We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is april en de lente laat zich al af en toe zien. Dat zien we ook  terug in de evenementen die op het programma staan in Alkmaar en vlak daarbuiten. Van stadsstrand tot Koningsdag, wij hebben weer een mooi lijstje tips voor je verzameld.

1. Stadsstrand gaat weer open

Stadsstrand de Kade - opening s06

Na een koude winter begint ons aller Stadsstrand de Kade alweer aan het zesde seizoen. Zaterdag 1 april de allereerste dag van een nieuw verhaal, een nieuw avontuur dat doorgaat waar het gebleven was.

Seizoen 6: De Kade, zoals De Kade bedoeld is! We hebben er weer zin in!

2. Kijken, kijken, kopen

Fanfare tijdens Kijken, Kijken, Kopen

Winkeliers en theatermakers veranderen de Alkmaarse binnenstad in één groot podium. Op zondag 9 april vindt er in de Alkmaarse binnenstad voor de derde keer een koopzondag vol theatrale verrassingen plaats: Kijken, kijken, kopen.

3. Kokende Karren

Kokende KarrenNa het overweldigende succes van vorig jaar strijkt Kokende Karren met Pasen 2017 weer neer op het industriële terrein van HAL 25 in Alkmaar. Een tweedaags evenement met foodtrucks, vintage, films, theater, workshops, dj’s, live muziek en nog veel meer.

4. Koningsnacht in Fellini

Alle prinsen en prinsesjes opgelet: op 26 april vieren we vanaf middernacht de verjaardag van Wim-Lex! De afgelopen editie in Fellini was volledig uitverkocht, vol met confetti en leuke mensen. Zeker de moeite waard!

5. In the Spotlight: Justin Timberlake

Er zijn verschillende artiesten waar bij het horen van hun nummers altijd wel goede herinneringen opkomen. Daarom zet Spotlight elke editie één van die artiesten in the spotlight. Met deze editie op 8 april niemand minder dan Justin Timberlake. Wie is er niet mee groot gebracht?!

6. De Bakfiets Alkmaar

Bakfiets liefhebbers opgelet! Na vele mooie feesten en raves door de jaren heen is het tijd om de bakfiets weer tevoorschijn te halen. Zaterdag 15 april in het benedencafe van de Koel310! Ook zal er een klein bedrag gevraagd worden voor de tickets dat ten goede zal komen voor KWF kankerbestrijding .

7. Ome Roog gaat drie hoog

Ome Roog draait rielekste plaatjes uit eigen collectie. Het niveau ligt hoog, vooral omdat de Stadskantine op de derde verdieping van Ringers zit! Stukjes soul, triphop, lounge, funk, hiphop en andere plezierige stromingen zullen 9 april de revue passeren.

8. De Zolder

Op zaterdag 8 april opent ‘DE ZOLDER‘ voor de derde keer dit jaar haar deuren op de bovenverdieping van HAL 25. De Zolder is een muzikale ruimte waar experimentele en audiovisuele creaties tot leven komen.

9. Lorrèn: live

Soul, jazz en met een vleugje pop, dat is Lorrèn. Haar tweede album ‘Land of Possibilities kwam 31 maart uit. Na de release party in de Sugarfactory gaat ze meteen door naar de Taverne, voor een intiem optreden op 16 april.

10. Koningsdag 2017 in Alkmaar

Natuurlijk is april ook de maand van Koningsdag! In Alkmaar heb je ruime keuze uit leuke activiteiten, van kleine feestjes tot het SLAM! Koningsfeest (30.000 bezoekers). Wij zetten het voor je op een rijtje.

Populair in Alkmaar

Heb je dit al gelezen?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Zomer op het Plein

Zomer op het Plein
Op zondag 18 juni start een nieuw seizoen Zomer op het Plein. Wij hebben de eerste namen!

2. Stadsstrand BEACH

Stadsstrand BEACH Heerhugowaard
Ook Heerhugowaard krijgt haar eigen stadsstrand! Heb jij al gehoord van Stadsstrand BEACH?

3. Stadskantine Alkmaar

Stadskantine Alkmaar
Nog deze hele zomer in Ringers: Stadskantine Alkmaar. Genieten van een drankje met uitzicht. 


Extra