We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaar is een nieuw winkelconcept rijker. Trooper is dé nieuwe hotspot voor vegan-junkfood, comics, muziek, koffie, games en skateboards. Bijzondere combinatie? Dat vonden wij ook en daarom brachten we een bezoekje aan trotse eigenaar Wim Derksen 

Wim Derksen is de sympathieke eigenaar van Trooper. Je vindt dit toffe winkelconcept op de Achterstraat in Alkmaar. ”Ik wilde graag een winkel neerzetten met alles wat ik vet vind”. Na een blik te werpen op alle bijzondere items is meteen duidelijk wat Wim zo enthousiasmeert over zijn unieke assortiment. Van skateboards tot stripboeken en van bordspellen tot muziekplaten: overal spot je iets dat de aandacht trekt.

Alkmaar Trooper

Een hapje (vegan) eten bij Trooper

Iets verder achterin de winkel is een gezellige mini bar te vinden en een kleine loungehoek. Een knus plekje om te genieten van een vegan hotdog of tosti. Dat Wim lekker kan koken, weten we van zijn eerdere avonturen met de Filantroop, waar we in 2016 al over schreven.

”Ik ben zelf vegan en ik mis een aanbod aan vegan junkfood in Alkmaar”. Vanwege de huidige corona maatregelen is zitten aan de bar nu even ”off-limits”, maar je kunt deze heerlijke lekkernijen natuurlijk gewoon afhalen.

Trooper Alkmaar Winkel

Van Super Mario tot Storm (Trooper)

Het assortiment van Trooper is gevarieerd, maar alles is even uniek. ”Ik kan alleen dingen verkopen waar ikzelf intrinsiek in geïnteresseerd ben, dus vandaar deze combinatie”. Een korte wandeling langs de schappen is een wervelwind aan nostalgie voor de gemiddelde millennial en Wim zijn persoonlijke interesses zijn overal zichtbaar. Van Dragon Ball Z tot Super Mario en nog veel meer karakters uit de popcultuur die de jeugd van velen vorm heeft gegeven.

Trooper Alkmaar Skateboards

Wat staat er nog meer op de planning?

Of je nu op zoek bent naar praktische items zoals deurmatten met humoristische citaten of simpelweg geïnteresseerd bent toffe hebbedingen: Trooper garandeert een ruime keuze aan toffe item en in de toekomst worden dit er alleen maar meer. ”In de toekomst wil ik graag uitbreiden met surf items en op den duur hoop ik ook speciale evenementen te organiseren. Denk aan avonden met live muziek en dj’s”.

Eigenaar Trooper Alkmaar Wim Derksen

Wil je graag op de hoogte blijven van het vrolijke en toffe assortiment van Trooper? Wim plaatst haast dagelijks foto’s van nieuwe items op Facebook, dus houd deze pagina in de gaten voor interessante updates, een vleugje  humor en meer. Kom jij binnenkort een bezoekje brengen aan Trooper?

Praktische info

Trooper

Achterstraat 14
1811 LJ Alkmaar
T: 0621655007
www.trooperalkmaar.nl


Openingstijden

  • Ma: 12:00 – 18:00
  • Di-Vr: 8:30 – 18:00
  • Za: 8:00 – 17:00


Kaart wordt geladen...