We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit jaar is het niet stil in mei: Van Dik Hout treedt op met Bevrijdingsfestival, samen met de oude rotten van Trafassi en de nieuwe helden van My Baby. Ook Victorie heeft oud (The Skatalites) en nieuw (De Likt) op het programma.

Dat en nog veel meer in onze tips voor mei:

1. Bevrijdingsfestival Alkmaar

Cultuurpark de Hout (5 mei)Het is elk jaar groot feest op 5 mei met het Bevrijdingsfestival Alkmaar in de Alkmaarderhout. Vier de vrijheid met goede muziek en goed gezelschap.

2. The Skatalites

The SkatalitesMidden jaren ’50 ontstond een nieuwe muziekstijl op Jamaica: ska!

Slechts één band kan deze geschiedenis nog in levende lijve vertolken: The Skatalites. En 8 mei staan ze in Podium Victorie!

3. De Likt

De LiktNa een weergaloze show tijdens Silent Everything, het silent disco fesitval in Victorie eerder dit jaar, komt De Likt 20 mei terug voor een volle bak set! Volume op 11 dit keer.

4. Badaboom Comedyclub Bergen

Het is inmiddels voor veel mensen vaste prik: Badaboom Comedyclub Bergen in de Taverne. Altijd de beste comedians en gratis entree op de laatste donderdag van de maand.

5. Liever Naïef –  filosofiecafé

Onder leiding van praktisch filosofe Franziska Lindinger bespreken en onderzoeken we ideeën en opvattingen over de wereld. Iedere 4e donderdag van de maand in Alkmaars Koffiehuis.

6. Champions League finale bij VUE

De finale van de Champions League kijken op een bioscoopscherm bij VUE. Biertje in de hand, gezellig met je vrienden.

7. Jazz in de Hout

Op 22 mei trapt Cultuurpark de Hout af met Jazz in de Hout. Genieten van de lekkerste jazz-klanken, in het mooiste park van Alkmaar.

8. Mijn nachten met Churchill

Diederik van Vleuten gaat in deze solovoorstelling in Taqa Theater de Vest vertellen over het leven van de bekende staatsman Winston Churchill.

9. Intouchables

De Nederlandse theatervertolking van wellicht één van de mooiste Franse films ooit. Met topacteur Huub Stabel als de verlamde Philippe. Nu eindelijk in Taqa Theater de Vest.

10: Ciske de Rat – De Musical

Het welbekende verhaal, nu als een musical. Vertolkt door Oberon, onder regie van Jos Meijer. Maar liefst drie dagen achter elkaar in Taqa Theater de Vest!

 

Populair in Alkmaar

Populair vorige maand

Een regenachtige april zorgde voor recordcijfers op UIT072.nl. We telden tienduizenden pageviews, waarbij deze pagina’s in de top 5 stonden. Heb je ze gemist? Neem dan alsnog een kijkje:

1. Beste kebab in Alkmaar

Kebab & shoarma in Alkmaar
Kebab en/of shoarma: de old school vette bek. Perfect na het stappen, maar ook prima om af te halen voor als je niet per se culinair bezig wil zijn.

2. Beste sushi in Alkmaar

Sushi in Alkmaar
Voor een gezondere makkelijke keuze testten we in april verschillende sushi zaken. Dit resulteerde in de 8 beste plekken voor sushi in Alkmaar.

3. Meat & Co

Meat & Co Alkmaar
Meest bezochte restaurant van april? Naast de veelgelezen review van Italica Ristobar was dat toch de houtskool koning van de Mient: Meat & Co.

Extra