We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

December is natuurlijk een feestmaand, ook in Alkmaar. En deze maand heeft voor ieder wat wils, met onder andere een winterfair, een foodtruck festival en muziek van de Party Animals en Prince tot de Red Hot Chili Neppers.

Dat en meer leuke evenementen in Alkmaar lees je zoals elke maand in de UIT072 maandtips:

1. Winterfair in d’Oude Stad

Winterfair AlkmaarOp 10 december wordt alweer voor de 4e keer de Winterfair georganiseerd in d’Oude Stad, op de Mient en op het Waagplein. Het decor van authentieke pandjes en originele boetiekjes zal van 11.00 tot 17.30 uur gedompeld zijn in een heerlijke wintersfeer.

2. Sunday LIVE

Spotlight Sunday LiveOpwarmen na een rondje Winterfair? Na een te gekke eerste editie is het 10 december alweer tijd voor de tweede editie van Sunday LIVE bij Spotlight! Sluit je weekend goed af met de beste singer-songwriters, fingerfood en lekkerse cocktails.

3. Red Hot Chili Neppers

Red Hot Chili NeppersFan van de RHCP? Dan mag je dit niet missen! De Red Hot Chili Neppers brengen een ode aan hun helden van de Red Hot Chili Peppers. Van de grote hits tot minder bekende Peppers-pareltjes, je hoort ze 16 december bij Aloha!

4. Foute Kersttrui Party

Liever feesten in je geweldig foute kersttrui? Kom dan 16 december naar Mojo’s Foute Kersttrui Party! DJ’s Johnny Black, Mit Reyem en Oasis draaien vanaf 23.00 uur lekkere en foute plaatjes voor je.

5. 072 Out Loud (Try-Out)

Leuk, weer eens iets totaal nieuws in Alkmaar! Tijdens 072 Out Loud creëren zo’n 10 jonge woordkunstenaars uit Alkmaar en omstreken een divers programma vol taal, inspiratie en creativiteit. Zondagmiddag 17 december in de Gasfabriek.

6. Dr. Q’s Winterlab

Dr. Q's Winterlab

Even een uitstapje naar Heerhugowaard: tijdens de tweede editie van Dr. Q’s Winterlab wordt Cool op 22 december omgetoverd tot een experimentele thuisbasis die wetenschap, muziek, humor en eten combineert.

7. Prince

Prince zal voor altijd bestaan. Op 23 december genieten we in Bergen van een eerbetoon aan Prince in de Taverne met een fantastische liveband onder leiding van Marcel Singor.

8. Orange Skyline

Nederlandse indie rockband Orange Skyline is terug met een nieuwe single en een nieuwe sound. Denk aan Oasis, The Arctic Monkeys, The Libertines en The Strokes. Op 23 december spelen ze in Podium Victorie.

9. We All Love 80’s 90’s 00’s

We All Love 80’s 90’s 00’s pakt dinsdag 26 december groots uit in KOEL310. Inclusief een spetterend optreden van niemand minder dan… de Party Animals.

10. Alkmaar Smult: Christmas Edition

Op 22, 23 & 24 december is het tijd voor Alkmaar Smult: Christmas Edition. Kom naar de Noorderkade voor een lekker hapje, borrel of een heerlijke glühwein!

Afgelopen maand in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Dagje Alkmaar

Luttik Oudorp, Alkmaar
Voor NS Favourites maakten we een lijstje: 10 uur in Alkmaar.

2. Fernando’s

Fernando raspt Parmezaan
Nieuw geopend in november: wij gingen proeven bij Fernando’s.

3. Herr Alt

HERR ALT zit in Ringers, Alkmaar
Uniek Alkmaars talent verdient een podium. Ontdek Herr Alt.

Extra