We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit jaar hoef je niet naar Hilversum om de gezelligheid van het Top 2000 Café live te beleven. De Kleine Deugniet haalt dit jaar het Café naar Alkmaar! De hoogste tijd om daar wat meer over te weten te komen.

Terwijl de Top 2000 stembussen net gesloten waren, schoven we vorige week aan bij Arnout van café De Kleine Deugniet. Onder het genot van een donker biertje, spraken we deze sympathieke barman over de plannen die hij heeft voor de feestdagen.

Barman Arnout van de Kleine Deugniet

Arnout is al jaren fan van de Top 2000 en volgt alles hier omheen dan ook op radio en tv. Wat hem vooral aanspreekt, is de sfeer die er in het café hangt. Een lekker gemoedelijk  huiskamersfeertje, fijne muziek, en een drankje in de hand. Een nadeel van het Top 2000 café is dat je ervoor naar het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum moet. Bovendien sta je voor het bemachtigen van een ticket in de lange wachtrij, waar eerst nog even moet wachten voor je naar binnen mag. Om vervolgens maar een half uur binnen te mogen staan. Leuk om een keer mee te maken, maar dat moet toch anders kunnen dacht Arnout.

Leuk om een keer mee te maken, maar dat moet toch anders kunnen dacht Arnout.

Met eigenaar Remco bedacht hij om het Top 2000 café naar Alkmaar te halen. Niet letterlijk, maar het gevoel van muziek luisteren en de gezelligheid van het Top 2000 café, aangevuld met heerlijke bieren. De afgelopen weken komen er al veel positieve geluiden, en vertellen mensen enthousiast dat ze graag in de Top 2000 week langs  komen.

De Top 2000 start op 25 december om 8.00 uur ’s ochtends met uitzenden, en telt vanaf dat moment van nummer 2000 af naar de nummer 1 op Oudjaarsnacht.

bar Kleine Deugniet

In de Kleine Deugniet start het Top 2000 café op tweede Kerstdag om 12 uur ’s middags. Gedurende 6 dagen zal het Top 2000 café van 12.00 tot 0.00 uur geopend zijn. Alhoewel er bij genoeg drukte de deur wat langer open zal blijven.

De rode loper ligt letterlijk uit, het café is versierd in kerstsfeer, en je krijgt er het gevoel dat je een huiskamer binnenloopt, waar je de klassiekers en nieuwe nummers in de Top 2000 kunt beluisteren. Op scherm is de uitzending van de lijst te volgen, en ondertussen kun je genieten van een van de vele speciaalbieren die het café rijk is.

De hele week kun je vanaf de middag binnen komen wandelen om te komen luisteren. Jong en oud is welkom; er is koffie en taart, bovendien zijn er in aanloop naar Oud & Nieuw oliebollen en als speciaalbiercafé hebben ze dan natuurlijk champagnebieren.

In januari ondergaat De Kleine Deugniet een kleine verbouwing; de gevel wordt vervangen, en binnen worden de bartafels vervangen door bredere tafels zodat er nog meer zitplekken zijn.

Zoals altijd zijn er meerdere biertaps (17!), zijn er 4 vaste bieren op tap (Brugse Zot, Deugniet, Paix Dieux en natuurlijk Steenberghe voor de pilsdrinkers) en is de  Deugniet ambassadeur van brouwerij ’t Uiltje, Põhjala en Goose Island.

top2000-dkdUIT072 weet wel waar ze de Top2000 gaan luisteren tussen Kerst en Oud & Nieuw.

Meer info over de Top2000
Meer info over De Kleine Deugniet