We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een week zonder vlees in Alkmaar. Als je net zo’n alleseter bent als wij, klinkt dat als een leuke uitdaging. Maar we helpen je! UIT072 ging voor je op zoek en vond 7 hotspots in Alkmaar voor een afwisselende, gezonde én vleesvrije week.

Week zonder vlees

De Week zonder Vlees is in 2018 bedacht door Isabel Boerdam van de website De Hippe Vegetariër. Ze vertelt: “Ik wilde een initiatief lanceren met impact, om Nederland in beweging te brengen. Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd. Een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland, dat is mijn doel.”

Zo ontstond de Week zonder Vlees. In maart 1 week in het teken van geen vlees eten. En dat kan ook prima in coronatijd.

7× Vega en vegan tips in Alkmaar om je week te vullen

1. Maandag: SOEPP

We starten deze week bij Soepp. Dit 100% vegetarisch restaurant kan in een vega(n) lijst natuurlijk niet ontbreken! Altijd vegan opties, uitsluitend biologische producten en een wisselend menu met seizoensproducten. Je kunt hier elke dag terecht, ook als het geen Week zonder vlees is.

Soepp, Hekelstraat 31, Alkmaar | Ontbijt, lunch & diner
soepp.nl
UIT072 ReviewNieuw: veganistische daghap bij Soepp
Open: hele week geopend

2. Dinsdag: Trooper

Trooper hamburger

Misschien een tikje verstopt in de achterstraat, maar de moeite waard om eens binnen te stappen. Trooper is dé hotspot voor comics, muziek, koffie, games, skateboards en… vegan-junkfood. Burgers, cheeseburgers en hotdogs, alles prettig geprijsd onder een tientje en volledig zonder vlees.

Trooper, Achterstraat 14, Alkmaar
UIT072 ReviewTrooper: dé hotspot voor comics, games en vegan food in Alkmaar
Open: di-vr 11:00-17:00

3. Woensdag: Uit India

Liever wat exotischer? Bij UIT INDIA eet je niet alleen erg lekker, maar ook nog eens 100% vegetarisch. Proef een smaakexplosie van lekkere vega gerechtjes:  ‘Chicken’ tikka, Tandoori aloo,  Pahadi kebab, ‘Chicken’ Lababdar, Pindi Chole en Kulfi mango of pistache.

UIT INDIA, Houttil 46b, Alkmaar
UIT072 ReviewUit India: eindelijk authentiek Indiaas eten in Alkmaar
Probeer deze week: Veg-mix menubox (tweepersoons) voor € 50
Open: di-zo 16:00-20:00

4. Donderdag: The Green Fox

Sinds begin 2021 in Alkmaar: de dark kitchen The Green Fox. Perfect voor de luie avond, als je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Prima vegan junkfood, zoals vegan broodje shawarma, vegan kapsalon, avocado burgers en carrot hotdog.

The Green Foxthegreenfox.nl
UIT072 Review: Eerste dark kitchen in Alkmaar: ontdek The Green Fox
Tip: pik 10% korting mee met actiecode UIT072
Bezorgen: do-ma 16:45-21:00

5. Vrijdag: Culinair Vega Verwenpakket

Het Culinair Verwenpakket begon vorig jaar als een ambitieus samenwerkingsverband tussen 4 toprestaurants. Vanaf oktober pakt ’t Stokpaardje, vorig jaar weer in de Lekker 500, het weer succesvol alleen op. Maar wist je dat er ook een losstaande vegetarische variant is? From Di’s Little Kitchen maakt elk weekend een kleurrijk viergangenmenu, om thuis van te genieten. Te bestellen via Culinair Verwenpakket.nl.

’t Stokpaardje, Vrouwenstraat 1, Alkmaar
UIT072 ReviewCulinair Verwenpakket Alkmaar: thuis een sterrenmaaltijd op tafel
Afhalen: vr-zo 16:00-18:00

6. Zaterdag: Mamma Peppino

Een goede Italiaan kookt al veel met verse groente. Mamma Peppino voert het nog verder door: alle gerechten zijn in de basis al vega(n) en naar wens te maken met vlees of vis. Ook in de afhaal, met deze week o.a. een vegetarische lasagna met gerookte provolone, ricotta en spinazie of een veganistische met aubergine gevulde schelpenpasta.

Mamma Peppino, Vrouwenstraat 16, Alkmaar | Diner
Open: do-zo 12:00-19:30

7. Zondag: De Binnenkomer

De Binnenkomer Alkmaar: TerrasVers, betaalbaar en knus. En bij De Binnenkomer is er als vegetariër altijd genoeg lekkere keuze. In coronatijd is de afhaalmenukaart een stuk kleiner, maar ga deze week lekker voor de Kung Fu Vega Burger of de Afrikaanse Linzenkokoscurry. Jummie!

De Binnenkomer, Kerkplein 6, Alkmaar | Lunch & diner
debinnenkomer.nl
Open: do-zo 12:00-19:30

Meer op UIT072

Meer vega(n) in Alkmaar

Missen we jouw favo vega hotspot? Tip ons vooral in de reacties!

Andere opmerkingen, of wil je samenwerken/meewerken? Laat het vooral weten!