We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  13:00 - 23:30

documentaire, film, IDFA

De beste films van IDFA op één dag te zien in Filmhuis Alkmaar! In november vond het grootste documentaire festival (IDFA) ter wereld plaats in Amsterdam en traditiegetrouw kun je  de hoogtepunten en winnaars van IDFA bekijken op 18 of 20 januari tijdens IDFA on tour in het Filmhuis.

IDFA

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) is het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Met meer dan 200.000 bezoeken per jaar en ruim 2.500 gasten uit de filmwereld speelt IDFA een belangrijke rol in het Nederlandse en het internationale cultuurlandschap. Het festival wordt elk jaar in november gehouden in het Tuschinski Theatere in Amsterdam.

IDFA on Tour

Een selectie van films die een IDFA Award 2018 hebben gewonnen zie je in 2019 in The Best of IDFA on Tour.
Op 18 of 20 januari bekijk je in het Filmhuis de 4 geselecteerde documentaires:

Don’t Be a Dick About It

🏆 Winnaar VPRO IDFA Audience Award

Twee roodharige broertjes uit een warm Amerikaans gezin met allebei hun eigenaardigheden vormen de hoofdrolspelers in dit in warme kleuren gefilmde en door een lome soundtrack ondersteunde document.  Peters eliminatiesessies en Matthews bezoeken aan een lokale hondenkennel vormen de rode draad in een ode aan het Amerikaanse gezinsleven, aan gekte en vriendschap.

Los Reyes

🏆 Winnaar IDFA Special Jury Award for Feature-Length Documentary

Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners hun thuis hebben gemaakt.

Island of the Hungry Ghosts

🏆 Winnaar Amsterdam Human Rights Award

De idealistische traumatherapeut Poh Lin bezoekt het zwaarbewaakte Australische detentiecentrum voor illegale immigranten, die er vaak jarenlang zonder enig perspectief worden vastgehouden.

Met intieme momenten van Poh Lin en haar gezin en de soms hypnotiserende beelden van een tropisch eiland ontstaat een breed te interpreteren bespiegeling. Intussen getuigen gedetineerden tijdens de therapiesessies steeds indringender van hun uitzichtloze situatie en hardvochtige behandeling.

 

The Man Who Looked Beyond the Horizon

🏆 Winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary

Ruim veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader de stoute schoenen aan te trekken. Met een piepklein zeilbootje verliet hij de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd dat bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan. Het is een verhaal dat filmmaker Martijn Blekendaal altijd heeft gefascineerd. Niet alleen vanwege die verdwijning zelf, maar door het hele mysterie eromheen.

Meer info en kaarten

Kaarten kosten € 25, of € 20 op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij.
Voor Cineville pashouders is er een toeslag van € 14,50.

Ga naar filmhuisalkmaar.nl voor meer informatie


Kaart wordt geladen...