We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een week zonder vlees in Alkmaar. Als je net zo’n alleseter bent als wij, klinkt dat als een pittige uitdaging. Maar we houden wel van een uitdaging! UIT072 ging voor je op zoek en vond 10 hotspots in Alkmaar voor een afwisselende, gezonde én vleesvrije week.

Week zonder vlees

De Week zonder Vlees is vorig jaar bedacht door Isabel Boerdam. Isabel is vanaf haar negende vegetariër en sinds 2013 deelt ze vegetarische recepten op haar website De Hippe Vegetariër.

In 2017 besloot ze dat het tijd was voor meer. Ze vertelt: “Ik wilde een initiatief lanceren met impact, om Nederland in beweging te brengen. Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd. Een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland, dat is mijn doel.”

Zo ontstond de Week zonder Vlees. In 2019 staat de week van 11 t/m 17 maart daarom in het teken van geen vlees eten. Wist je trouwens dat tijdens deze week zonder vlees de Vegetarische Restaurantweek plaats vindt? Een aantal restaurants door heel Nederland heeft een speciaal vegetarisch aanbod voor lunch of diner. De 4 deelnemende restaurants in Alkmaar vind je natuurlijk ook hieronder:

10 × Vega en vegan tips in Alkmaar

1. Uit India

We starten exotisch: de nieuwste vega(n) aanwinst van Alkmaar doet dit jaar meteen mee aan de Vegetarische Restaurantweek met een leuke actie. Proef een smaakexplosie van lekkere vega gerechtjes:  ‘Chicken’ tikka, Tandoori aloo,  Pahadi kebab, ‘Chicken’ Lababdar, Pindi Chole en Kulfi mango of pistache.

UIT INDIA, Houttil 46b, Alkmaar
UIT072 ReviewUit India: eindelijk authentiek Indiaas eten in Alkmaar
Vegetarische Restaurantweek actie: Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

2. Wolf

Restaurant Wolf heeft ook buiten de Vegetarische Restaurant elke dag een veganistische soep buiten de kaart om en diverse vegan gerechten. Daarnaast serveren ze elke maandag, dinsdag en woensdag een 3 gangen veganmenu voor € 27,50 p.p.  Deze week krijg je nog € 2,50 extra korting.

Wolf Kitchen & Bar, Mient 3, Alkmaar
UIT072 ReviewOuderwetse kwaliteit op nieuwe stek
Vegetarische Restaurantweek actie: Vegetarisch 3-gangen dinermenu voor €25

3. Anne&Max

Anne & Max is al jaren jouw huiskamer in de stad, een plek waar je elk moment van de dag thuis bent. Met een eindeloos aanbod aan gezonde salades, huisgemaakte soepen, verse belegde baguettes en club sandwiches, waaronder de Veggie Club, is kiezen allesbehalve makkelijk. Speciale lunchactie deze week: vega sandwich met zwarte aioli, avocado, geroosterde groente, chioggia biet, oude biologische kaas en pittenmix voor € 8.

Anne&Max, Kraanbuurt 3, Alkmaar | Ontbijt & lunch
annemax.nl
Vegetarische Restaurantweek actie: Vegetarisch lunchgerecht voor € 8

4. Bagels & Beans

Het welbekende en vertrouwde Bagels & Beans heeft een aantal vleesvrije aanwinsten op de kaart, waaronder een warme bagel met vega-kip van de Vegetarische Slager en de Paddoburger. Ook hier een speciale lunchactie tijdens de Vegetarische Restaurantweek: drie lekkere bagel combinaties met een drankje naar keuze voor € 8.

Bagels & Beans, Koorstraat 29, Alkmaar | Ontbijt & lunch
bagelsbeans.nl
Vegetarische Restaurantweek actie: Vegetarisch lunchgerecht voor € 8

5. SOEPP

Bij een vega(n) lijst kan SOEPP natuurlijk niet ontbreken! Een 100% vegetarisch restaurant met altijd vegan opties en uitsluitend biologische producten. Elke dag hebben ze een wisselend menu met seizoensproducten en een heerlijke veganistische daghap!

Soepp, Hekelstraat 31, Alkmaar | Ontbijt, lunch & diner
soepp.nl
UIT072 ReviewNieuw: veganistische daghap bij Soepp

6. Daya

Verse hummus en falafel in een hippe conceptstore. De vier mannen achter Daya (Salar, Mo, Yosef en Kurdo) willen de smaken van “thuis” naar Alkmaar brengen in deze conceptstore waar authentieke gerechten centraal staan. Vegetarisch, maar vooral erg lekker!

Daya, Achterstraat 58, Alkmaar | Lunch & diner
UIT072 ReviewDAYA Hummus & Falafel

7. Groenlokaal

Groenlokaal is een botanische lunchroom gecombineerd met een stadsplantenwinkel én B&B middenin de oude binnenstad van Alkmaar. In de Hekelstraat, één van de leukste straatjes van de stad, kun je in het lokaal terecht voor een goede kop koffie of thee, zelfgemaakte taartjes, broodjes, wraps, salades en planten. Veelal groen, gezond en vooral smaakvol!

GROENLOKAAL, Hekelstraat 21, Alkmaar | Lunch
groenlokaal.nl

8. Heerlijk Nel

Elke week weer nieuwe vega en vegan gerechten in deze sfeervolle bistro met uitzicht op de Platte Stenenbrug. Eigenaresse Cindy heeft duurzaam eten hoog in het vaandel staan en zorgt dat een ieder zich direct thuis voelt.

Heerlijk Nel, Verdronkenoord 131, Alkmaar | Lunch & diner
Lees onze review van Heerlijk Nel

9. De Binnenkomer

De Binnenkomer Alkmaar: TerrasVers, betaalbaar en knus. En bij De Binnenkomer is er als vegetariër altijd genoeg lekkere keuze. Standaard op de kaart onder andere klassieke bruschetta, Indiase korma met bloemkool en natuurlijk de vegaburger .

De Binnenkomer, Kerkplein 6, Alkmaar | Lunch & diner
debinnenkomer.nl

10. Saladebar Oogst

Saladebar Oogst

Fan van een lekkere salade? Dan ken je ongetwijfeld Saladebar Oogst wel. Voor een lekkere salade to go, of om ter plekke te eten aan een tafeltje met een krant. Of om thuis te laten bezorgen, want dat kan ook bij Oogst. Kies een standaard salade, of laat er een maken met jouw favo ingrediënten.

Saladebar Oogst, Zevenhuizen 8, Alkmaar | Ontbijt, lunch & diner
saladebar-oogst-alkmaar.nl

Meer op UIT072

Meer vega(n) in Alkmaar

Missen we jouw favo vega hotspot? Tip ons vooral in de reacties!

Andere opmerkingen, of wil je samenwerken/meewerken? Laat het vooral weten!