We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Februari is een ware feestmaand! Van de Grote Kerk tot ’t Kooltuintje, er valt deze maand een hoop te vieren. Zoals je van ons gewend bent, helpen wij je graag met 10 maandtips: dit mag je in februari niet missen in Alkmaar!

1. Opening 500 jaar Grote Kerk Alkmaar

Feest! In Grote Kerk AlkmaarIn 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar. En op 16 februari vieren we de aftrap van een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in de Grote Kerk.

Meer info
Lees ook: 10 redenen om dit jaar de Grote Kerk te bezoeken

2. 25 Jaar Kooltuin

't Kooltuintje: TerrasWie kent ’t Kooltuintje niet? Al 25 jaar vind je dit unieke café aan de gelijknamige gracht. Dit jubileum wordt gevierd op 4 februari vanaf 15.00 uur. Proost!

Facebook Event

3. Efteling Sprookjesmusical De gelaarsde Kat

Gelaarsde KatDe Efteling komt weer naar De Vest met een heerlijke sprookjesmusical voor de hele familie. Na Klaas Vaak en Pinokkio is 4 februari de beurt aan De gelaarsde Kat om de harten van het publiek te veroveren.

Meer info en tickets

4. Hielander Whisky Festival

De 8e editie van het Hielander Whisky Festival in Alkmaar is dit jaar op 9 en 10 februari. In de Grote Kerk kun je als Whisky-fan je lol op, met onder andere ProefOlympics (blind proeven) en veel, heel veel bijzondere whisky’s.

Facebook Event

5. Alkmaars Kampioenschap FIFA 18

Al die uurtjes achter de Playstation of Xbox betalen zich eindelijk uit: op 3, 10 en 17 februari organiseert Alkmaar Sport het Alkmaars Kampioenschap FIFA 18 in de E-Sports Trainings Facility van de Meent Bauerfeind. Verdeeld over 4 voorrondes plaatsen 16 spelers zich voor de finale op 2 maart.

Facebook Event

6. Comedy Diner (De Waag)

De meest gezellige manier om een winterse zondagavond in te vullen met familie en/of vrienden. Een avondvullend programma met eten (drie gangenmenu) en vermaak van drie stand-up comedians: 11 februari is het weer Comedy Diner bij De Waag.

Facebook Event
Lees onze review

7. Valentijnsdag

Valentijnsdag Alkmaar

Heb je een geliefde? Dan heb je 14 februari natuurlijk met rode stift omlijnd in je agenda. Valentijnsdag! Veel restaurants in Alkmaar bieden een speciaal Valentijnsmenu, maar je kunt ook romantisch zelf wat verzinnen.

10 romantische tips voor Valentijnsdag in Alkmaar

8. Koffietraining

Je leert alles over koffie: soorten en kwaliteit, herkomst. Daarnaast sta je ook nog zelf even achter de prachtige espressomachine en zet je de eerste stappen in “latte art”. Op 24 februari is het tijd voor een Koffietraining bij Koffiemolen Alkmaar.

Facebook Event
Lees ook: 10x koffie in Alkmaar

9. Yellow Submarine

Klassiekertje dit! Aanvankelijk zagen The Beatles er weinig in, maar gaandeweg begonnen ze de tekenfilm te omarmen. Op 6 februari is Yellow Submarine eenmalig op het grote scherm terug in Filmhuis Alkmaar. Met een inleiding van Ron Bulters.

Meer info en tickets

10. Skotwal

Skotwal is een driemansduo die sinds 2010 vertalingen van Amerikaanse countrysongs maakt in de West-Friese streektaal. Op 24 februari spelen ze hun laatste album in Podium Victorie.

Meer info en tickets
Bekijk de videoclip, opgenomen in Alkmaar

Extra