We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, dus weer een verse lijstje! Tussen alle nieuwjaars borrels door hebben we de leukste evenementen voor deze maand op een rijtje gezet

De 5 events die je niet mag missen deze maand

1. Pulp Fiction Movienight

Pulp Fiction AvondAlweer 25 jaar geleden ging deze cultklassieker van Quentin Tarantino in premiere. Om dit te vieren, organiseert UIT072 samen met Aloha op 16 januari de Pulp Fiction Movie Night!

2. Alkmaar Eigenste Festival

Alkmaars Eigenste FestivalAlkmaars Eigenste Festival op 26 januari is de jaarlijkse indruk van culturele initiatieven in Alkmaar. Tijdens dit te gekke festival in Koel310 ligt de  de nadruk op muziek. Maar Alkmaars Eigenste biedt ook ruimte aan theateracts, kinderactiviteiten, film, kunst, heerlijk eten en natuurlijk heel veel gezelligheid.

3. TEDxAlkmaar

TEDx Alkmaar design your futureTEDx komt naar Alkmaar! Op 21 januari zal TEDx Alkmaar in de Grote Kerk voor de allereerste keer plaatsvinden. Laat je inspireren en maak de wereld een beetje beter.

4. The Best of IDFA on Tour

De beste films van IDFA op één dag te zien in Filmhuis Alkmaar! In november vond het grootste documentaire festival (IDFA) ter wereld plaats in Amsterdam en traditiegetrouw kun je  de hoogtepunten en winnaars van IDFA bekijken op 18 of 20 januari tijdens IDFA on tour in het Filmhuis.

5. Vive La Fête in de Victorie

vive la fete victorieVive La Fête, dat is dansbare electrorock met een vleugje kitsch, een scheutje new wave en in de achtergrond een Frans chanson, het soort muziek waarvoor het woord ‘gruizig’ is uitgevonden. Ze staan 19 januari in deVictorie, met in het voorprogramma lokale held Herr Alt!

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor januari

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. De 3 filmtips voor deze maand:

1. Roma

Adembenemend in zwart-wit! Een Mexicaans gezinsportret van de maker van Gravity. Winnaar Gouden Leeuw en Oscarfavoriet, met virtuoos mooie beelden en meesterlijke gebruik van surround-geluid.

Tickets en meer info

2. The Favourite

De nieuwe Yorgos Lanthimos is een kostuumdrama waarin rivaliteit wordt gedreven door jaloezie en verlangen naar macht. De film won 2 prijzen tijdens het filmfestival van Venetië, waaronder de juryprijs voor beste film.

Tickets en meer info

3. Los Versos del Olvido

Een subtiel, emotioneel drama met twee tegenstrijdige verhaallijnen. De eigenzinnige, maar sympathieke oude man die het kerkhof onderhoudt versus de leden van het militaire regime van Pinochet in Chili.

Tickets en meer info

 

Extra