We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is juli! Een maand met heel veel zomerse muziek en foodtruck festivals! Verder eten we ijs en drinken we bier, door elkaar! Oh, en we vieren de verjaardag van het Noordhollandsch Kanaal met 200 antieke schepen. Kom maar op juli! 

De events die je niet mag missen deze maand

1. Alkmaar Smult

Alkmaar Smult Uit072

Het eerste foodtruckfestival van de lijst! Tijdens Alkmaar Smult van 5 t/m 7 juli op de Noorderkade/Ringersplein komen de lekkerste gerechtjes uit de hipste foodtrucks weer voorbij. Leuk entertainment voor de kleinsten onder ons, muziek op de achtergrond, een lekker hapje, drankje en een zonnetje!

2. Podium onder de boom

de hout klassiekDe 10e verjaardag van Podium onder de boom vieren we op 14 juli met fijne muziek en een heerlijke sfeer onder de stokoude bomen in de Hout.

3. Victorie Sail Alkmaar

Bewonder de 200 oude (antieke), varende bedrijfsschepen tegen het decor van de, al net zo historische, binnenstad van Alkmaar. Victorie Sail Alkmaar van 25 t/m 29 juli is een uniek scheepvaart spektakel. Beleef de scheepvaart geschiedenis van Alkmaar en het (200 jarige) Noordhollandsch kanaal

4. JungleFabriek

Kinderfestival JungleFabriek Alkmaar 2019De JungleFabriek is weer terug in Koel310! Een uniek Alkmaars’ kinderfestival waar alle zintuigen van de kinderen worden aangesproken. Peuters, kleuters en basisscholieren kunnen zich, op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019, twee dagen uitleven.

5. The Wailers in Podium Victorie

The-Wailers-Reggae-Victorie De legendarische band achter ‘The King of Reggae’, Bob Marley komt naar Alkmaar. ‘Could You Be Loved’, ‘Jammin’ en ‘Buffalo Soldier’ komen op vrijdag 19 juli allemaal voorbij, als The Wailers bakken aan zonnige reggae energie rondstrooien in de Victorie.

6. Bier & IJs

De twee lekkerste verfrissingen in de zomer; Bier & IJs!  Op 23 juli proef je ze samen. In Proeflokaal de Bierboom organiseert de BierBasiliek een themaproeverij rond bier en deze keer ook rond ijs. Ranzig? Echt niet!

7. Rrrollend Alkmaar

Nog een festival met lekker eten en drinken! Rrrollend Alkmaar strijkt van 26 tot 28 juli neer op de Noorderkade in Alkmaar. Rrrollend Foodtruckfestivals staat voor gezelligheid, heerlijk eten & drinken en een grote portie vermaak.

8. Zomer op het Plein – Tim Knol

Zomer op het Plein AlkmaarOok deze zomer is het weer genieten op het Canadaplein. Zomer op het Plein biedt ook dit jaar weer mooie namen als Janne Schra, Diggy Dex en New Cool Collective. Zondag 28 juli is het de beurt aan Judy Banks en Tim Knol

9. Shopping Markt

markt vrouw zonWie gek is op winkelen kan op zondag 7 juli zijn of haar hart ophalen tijdens de Shopping Markt in de centrum en d’oude stadt . Naast de “gewone” marktkramen, hebben ook de winkeliers een kraam voor de deur met leuke aanbiedingen. Ook voor de kids is er genoeg vertier en op het Canadaplein is er muziek.

10. Centraal – HAL25

CENTRAAL-hal25-Alkmaar

CENTRAAL is weer terug! Na de geslaagde, eerste editie wordt het hele circus op 20 juli verplaatst naar de industriële outdoor-omgeving van HAL25. Maak je klaar voor een fijn outdoor feestje vol funky house en techno.

 

 

 

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor juli

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. In de maand juli hebben wij 3 filmtips voor jou!

1. The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Tickets en meer info

2. The Professor And The Madman

Halverwege de 19e eeuw benadert de Oxford University autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om de eerste editie van het Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen?

Tickets en meer info

3. Freek

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt Freek de Jonge in deze documentaire. Geconfronteerd met collega’s en vrienden als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en naasten als zijn vrouw Hella, ontstaat een ontwapenend en intiem portret van een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt.

Tickets en meer info

 

Extra