We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nadat we de best beoordeelde schoonheidssalons in Alkmaar op een rijtje hebben gezet, kunnen de Alkmaarse kapsalons niet achterblijven. Waarom worden deze kappers zo positief beoordeeld en wat maakt ze zo bijzonder? Lees snel verder om erachter te komen welke kapperszaken in Alkmaar het proberen waard zijn. 

Wat maakt deze Alkmaarse kapsalons zo bijzonder?

1. So Roza

So Roza Hair Alkmaar
Met een gemiddelde van een 5,0 op basis van 5 sterren bewijzen ze bij So Roza dat zij verstand hebben van alles omtrent haar en het tevreden stellen van hun klanten. De dames bij So Roza zijn ontzettend getalenteerd in het kleuren en knippen van het haar én plaatsen van extensions. Eigenaresse Roza en haar team adviseren altijd op basis van de kwaliteit van jouw haar en hoofdhuid om ervoor te zorgen dat geen enkele behandeling het haar kan beschadigen. Wat deze kapsalon nog meer uniek maakt is het feit dat zij de Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold behandeling aanbieden. Dit is een permanente behandeling die krullend, pluizig en broos haar transformeert tot stijl, glad en pluisvrij haar.

So Roza, Edisonweg 4, Alkmaar
Website
So Roza op Facebook
Google-reviews: 5,0

2. Salon B

welkomstbalie Salon B (Alkmaar)
Over Salon B hebben we al eens uitgebreid een artikel geschreven. Annemiek was destijds ontzettend enthousiast over de service die zij hier heeft mogen ontvangen. Het motto bij Salon B luidt als volgt: zacht, natuurlijk, soepel vallend haar, daar staat B beautiful voor. Als dit jou als muziek in de oren klinkt dan heb jij jouw nieuwe vaste adres gevonden. Ook bij Salon B wordt er ontzettend kritisch gekeken naar de kwaliteit van het haar. Kan jouw haar een bepaalde behandeling niet aan? Dan wordt er gekeken naar een alternatief die de gezondheid van het haar niet negatief beïnvloedt.

Salon B, Kanaalkade 16B, Alkmaar
Website
Salon B op Facebook
Google-reviews: 4,6

3. Rosie De Haas

Rosie de Haas
Het is behoorlijk lastig om een kapsalon te vinden die enkel met 100% duurzame producten werkt, maar Alkmaar heeft er een! Namelijk: Rosie de Haas. Bij Rosie wordt uitsluitend gewerkt met ecologische producten. Niet alleen de haarproducten, maar zelfs de fairtrade koffie/thee en biologische schoonmaakmiddelen zijn milieuvriendelijk. Hoe gaaf is dat? Bij elk detail staat een betere en schonere wereld op de eerste plaats. Maar wat maakt de producten waar Rosie mee werkt eigenlijk zo bijzonder? Deze zijn van het merk Evo, vrij van sulfaten, parabenen en siliconen én duurzaam geproduceerd en verpakt. Alle haarkleuringen zijn van het merk Oway en zijn vrij van ammonia én de verpakking bestaat uit resten van suikerbiet, aluminium en glas. Wij zijn helemaal fan en plannen alvast een afspraak in!

Rosie de Haas, Gedempte Nieuwesloot 149, Alkmaar
Website
Rosie de Haas op Facebook
4,9

4. De BarbierDe Barbier Alkmaar

Stoer, vintage en een tikkeltje ruig. Deze drie woorden omschrijven de sfeer en het interieur bij de Barbier. Met meer dan 20 ervaring runt Patrick Krook deze bijzondere zaak waar klassiek vakmanschap hoog in het vaandel staat. Het interieur is wat deze salon zo uniek maakt. Van flessen Jack Daniels tot een stoere motor die geparkeerd staat bij de entree. Het is duidelijk dat dit een zaak is van mannen voor mannen. De Barbier is gespecialiseerd in het knippen en scheren van heren, maar dit is niet de enige reden dat de salon regelmatig vol zit. Eigenlijk zou je hier alleen al een afspraak willen maken om het sfeertje te proeven, even lekker onderuit te zakken en te praten over… tja, mannen dingen.

De Barbier, Schoutenstraat 16, Alkmaar
Website
De Barbier op Facebook
Google-reviews: 4,8

5. Figaro Kappers

Figaro Kappers Alkmaar
Wat is er zo bijzonder aan Figaro Kappers? Naast dat zij al sinds 1930(!) bestaan, behouden zij hun authentieke uitstraling. Zo neem je bijvoorbeeld plaats op een bijna 100 jaar oude kappersstoel. De rest van de salon is nauwelijks onaangeraakt gebleven sinds de opening in de jaren 30. Als je een échte kapperservaring van vroeger wilt ervaren, dan moet je zeker een afspraak inplannen bij Figaro Kappers. Wanneer je de salon instapt is het net even alsof de klok een aantal jaren is teruggedraaid. Van een ouderwetse wandtelefoon tot authentieke scheerkwasten en producten van het meer dan 460 jaar oude scheermerk De Vergulde Hand. Bij Figaro kappers kun je rekenen op een authentieke kapperservaring, maar met de technieken en kapperskennis van nu.

Figaro Kappers, Geesterweg 16, Alkmaar
Website
Figaro Kappers op Facebook
Google-reviews: 4,5

6. RFH Kappers

RFH Kappers Alkmaar
Sinds 1998 zit RFH kappers al een vast plekje op de Laat en heeft sindsdien een trouwe klantenkring weten op te bouwen. Als échte gezinskapper ontvangt RFH klanten van 1 tot 87 jaar. Op hun social media zijn meerdere enthousiaste klanten te vinden die laten weten ‘al 10 jaar vaste klant te zijn’. Zelf beschrijven ze de kapsalon als ”huiselijk” en gezellig”. We kunnen dat beamen aangezien ons direct een kop koffie werd aangeboden bij binnenkomst en er tijd werd gemaakt voor een praatje. Ook bij RFH kappers zijn ze, net als bij Rosie de Haas, zich bewust van het milieu. Dit doen zij onder andere door te werken met de producten van O’Right waarvan de verpakking bestaat uit FSC papier. De verpakkingen zijn volledig biologisch afbreekbaar en bevatten… boomzaadjes. Ja, je leest het goed. Boomzaadjes die je in vruchtbare grond kunt planten om vervolgens een boom te laten groeien.

RFH Kappers, Laat 65, Alkmaar
Website
RFH Kappers op Facebook
Google-reviews: 4,8

7. Cosmo Hairstyling

Cosmo Hairstyling Alkmaar
Grote kans dat je vaak langs Cosmo Hairstyling bent langsgelopen want deze hippe salon staat prominent gevestigd in de Langestraat. Wat maakt Cosmo Hairstyling bijzonder? Uiteraard creëren de kappers bij Cosmo de mooiste kapsels, maar ons oog viel eigenlijk direct op de uitgebreide website. Deze staat namelijk bomvol met lookbooks, blogs, how to’s en inspiratie. Heel handig als je nog twijfelt over een specifiek kapsel, een bepaalde kleur of behandeling. Benieuwd naar de nieuwste trends? Wil je weten hoe je je haar gezond houdt of wat je moet doen om het minder te wassen? De website van Cosmo is hét walhalla voor alles omtrent haar. Neem zeker even een kijkje voordat je een afspraak inplant!

Cosmo Hairstyling, Langestraat 85-A, Alkmaar
Website
Cosmo Hairstyling op Facebook
Google-reviews: 4,6

Meer op UIT072

Ook interessant

Missen we jouw favoriete kapsalon? Tip ons vooral in de reacties!