pride

Gay Pride Alkmaar: Accijnstoren

Alkmaar Pride is een jaarlijks terugkerend 4-daags evenement met diverse roze maatschappelijke activiteiten voor alle Alkmaarders en haar bezoekers.

Za 25 mei
Meer info

 

Extra