We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een lockdown, stormachtig weer en een avondklok. Laten we er thuis het beste van maken. En wat is gezelliger dan binnen in je coronabubbel een bordspel doen? Juist: een Alkmaarse versie van dat spel!

Samen met jou hebben we een Alkmaar-editie gemaakt van een van onze favoriete spellen: 30 Seconds.

Alkmaar in 30 Tellen

30 Seconds Alkmaar

In december konden jullie woorden insturen die niet mochten ontbreken. Uit de vele honderden (!) inzendingen hebben we 60 kaartjes gemaakt, die je nu gratis kan downloaden en printen:
30 Seconds Alkmaar (kaartjes)

Hoe werkt het?

Simpel: het enige wat je hoeft te doen, is:

  1. Print de PDF met de kaartjes
  2. Optioneel: plak ze op dikker papier/karton
  3. Knip de kaartjes uit
Print de kaartjes

Online spelen

Geen printer? We hebben het nog makkelijker gemaakt en een online versie gemaakt van de Alkmaarse kaartjes in 30 tellen! Ga naar 30SecondsAlkmaar.nl en gebruik je mobieltje om te spelen.

Speel online: 30SecondsAlkmaar.nl

Alkmaarse vragenkaartjes kopen?

We krijgen veel vragen of de kaartjes voor Alkmaar in 30 tellen ook te koop zijn, als een soort uitbreidingset op 30 Seconds. Dit zijn we nog steeds aan het uitzoeken, zowel praktisch (waar drukken) als juridisch (mag het?).

Heb jij een oplossing of wil je als ondernemer sponsoren? Neem dan contact op!

30 Seconds Alkmaar (kaartje)

Alkmaarse 30 Seconds

Het spel 30 Seconds is al jaren één van de populairste bordspellen van Nederland. Ken je het nog niet? Het principe is simpel: er is een spelbord en kaarten met daarop 5 woorden, termen of namen. Je speelt het in duo’s. Elk duo moet om beurten de 5 woorden van het kaartje aan de ander omschrijven, zonder de woorden zelf te noemen.

Mis je alsnog typisch Alkmaarse woorden, termen en namen? Stuur ze gerust in, dan maken we binnenkort gewoon een tweede versie. Check wel eerst even of ze niet al op de 60 kaartjes hierboven staan 😉

Input insturen

Updates

  • 17 december: Start inzenden suggesties
  • 24 december: Eerste versie kaartjes
  • 28 december: Versie 1.1 (spelfoutjes eruit)
  • 4 april: Versie 1.2 (Pasen)

Meer

Meer games? Neem eens een kijkje op de sites van De Spellentoren en Trooper: dé hotspot voor comics, games en vegan food in Alkmaar.

Meer meewerken? We zoeken nog steeds Alkmaarders die het leuk vinden om te schrijven (columns, reviews, achtergrondartikelen, nieuws), om te maken (van Instagramposts tot nieuwsbrieven tot 30 Seconds kaartjes) of om op andere manieren mee te helpen met het leukste online platform van Alkmaar: UIT072 zoekt redacteur.