We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuwe maand is aangebroken, dus wat gaan we deze maand doen? In de Alkmaarse UITagenda zetten we, net zoals elke maand, de leukste todo’s overzichtelijk voor je op een rij in deze maandtips voor januari.

De events die je niet mag missen deze januari in Alkmaar

1. Recestival

Recestival 2024

Het goedkoopste festival in de duurste tijden keert terug! Met entree vanaf slechts €3,- is Recesfestival een perfecte manier om na de feestdagen weer een feestje te vieren zonder dat je je portemonnee hoeft te breken.

Vr 5 januari
HAL25
Meer info

2. Sportspektakel in De Meent

Sportspektakel in De Meent

Kinderen van 6-12 jaar kunnen zich tijdens de korte schoolvakanties uitleven op een Sportspektakel in sportcomplex De Meent. Op vrijdag 5 januari van 13.00-16.00 uur kunnen ze zich uitleven op springkussen en stormbanen. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan verschillende sportclinics.

Vr 5 januari
De Meent
Meer info

3. Winterpeen Festival

Winterpeen Festival

Het is weer tijd voor de leukste traditie van Alkmaar: met een winterpeen naar Victorie. Winterpeen Festival is een gratis festival in Alkmaar met muziek van verschillende genres, waaronder hiphop, punk, ambient en tropical. Wel even een winterpeen meenemen!

Za 6 januari
Podium Victorie
Meer info

4. David Bowie Undercover

David Bowie Undercover

David Bowie, een van de meest invloedrijke muzikanten, acteurs en kunstenaars aller tijden, wordt geëerd met een tribute-concert. De tribute-band, onder leiding van Bartel Bartels, speelt een setlist met Bowie’s grootste hits.

Za 6 januari
Taverne Bergen
Meer info

5. COCK

COCK van Theater Oostpool

Scherp en humoristisch stuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Voor het eerst in Nederland te zien: de prijswinnende voorstelling en West-End-hit ‘COCK’, die in Londen al grote successen vierde. Doet het ertoe tot wie of tot wat we ons aangetrokken voelen?

Vr 12 januari
TAQA Theater de Vest
Meer info

6. Savage

Savage Rave

Zin in een avondje rauw, hard en donker? Zaterdag 20 januari brengt Savage Rave je industrieel, hardtechno, early rave en borrelende acid!

Za 20 januari
Ruis
Meer info

 

7. Mahlers Symphonie nr. 2

CREA Orkest in de Grote Kerk

Is keiharde techno niet je ding, maar ga je goed op klassiek? Ook op zaterdag 20 januari speelt het CREA Orkest Mahlers Symfonie nr 2 in de Grote Kerk. Verwacht een volledig bezet orkest, een koor, een sopraan- en een altsoliste én een ‘Fernorchester’ dat buiten de zaal speelt.

Za 20 januari
Grote Kerk
Meer info

8. Tapas en Flamenco

Tapas & Flamenco

Vrijdag 26 januari kom je in Spaanse sferen met tapas en flamenco in Ten Westen bij de oude Gasfabriek. Naast de pure flamenco kun je Arabische klanken en uitstapjes naar Cubaanse son, latin, boleros en ander Spaanstalig repertoire verwachten. Voetjes van de vloer!

Vr 26 januari
Gasfabriek
Meer info

9. Alkmaars Eigenste Festival

Alkmaars Eigenste

Alkmaars Eigenste is een bonte verzameling van muzikaal talent uit Alkmaar en omstreken. Op het festival komen verschillende muziekstijlen samen, van hiphop tot rock. Jonge bands staan naast ouwe rotten en nieuwe muzikale samenwerkingen worden live uitgeprobeerd.

Za 27 januari
Podium Victorie
Meer info

10. Try-Out Café

Try-out Café

Ben jij een theaterliefhebber en in voor avontuur? Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret en stand-up comedians? Probeer dan eens het Try-Out Café in De Vest! In een café-chantant setting maak je kennis met aanstormend talent en misschien wel met de grote namen van morgen.

Z0 27 januari
TAQA Theater De Vest
Meer info

Extra