We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is november in Alkmaar, de maand waarin de Sint weer aankomt en Sint Maarten de snoeppot weer vult. Maar we gaan deze maand ook genieten. Genieten van bockbier in de Grote Kerk, van een groot IT-feestje, van lekker hapjes en drankjes en van heel erg veel muziek.

De 10 events die je niet mag missen deze maand

1. Europees Film Festival – Filmhuis

Europees Film Festival Van 1 tot en met 4 november brengt Filmhuis Alkmaar een ode aan Europese Cinema. Tijdens het Europees Fim Festival worden de nieuwste Europese filmproducties getoond. Daarnaast zullen er een aantal Europese klassiekers nog een keer te zien zijn.

2. Van Huys Uit – Taverne, Bergen

Van Huys UitVan Huys Uit heeft er zin in! Deze Alkmaarse band is druk bezig met een nieuw album, maar het kriebelt.

Op 4 november staat Van Huys Uit in in de Taverne in Bergen om 1 van de weinige optredens in 2018 te geven.

3. IT=Alkmaar

VR brilAlkmaar is niet alleen een supergezellig stadje, maar ook een bruisende hub voor technologiebedrijven.  Zaterdag 10 november wordt de eerste editie van IT=Alkmaar georganiseerd. Dit techvent zit vol met innovaties waar ons nerdhartje sneller van gaat kloppen. Maar je kan natuurlijk ook lekker relaxen in de gameroom.

4. Glitterball – Bubbels en Bites

glitterball bubbels en bitesOp zaterdag 17 november zal in Alkmaar de zon weer gaan schijnen met het Ibiza style feest Glitterball”in Bubbels en Bites Café. Sexy soulful & funky house tracks brengen je naar Ibiza en  saxofoniste Sax du Lot zal deze zomerse vibes live ondersteunen met haar opzwepende arrangementen.

5. Mysterie van Alkmaar in de Grote Kerk

Mysterie van Alkmaar3 zondagen in november kun je met het hele gezin op avontuur in de Grote Kerk. In Het Mysterie van Alkmaar beleef je een groot avontuur vol raadsels, symbolen en overweldigende muziek. Een 27-koppig orkest en 3 acteurs leiden je naar alle verborgen plekken en aanwijzingen in de kerk om het mysterie te ontrafelen.

6. Vriendenbock in de Grote Kerk

Vriendenbock Bockbier FestivalWe blijven in de Grote Kerk maar dan voor een bockbiertje. Tijdens het Vriendenbock festival op vrijdag 2 en zaterdag 3 november 2018 zal het herfstige gerstenat de speciale Vriendenbock-glazen weer vullen. Geniet van de heerlijk speciale bockbieren die worden getapt door Alkmaarse cafés, restaurants, proeflokalen en bierboetiekjes.

7. Proef Egmond

Proef EgmondOp 17 november 2018, op een heerlijke herfstmiddag genieten van een smaakvolle proeverij bij liefst 8 (!) verschillende Egmondse restaurants tijdens is de 4e editie van Proef Egmond! Voor 4 tientjes proef je bij de 8  restaurants heerlijke hapjes met bijpassende wijntjes of biertjes.

8. Popronde

PoprondeHet is weer tijd voor de jaarlijkse Popronde! Vrijdag 9 november kun je muzikaal laten vertroetelen en  genieten tot je een ons weegt: 34 bands die door heel Alkmaar spelen op diverse podia. Wij hebben 5 goede tips voor jou!

9. Alohaween Freaky Tiki Party

Dead Elvis & His One Man GraveNog niet genoeg van alle Halloween feestjes? Zorg dan dat je 3 november een kijkje neemt bij Aloha. De enige echte Dead Elvis & His One Man Grave moet je gezien hebben! De dresscode is skulls and bones en entree is gratis: Alohaween Freaky Tiki Party.

10. Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas LangestraatAnno 2018 maken ook volwassenen zonder kinderen zich zenuwachtig als Sint weer aankomt. Wij tippen hem vooral voor de kleintjes: op 17 november 2018 komt Sint met z’n Pieten weer aan in Alkmaar. Rond 13:30 wordt de oude baas verwacht op het Waagplein.

Nieuwe hotspots in Alkmaar

Leuk en lekker

November is de maand van de eerste ‘lijstjes’ De Lekker500 is uit, de Cafetaria top 100 is bekend en halverwege de maand komt Misset Horeca met de Cafe top 100. Van snackbar tot high-dining, Alkmaar staat is weer goed vertegenwoordigd in de horeca-lijstjes!

1. Lekker500

Lekker 500 2019De Lekker500 is weer gepresenteerd. Dit jaar staan er 2 restaurants in Alkmaar in de top 500 lekkerste restaurants van Nederland. Ben je benieuwd welke? Lees het hier.

2. Beste Snackbar van NH

Snackbar Lobo OudorpVolgens de Lekker500 staan de beste restaurant van Nederland helemaal in Zeeland. Maar voor de beste snackbar van Noord Holland hoeven we slechts naar Oudorp! Snackhouse LOBO namelijk de provinciewinnaar van de Cafetaria Top 100.

Extra