We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

December is natuurlijk een feestmaand, ook in Alkmaar. En omdat deze maand nog niet druk genoeg is hebben we nog 8 hele Todo’s voor je! Van een Ertwensoep op de winterfair tot lekker luisterjazz op de zondag middag. En van de Chili Neppers tot een kerstmusical in de Grote Kerk.

1. Winterfair in d’Oude Stad

winterfair oude stadOp zaterdag 15 en zondag 16 december wordt alweer voor de 5e keer de Winterfair georganiseerd in d’Oude Stad, op de Mient en op het Waagplein. Het decor van authentieke pandjes en originele boetiekjes zal van 11.00 tot 17.30 uur gedompeld zijn in een heerlijke wintersfeer. Dit jaar zal er ook worden gestreden om de lekkerste Erwtensoep van Alkmaar.

2. Victorie Sunday Sessions

krystl victorieLekkere luisterjazz en stomende soul & funk op een winterse zondagmiddag in Victorie. Op zondag 9 december opent Podium Victorie vanaf 15:00 uur zijn deuren voor de eerste editie van Victorie Sunday Sessions, met special guest Krystl.

3. Woodlands Full Moon Solstice Festival

winter woodlands indoorZaterdag 22 december 2018, tijdens de langste nacht van het jaar, vier je in Koel310 de zonnewende. De wintereditie van Woodlands beloofd een heerlijk feest te worden dat de hele nacht duurt.

4. Winterkaravaan

Winterkaravaan 2018Op 22, 27, 28, 29 en 30 december brengt Karavaan alweer de derde editie van de Winterkaravaan. De succesvolle ingrediënten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie, stamppot en bier, blijven hetzelfde.

5. Buurderij, 1 jaar!

buurderij uit072Buurderij bestaat 1 jaar en dat vieren ze op 11 december bij VERS! Proef de biologische en duurzame lekkernijen van de vele kleinschalige boeren en ambachtelijke producenten. Er is natuurlijk muziek en er valt wat te winnen!

6. Zalige Kerstvlucht, Hal25

Zalige Kerstvlucht Alkmaar

Een kleine traditie op kerstavond is weer terug van weg geweest. Op 24 december is Hal 25 omgetoverd tot tentenkamp dat op het eerste gezicht doet denken aan een sloppenwijk. Een avond vol gezelligheid warmte, muziek, theater, poëzie, sterke kerstverhalen en de kerstgedachte.

7. Red Hot Chili Neppers in Aloha Café

Red Hot Chili NeppersOmdat het vorig jaar te gek was komen ze terug naar Aloha Cafe! De Red Hot Chili Neppers brengen op 15 december weer een ode aan hun helden van de Red Hot Chili Peppers. Van de grote hits tot minder bekende Peppers-pareltjes allemaal onder het genot van een biertje en een Red Hot Chili burger!

8. Scrooge, de kerstmusical

Scrooge kerstmusicalScrooge, de kerstmusical is een gloednieuwe muzikale bewerking van het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol. De groots opgezette musical vormt deze hele maand knallende afsluiter van het 500-jarig jubileum van de Grote Sint LaurensKerk in Alkmaar.

 

 

Lekker eten in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

Wine & Dine Flight bij Stadskaffee Laurens

stadskaffee laurens wijnen
Afgelopen maand nam Stadskaffee Laurens ons mee op reis. De Wine & Dine Flight, is een nieuwe variatie op de highwine. Lees hier hoe we werden mee genomen op een verrassende en spannende, culinaire reis door de wereld van de wijn en lekker eten.

Mojo’s Eatertainment

Mojo's aan tafel
Iedereen in Alkmaar kent Mojo’s wel. Het grote restaurant annex club aan het Waagplein heeft sinds kort een nieuwe eigenaar én nieuwe kaart. En wij mochten komen proeven! Binnenkort lees uitgebreid wat wij er van vonden en Mojo’s haar naam weet hoog te houden.

 

Extra