We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dark Kitchen. Het klinkt spannend en een beetje eng misschien. Maar de eerste dark kitchen van Alkmaar, The Green Fox, blijkt een heel vriendelijk vosje. En nog belangrijker: lekker en flexibel!

Het is een trend die al enige jaren zichtbaar is. De opkomst van dark kitchens, ook wel bekend als ghost of cloud kitchens. Bij deze virtuele restaurants kun je niet aanschuiven om ter plekke te eten, maar je kan alleen bestellen en laten bezorgen. Ideaal natuurlijk in tijden van lockdown.

Dat dachten Wendell en Pim ook. Samen begonnen ze The Green Fox: een virtueel restaurant dat zich 100% richt op de thuisbezorgde maaltijd.

Wendell kennen we nog van Spotlight en van de vele leuke ondernemende plannen daar. Van cocktails tot comedy en van karaoke tot kerstbomen. Pim heeft met De Jongens Uit De Keuken een detacheringsbedrijf voor keukenpersoneel en zelf al ruim 30 jaar ervaring in de horeca.

En nu startten ze samen The Green Fox. Wij proberen het uit.

Wat is er te bestellen?

Het menu is compact met voor ieder wat wils. Vier verschillende burgers, de kip is liefst 4,5 uur langzaam gekookt, 2 salades én er zijn 5 verschillende vegan opties.

Waar we normaal in een review schrijven over de sfeer en de bediening ter plekke, kunnen we daar nu kort over zijn. Er is geen fysiek restaurant, maar dat is in de lockdown geen probleem. De bezorging was op tijd en het eten was nog keurig warm.

Wat bestelden we?

We aten met z’n vieren, wat altijd een goed excuus is om van alles wat te proeven 😛

The Green Fox: volle tafel met eten

Een tafel vol lekker eten (en ja, die burger hoort écht zwart)

Als burgerfans gingen we natuurlijk voor de Black Beauty Burger (€ 14,95). Het vlees van de burger heeft Pim persoonlijk uitgezocht bij een boer in Friesland waar de Black Angus koeien grazen. De ferme burger van 200 gram komt op een zwarte bol, met sla, tomaat, augurk, spek, kaas, friet en salade.

De Vegan Kapsalon (€ 12,95) is één van de hardlopers bij The Green Fox. En dat snappen we: vegan no-chicken shoarma, met zoete aardappel en vegan knoflooksaus. De frisse knapperige salade wordt (gelukkig) los bijgeleverd.

De slow cooked halve kip (€ 12,50) met friet en salade is mals en smaakvol, met frisse citroen en Franse kruiden. De spareribs (€ 16,50) zijn een fikse portie, waarvan je echt niet met honger achterblijft. En de vegan hotdog (€ 7,25) moet je gewoon zelf proeven, met o.a. gemarineerde winterwortel, zuurkool, en vegan homemade speciale saus.

Waarom zou je het uit moeten proberen?

Natuurlijk zijn er meer plekken waar je lekkere spareribs of een goede burger kan bestellen in Alkmaar. Zelfs vegan kapsalon (hi Soepp) en vegan hotdog (hi Trooper) zijn inmiddels niet meer uniek. Maar dat is geen probleem.

Wat top is aan The Green Fox is dat je nu ook eindelijk een lekkere combinatie kan bestellen. Dus een goede spareribs én een lekkere vegan kapsalon. Of een fijne slow cooked kip (met Beter Leven ster) samen met een vegan (carrot) hotdog. Of je gaat gewoon full vegan natuurlijk.

Eind van de maand worden er meerdere vegan junk food gerechten toegevoegd: vegan cheesecake, vegan broodje shoarma, vegan load frites. Lekker!

Het vermelden waard is dat alles goed verzorgd is. Van de knappe biologisch afbreekbare bakjes tot de servetjes en pepermuntjes. Geeft toch nét die extra ervaring.

Probeer het nu met korting!

Wil je het zelf uitproberen? Speciaal voor jou hebben we een mooie korting geregeld! Alleen deze maand bestel je met liefst 10% korting met actiecode UIT072 op thegreenfox.nl.

Bestel op TheGreenFox.nl
Gebruik actiecode UIT072

Probeer het gelijk even uit en laat gerust weten wat je ervan vindt.

The Green Fox

Zandersweg 1
1815 JG Alkmaar

thegreenfox.nl

Bezorgtijden

wo-ma: 16:00-21:00
dinsdag: Gesloten

/thegreenfoxalkmaar

Kaart wordt geladen...
Disclaimer

Voor bestellingen met promotiecode uit072 kan UIT072 een vergoeding ontvangen vanuit de aanbieder. Het is volledig aan jou of je gebruikt maakt van de kortingscode. Wil je meer informatie over adverteren, sponsoring of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op.

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.